ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Huisvestingen van arbeidsmigranten in Venray

woensdag, 03 augustus 2016 14:00 Huisvestingen van arbeidsmigranten in Venray

Onlangs verscheen in de lokale pers een bericht over de plannen om op de plaats van de oude melkfabriek aan de Leunseweg huisvesting van arbeidsmigranten te realiseren.

De maatschap Hoex/Maessen heeft daartoe een bouwplan ingediend bij de gemeente.
Volgens dat bouwplan kunnen maar liefst 288 arbeidsmigranten worden gehuisvest.

Weliswaar moet de gemeente eerst nog de plannen van de projectontwikkelaar goedkeuren waarna er nog een inspraakprocedure van belanghebbenden volgt voordat er concreet begonnen kan worden met de bouw.
Hoe dan ook, met name vanuit de dorpsbewoners van Leunen blijkt nogal wat weerstand tegen de komst van 288 arbeidsmigranten. Men heeft zorgen over niet alleen de veiligheid in het algemeen maar ook over de verkeersveiligheid ter plaatse.
De gemeente stelt dat een goede legale huisvesting van arbeidsmigranten en een representatieve entree van Leunen belangrijk is en moet het bouwplan nog worden getoetst aan een aantal voorwaarden.

Bovendien zijn er wellicht nog op meerder locaties binnen de gemeente Venray plannen te ontwikkelen voor de huisvesting van grote groepen arbeidsmigranten.
De noodzaak daartoe is enerzijds het feit dat blijkbaar in Venray veel arbeidsmigranten aan het werk zijn en anderzijds de wens om deze personen gecentraliseerd onderdak aan te bieden.
Vanuit de politieke partijen wordt gesteld dat ook andere urgente woningzoekenden of zelfs zogenoemde statushouders hierin kunnen worden gehuisvest om een betere doorstroming naar de woningmarkt te bewerkstelligen.

Op grond van deze ontwikkelingen is de stichting Burgers van Venray geïnteresseerd in de mening van de Venrayse bevolking over deze mogelijke huisvestingen binnen de gemeente.
U wordt uitgenodigd om daartoe op deze website aan te geven of u het eens of oneens bent met de stelling : Venray heeft behoefte aan grootschalige huisvestingen voor arbeidsmigranten.

Desgewenst kunt u uw eigen mening hierover ook op deze site vermelden.

 

 


 

REACTIES

Bij voorkeur niet in onze achtertuin.

Gedurende de maand augustus hebben de inwoners van de gemeente Venray hun mening kunnen bepalen over de huisvestingen van arbeidsmigranten in Venray.
Op de website : www.burgersvanvenray.nl kon men een standpunt bepalen op de stelling :
 “Venray heeft behoefte aan......

Lees verder