ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Ook in Venray is het personeelstekort zorgwekkend.

donderdag, 13 oktober 2022 13:38 Ook in Venray is het personeelstekort zorgwekkend.

Wie wordt mijn collega ?

Het huidige personeelstekort is in vrijwel alle sectoren van de maatschappij merkbaar.
Zowel in de gezondheidszorg, de bouw, de spoorwegen, de horeca, installateurs, winkeliers het onderwijs en zelfs bij de beveiligers op de luchthavens worden tekorten op het personeelsbestand gemeld.
Het huidige personeelstekort heeft meerdere oorzaken. Er is sprake van vergrijzing dat ervoor zorgt dat de populatie werkenden afneemt. Tegelijkertijd is er na coronacrisis een sterke economische groei. Die groei en herstel van de economie vraagt om extra personeel. Vanwege al die factoren is het momenteel een grote uitdaging om openstaande vacatures te vullen en, in het geval van bepaalde sectoren zoals in de installatietechniek, personeel te behouden.
Personeel dat door de crisis op straat kwam te staan heeft inmiddels, in de meeste gevallen, werk gevonden in een andere sector en is niet meer werkzoekend. Het deel wat nog niet is doorgestroomd naar andere banen is niet voldoende om het tekort op te vullen.
De Stichting Burgers van Venray vraagt zich af of dat personeelstekort ook bij bedrijven en organisaties in Venray aan de orde is. Gedurende de maand november kunt u uw eigen standpunt over de oorzaak van het tekort aan personeel op deze website plaatsen op de stelling: Ook in Venray is het personeelstekort zorgwekkend.

REACTIES