ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

In Venray stikt het van de stikstof

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
woensdag, 15 juni 2022 09:14 In Venray stikt het van de stikstof

Stikstof maakt ook hier de gemoederen los.

Vanaf het moment dat minister van der Wal de stikstofaanpak van het kabinet bekendmaakte ontstond er een orkaan van protesten in het land.
Het nadelige gevolg voor de natuurgebieden is de reden waarom, na jarenlang rapporten schrijven en discussiëren, eerst nu daadwerkelijk ‘garen op de klos’ moet komen vindt de overheid. Die uitvoeringstaak wordt bij de provincie gelegd die een jaar de tijd krijgt om met gebiedsplannen te komen.
Met name de boeren in de Peel vrezen voor hun toekomst omdat daar de uitstoot van stikstof met zeker 70 % moet dalen. Zoals de boeren nu boeren kan het straks wellicht niet meer op dezelfde manier. Behalve het slechte perspectief voor de boeren komt er begin 2023 ook nog een kabinetsbeleid voor de stikstofuitstoot door verkeer en industrie.
Joop den Uyl zei ooit “het zal nooit meer worden zoals het was” toen het ging over de oliecrisis. Nu zullen de boeren hun onderneming moeten gaan aanpassen met innovaties of mogelijkerwijs zelfs moeten gaan stoppen met boeren.
De stichting Burgers van Venray wil de mening van inwoners van Venray en de kerkdorpen peilen over deze nogal ingewikkelde stikstofproblematiek. Zij nodigt u uit om tot 21 juli uw reactie aan te geven op de stelling:
In Venray stikt het van de stikstof.
Op deze site staat ook informatie van diverse organisaties over stikstof.

REACTIES

Ook in Venray leeft de stikstofproblematiek.

Vanaf 24 juni tot 20 juli 2022 hebben de inwoners van Venray kunnen reageren op de website van Burgers van Venray over het actuele stikstofprobleem.
De enigszins prikkelende stelling was: In Venray stikt het van de stikstof.
Maar liefst 695 verschillende personen hebben......

Lees verder