Ik kan óók een profielschets voor de nieuwe burgemeester bedenken.

U kunt stemmen tot en met dinsdag, 04 juni 2019

REACTIES

Uw naam *: eens

Inderdaad een daadkrachtige vrouw of een vent met ballen. Een transgender lijkt me daarvoor niet de meest voor de hand liggende keuze.

Geef uw reactie.

René Lenards: eens

Als er een nieuwe burgermeester komt moet dat iemand zijn met echte leiders capaciteit , dat heeft de huidige in het geheel niet. Daadkracht van hem heb ik nooit iets van gemerkt.
De huidige taak is voor hem naar eigen zeggen te zwaar dan maar liever genieten van de wacht geld regeling. Zo iemand kunnen we missen ik zou me voor zo een opstelling schamen.
Als je de baan aanneemt voor die ook uit zoals het hoort.
Laten we hopen dat we nu een echte burgermeester krijgen die voor zijn taak geschikt is die ook daadwerkelijk gaat uitvoeren.
Het maar geld van de burger uit geven zonder een goede onderbouwing moet stoppen.
Ik wens de mensen die erover moeten beslissen heel veel succes, maar geen zacht gekookt ei aannemen. We moeten gaan voor een vrouw/man met inzet en daadkracht.
Hier laat ik het bij.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Iemand , die de weg weet , in de EU , zodat hij subsidie , kan halen , het ligt klaar , nu nog aanvragen .!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Man of vrouw ?
aimabel persoon, geen narcist
visie op de toekomst van Venray
anderen, wethouders, raadsleden en anderen kunnen enthousiasmeren

Geef uw reactie.

Wil van Ham Blitterswijck: eens

Een profielschets is een nogal omslachtige manier om een persoon te beschrijven. Het levert naast gezwollen taalgebruik meestal alleen het bekende schaap met de vijf poten op.

Handiger is een concreet voorbeeld te stellen en dus stel ik Ryan Palmen voor. En niet alleen als voorbeeld maar ook als concrete burgemeester. Het komt voor dat één persoon burgemeester is van meer dan één gemeente. De voornaamste taak van deze nieuwe burgemeester zou het samenvoegen van Venray en Horst kunnen zijn tot de gemeente Venhorst.

Venhorst als stevig tegenwicht tegen het chauvinistische Venlo en het herstel van de pijnlijke opdeling van de gemeente Meerlo-Wanssum een tiental jaren geleden. Een charismatische burgemeester die zijn streven naar “tussenheid” in Hilvarenbeek nu in Noord-Limburg op een effectief schaalniveau kan realiseren.

Veel succes!

Geef uw reactie.

Ab: eens

Een burgemeester is de verbindende factor binnen de raad en het college. Ervaring, overtuigingskracht en empathie zijn belangrijk. De burgers laten kiezen leidt alleen tot polarisatie en populisme.
Een profielschets met een normale sollicitatieronde voorkomt dit.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Daadkracht, dat hebben we nodig. Ik reed van de week door Gennep. Dit bevestigde het gevoel dat ik al jaren heb. Ik schrok ervan. Venray heeft een burgervader nodig die venray weer laat groeien en bloeien. Overbodige regels overboord, een gezond klimaat voor ondernemers en het faciliteren van goed onderwijs. Behoud van onderwijs is belangrijk voor onze gemeente. Ook moet de burgervader ook lastige beslissingen durven nemen.
Niet teveel compromissen en zaken niet bedekken met de mantel der liefde.

Geef uw reactie.

Lisana: eens

Ik denk dat iedereen wel een profielschets kan maken. Duidelijk is in ieder geval dat hij het joviale van Hans Gillissen mag hebben en ook dat de vlgd.burgervader daadkrachtig mag zijn. Er gebeurt vanalles in ons Venray maar er gebeurt ook veel NIET. Uiteraard ligt dat niet alleen op het bordje van de burgemeester maar hij is toch de stuurman op het schip Venray. De burgemeester is toch " het hoofd" en kan dus ook bijsturen. Dat mag wel wat strenger bij zijn opvolger.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het moet iemand zijn die een hart voor venray heeft en venray kent. Ik ga voor P. V.d. Broeck.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Omdat het kiezen van een burgemeester door de inwoners zelf gedaan moet worden en niet door een vage gemeente commissie.
Dat heet democratie. De inwoners zijn daar slim genoeg voor.

