ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Bijdrage voor de hoge energierekening leidt tot ongelijke behandeling.

donderdag, 15 september 2022 09:23 Bijdrage voor de hoge energierekening leidt tot ongelijke behandeling.

De kostenstijging van energie brengt nogal wat teweeg.

Het zal niemand zijn ontgaan dat de kosten voor energie enorm zijn gestegen.
Ieder van ons wordt geconfronteerd met de veel hogere maandelijkse kosten voor energie.
Met name de prijs voor gas maar ook die van elektriciteit rijst de pan uit, zelfs zodanig dat het voor velen van ons wellicht niet meer te betalen is.
De energieleveranciers berekenen de kosten die zij moeten betalen voor de inkoop van gas en elektra door aan hun afnemers. De lopende contracten van de consumenten, al dan niet variabel afgesloten, zijn gebaseerd op een zodanig hoog prijsniveau dat men die kosten niet meer kan dragen. De overheid moet bijspringen om te voorkomen dat men zich diep in de schulden moet steken of zelfs moet voorkómen dat men van het gas wordt afgesloten.
Die omvang van die financiële steun is afhankelijk van inkomen en andere vaste lasten.
Mogelijk zal dat in de praktijk betekenen dat er verschil kan ontstaan in de hoogte van het bedrag dat de gemeente betaalt aan ogenschijnlijk vergelijkbare gezinnen.
De Stichting Burgers van Venray wil gedurende de maand oktober de mening van de inwoners van Venray peilen over het al dan niet door de overheid financieel ondersteunen van gezinnen om de energierekening te kunnen blijven betalen. De stelling is:
Bijdrage voor de hoge energierekening leidt tot ongelijke behandeling.

REACTIES

Een hoge energierekening wordt niet voor iedereen onbetaalbaar.

In oktober2022 hebben de inwoners van Venray gereageerd op de stelling over de soms exorbitant hoge energierekening. De stelling was: De bijdrage voor de hoge energierekening leidt tot ongelijke behandeling.
Ondanks......

Lees verder