ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Heeft schouwburg kleine theaterzaal wel nodig ?

woensdag, 02 september 2015 14:12 Heeft schouwburg kleine theaterzaal wel nodig ?

De uitbreiding van de schouwburg met een kleine zaal.

Eind juni heeft de gemeenteraad van Venray de verbouwing van de schouwburg goedgekeurd. De plannen omvatten onder meer de uitbreiding met een extra kleine zaal en bijbehorende foyer.
Vooral de extra zaal heeft bij menigeen in Venray de wenkbrauwen doen fronsen.
De bezoekersaantallen in de schouwburg vertonen immers al jaren een afname.
In januari 2011 werd op de website Burgers van Venray al een stelling over de schouwburg gepresenteerd : “Venray kan niet zonder schouwburg”.
Uit de toenmalige reacties - 87 % was het eens met die stelling - blijkt dat de schouwburg in Venray wel degelijk bestaansrecht heeft.

Naar de oorzaak van teruglopende bezoekersaantallen kan slechts worden gegist, waarbij mogelijk het grote aanbod van TV-programma’s een rol speelt.
Ook de jongeren hebben waarschijnlijk andere interesses dan een schouwburgbezoek.
Het bestuur van de schouwburg wil nu het roer omgooien door de schouwburg te gaan verbouwen. Men verwacht door het toevoegen van een kleine zaal, naast het gebruik van de huidige grote zaal, juist meer bezoekers aan te trekken.

De onafhankelijke groep personen die de website Burgers van Venray verzorgt, wil gedurende de maand september de mening van de Venrayse bevolking peilen hoe men over die verbouwing denkt.
De stelling luidt : Een kleine zaal in de schouwburg zorgt voor meer bezoekers.
U wordt uitgenodigd om op deze website aan te geven of u het eens dan wel oneens bent met deze stelling. Bovendien kunt u uw eigen mening hierover vermelden.


 

REACTIES

Venraynaren twijfelen over noodzaak van tweede zaal in de schouwburg.

In de maand september stond op de website Burgers van Venray een stelling over de aanstaande verbouwing van de schouwburg.
Het betreft een uitbreiding met een kleine zaal, ook met een aparte foyer.
Men kon bovendien een eigen mening......

Lees verder