ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het gesteggel over supermarktlocaties is niet fraay.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
woensdag, 11 maart 2020 15:51 Het gesteggel over supermarktlocaties is niet fraay.

Concurrentieslag in Venray onder de supermarkten ?

Recent ontstond in Venray een heuse rel over de locatie van een nieuwe ALDI supermarkt.
Waar in eerste instantie het college van B&W een voorkeur uitsprak voor de locatie van de vroegere dr. Poelsschool, werd dit voorstel in de gemeenteraad met slechts één stem verschil afgekeurd.
Dat gebouw, waar thans Omroep Venray en de Zangers van St. Frans hun onderkomen hebben, zou zelfs een gemeentelijk monument zijn.

Met het vertrekken van ALDI uit de kiosk in het Brukske naar een tijdelijke locatie aan de Henri Dunantstraat is in dat winkelcentrum de plaats door LIDL ingenomen.
Omdat de huidige winkel van ALDI in Veltum te klein is zoekt men naar een grotere locatie.

Een en ander leidt in Venray tot verhitte discussies in zowel de gemeenteraad als tussen de directies van de diverse supermarktketens. De ene groep vindt dat er genoeg supermarkten in Venray zijn, de andere vindt dat er meer spreiding moet komen terwijl er onderling ongetwijfeld een soort "veldslag" tussen con-cullega’s wordt uitgevochten.
Om e.e.a. door deskundigen te laten beoordelen heeft B&W het bureau BRO ingeschakeld.

De Stichting Burgers van Venray is van mening dat ook de inwoners van de gemeente Venray een mening over dit gekrakeel zouden mogen geven.
Om die reden kunt u gedurende de maand april aangeven hoe u denkt over de stelling :
Het gesteggel over supermarktlocaties is niet fraay.
Naast uw voorkeur het hiermee eens of oneens te zijn, mag u ook uw eigen mening over deze supermarkt “vendetta” op deze website plaatsen.

REACTIES

Venraynaren hebben geen probleem met keuze supermarktlocaties.

Gedurende de maand april hebben de inwoners van de gemeente Venray op de website Burgers van Venray hun mening kunnen geven op de stelling :
Het gesteggel over supermarktlocaties is niet fraai.
Het resultaat van die peiling......

Lees verder