Geef uw reactie.

Elianne : eens

Inwoners weten heel goed wat een gemeente nodig heeft. Het is raar dat er alleen een paar toevallige passanten in de raad daar over gaan.

Geef uw reactie.

Robin Bouwmans.: eens

Waarom zouden de burgers het niet kunnen?
Want:
Ik zou graag een burgemeester in Venray hebben met een heldere visie op hoe we een mooi en vriendelijk dorp blijven, en hoe we tegelijkertijd groei en vernieuwing omarmen. Daarnaast zich richt op een evenwichtige groei waarbij werken, wonen, scholing, ontspanning, religie, veiligheid en de gezondheidszorg in balans is met de bevolking. Met de focus op samenhang. Ik zou graag zien dat de nieuwe burgemeester in Venray in staat is deze ambities in samenhang te benaderen, zodat Venray hier sterker/beter en mooier van wordt.
Ik wil nog een quote meegeven
'Alles zelf doen is optellen; samenwerken is vermenigvuldigen.'

Succes

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Venray heeft een daadkrachtige burgemeester nodig die Venray weer op de kaart zet. Venray wordt van alle kanten door omliggende gemeentes voorbij gestreefd ,dit komt door slap beleid. Ook hoogwaardige werkgelegenheid aantrekken en niet alleen grote loodsen dat geeft geen hoogwaardige werkgelegenheid. Verder moet de burgemeester weten hoe de hazen lopen.

Geef uw reactie.

Ria: eens

Wat mij betreft een zelfde als Hans Gillissen. Jammer dat hij vertrekt. Bedankt Heer Gillissen.

Geef uw reactie.

Piet : eens

Een burgemeester dient er voor zijn burgers te zijn. Daarom vind ik dat de burgemeester door de burgers gekozen dient te worden, met verkiezingscampagnes en al.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Piet : eens

Helemaal mee eens

Geef uw reactie.

CHH van Lier: eens

De ideale burgervader/moeder bestaat niet. Maar zou niet verkeerd zijn als deze: zich laat zien in het dagelijkse leven
aanspreekbaar is voor iedereen.
betrokken blijft in de gemeenschap.
Met andere woorden: Hansje deed het prima. Nog zo eentje graag.

Geef uw reactie.

Henk : oneens

Persoonlijk denk ik dat veel mensen deze taak van Burgemeester ondeschatten.
Iedereen wil dat Venray op de 1e plaats komt.
Niet iedereen wil samen werken met andere gemeenten.
En Venray zal nooit geen stad worden van 60 tot 100000 mensen.
Daar zijn al te veel punten waar de partijen elkaar niet mee instemmen.
Idd het centrum maanden lang over waar wat moet komen.
Maar dat ligt niet alleen aan de burgemeester.
Dat is gemeenteraad en de fracties die e.e.a. dwarsbomen.
Zo komt er niets van de grond.
Voor mij mag er best een 2e Hans komen.
Ik wens iedereen een heel wijs besluit.
En kijk eest naar jullie eigen stand punten

Geef uw reactie.

anoniem: oneens

ze moeten sint anna laten zoals het nu is. er is al zo weinig tezien in venray. laat staan fatsoenlijke bossen en natuur. sint anna niet slopen dat zou gestoord zijn. oude panden opknappen en maak daar desnoods mooie winkel gebied van. en voor kinderen mooie nieuwe speel velt. en voor honden een speciale honden uitlaat velt. waar ook honden met elkaar kunnen spelen. STOP HET SLOPEN VAN GEBOUWEN. en denk na wat ze doen. zijn mooie oude panden wat prima hersteld kunnen worden en dan nog jaren mee kunnen gaan. k zou van alle leegstaande panden mooie winkel panden maken. shopen. lekker eten. gewoon mooie plekkie maken. dit ontbreekt in venray behoorlijk veel aan op dit moment. aan gezien in centrum al zo veel lege panden staan. wil je venray veel mensen aantrekken. dan moet je vooral die mooie prachtige oude panden van sint anna terrein slopen. dan jaag je bezoekers weg uit venray. denk dat het niet bedoeling moet zijn lijkt me ? dus maak van sint anna gewoon een heerlijke winkel gebied van. shopen. eten enze. en voor kinderen speciaal kinder speel parkje maken. en voor honden bezitters een mooie honden speel velt dat ook honden bezitters hun honden met andere honden kunnen laten spelen. ik raad gemeente venray aan dit uitvoerbaar temaken. alleen dan trek je eennorm veel mensen aan zowel uit venray als mensen van andere regio's. MAAR SLOOP DIE GEBOUWEN NOOIT

