ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Wij laten arbeidsmigranten in de kou staan.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
dinsdag, 18 december 2018 15:01 Wij laten arbeidsmigranten in de kou staan.

Krijgen de arbeidsmigranten een warm onthaal in Venray ?

Er zijn in Venray veel arbeidsmigranten werkzaam. Het al reeds geruime tijd sluimerend probleem is echter de huisvesting van deze bevolkingsgroep.
In het recente verleden werd bij diverse voorgestelde locaties voor grootschalige opvang door omwonenden protest aangetekend. De redenen daarvoor waren nogal uiteenlopend van karakter maar de rode draad daarbij was altijd: “Niet in mijn achtertuin”.

In het coalitieakkoord van de politieke partijen staat vermeld “dat de gemeente wil meewerken aan minimaal één of twee initiatieven voor de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten”. Inmiddels zijn er door de gemeente tijdelijke aanpassingen in de huisvestingsregels voor arbeidsmigranten aangebracht. Als gevolg daarvan kan men flexibel reageren op aanvragen voor tijdelijke opvang van zogenaamde “short-stay” migranten. Zodoende kunnen er op het industrieterrein “de Hulst” een aantal tijdelijke woonunits op initiatief van OTTO Workforce worden geplaatst.
Daarmee is weliswaar de eerste “kou uit de lucht”, maar er zullen ongetwijfeld meer huisvestingsmogelijkheden in de gemeente Venray moeten worden onderzocht.
Omdat blijkbaar de locatie van de oude melkfabriek aan de Leunseweg een gepasseerd station is, dient er in ieder geval een andere grootschalige opvang te worden gerealiseerd.

De Stichting Burgers van Venray heeft voor de maand januari een stelling gekozen over de al zo lang durende discussie voor definitieve huisvesting van arbeidsmigranten en hun gezinnen. De stelling is: Wij laten arbeidsmigranten in de kou staan.

Op deze website kan men tot begin februari reageren op deze stelling.

REACTIES

De huisvesting van arbeidsmigranten verdeelt Venray.

Op de website Burgers van Venray hebben de inwoners van Venray gedurende de maand januari gereageerd op de stelling: Wij laten de arbeidsmigranten in de kou staan.
De reden waarom juist die stelling was gekozen is het feit dat eerder enkele mogelijke grootschalige......

Lees verder