Geef uw reactie.

joos: oneens

Het opstellen van een profielschets moet blijven bij door ons allen gekozen vertegenwoordiging in de gemeenteraad.
Het is wel mogelijk om dit individueel te doen, maar het heeft geen toegevoerde waarde omdat hiervoor geen of althans niet te toetsen draagvlak kan zijn.

Geef uw reactie.

Wil van Tilburg: eens

Eens, want waarom zouden alléén de leden van de gemeenteraad zo'n profielschets mogen opstellen. Het zou de raad sieren als zij, voorafgaand aan het overleg met de Gouverneur een voorstel van hun profielschets aan de Venrayse bevolking hadden gepresenteerd. Iedere inwoner zou daarop zijn of haar mening moeten kunnen geven. Zoals het nu gelopen is, was de tijd waarbinnen men kon reageren véél te kort. We moeten ons niet door de tijdsdruk (?) buitenspel gezet voelen. Een door de bevolking te kiezen burgemeester is helaas niet mogelijk, maar de inwoners van Venray zouden ruim de tijd moeten krijgen om een soort gemeenschappelijke visie aan de raad te kunnen presenteren. Per slot van rekening is een burgemeester niet alleen de voorzitter van de gemeenteraad maar een burgemeester van ons allemaal !.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ik denk dat veel mensen deze functie onderschatten.
Het lijkt veel lintjes knippen maar stiekem op veel punten een grote getantwoordelijkheid.

Geef uw reactie.

Francien: eens

daadkrachtig , vasthoudend ,doordouwer maar ook een mens onder de mensen

Geef uw reactie.

wim: eens

We hebben een burgemeester nodig met daadkracht. Iemand die voor de troepen gaat staan en overwicht heeft en stelling neemt. Iemand die Venray op de kaart zet representatief en iniatiefrijk en actief is. Iemand die vol inzet op de economische ontwikkeling en woningbouw. Uiteraard moet het wel een verbinder zijn die ook een sociaal gezicht heeft. De huidige gemeenteraad en BenW krijgen niets voor elkaar; besluiteloos. Er worden geen knopen doorgehakt. Dit heeft dan ook alleen maar negatieve effecten voor Venray. Ook onpopulaire maatregelen moeten genomen kunnen worden. De burgemeester moet het verschil kunnen maken. Kortom qua profiel een type als voormalig burgemeester Kees van Rooij van Horst a/d Maas.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op wim : eens

Mooi gesproken.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Nou ik denk dat we dat samen wel kunnen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Iedereen kan dat bedenken, wat wij in Venray nodig hebben is een krachtig iemand die kan verbinden.
Venray staat al jaren stil, nee holt achteruit, door slap beleid.
Zie de al jarenlange discussie met het Centrum en de Brier, I.p.v. de handen in elkaar te slaan gebeurt er niets met een Gemeentebestuur dat niet in daadkracht denkt maar in pappen en nathouden, ten koste van ons, de inwoners .

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Iedereen kan dat bedenken, wat wij in Venray nodig hebben is een krachtig iemand die kan verbinden.
Venray staat al jaren stil, nee holt achteruit, door slap beleid.
Zie de al jarenlange discussie met het Centrum en de Brier, I.p.v. de handen in elkaar te slaan gebeurt er niets met een Gemeentebestuur dat niet in daadkracht denkt maar in pappen en nathouden, ten koste van ons, de inwoners .

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Na aanmelding kandidaten stemming houden. Gekozen burgemeester .

Geef uw reactie.

rr: eens

ja, dat kan iedereen. Iedereen kan wel wat bedenken. Maar wat heb je eraan? En met welke intentie definieer je een profiel? Doe je dat voor je lol, of ter advisering aan de gementeraad of voor enz.???

Geef uw reactie.

Gerelateerde artikelen

De mening van een voormalig ambtenaar van de gemeente Venray.

Lees verder

Het standpunt van een geïnteresseerde inwoner van Venray.

Lees verder

ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING