ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De geloofwaardigheid van Glasweb Venray staat ter discussie.

woensdag, 01 juli 2015 11:12 De geloofwaardigheid van Glasweb Venray staat ter discussie.

Glasvezel houdt de gemoederen flink bezig.

Op de website Burgers van Venray ging de stelling van de maand Juli over Glasweb Venray.
Aan de inwoners van de hele gemeente Venray werd gevraagd hun mening te geven op de stelling : Het nieuwe voorstel van GlasWeb Venray zaait verdeeldheid.
Deze prikkelende stelling heeft wat de reacties betreft in ieder geval verdeeldheid opgeleverd. De verhouding tussen de voor- en tegenstemmers blijkt vrijwel fifty-fifty.

De website is meer dan 1400 keer bekeken en er hebben meer dan 800 verschillende personen deze site bezocht. Daarvan hebben er bijna 260 daadwerkelijk aangegeven het eens of oneens te zijn met de stelling.
Bovendien hebben velen daarvan ook de kans aangegrepen op hun eigen mening op de website te plaatsen. Die meningen lopen inderdaad nogal fors uiteen, hetgeen ook blijkt uit het aantal reacties op geplaatste reacties. Het lijkt bij deze stelling op een discussie-forum , waarbij de voor- en tegenstemmers proberen elkaar met allerlei argumenten van gedachten te doen veranderen.
Op de website Burgers van Venray kan men alle reacties nog eens nalezen door de button “vorige stellingen” aan te klikken.
Omdat die reacties nogal uiteenlopend van inhoud zijn, wordt hier volstaan met de meest voorkomende argumentatie.
De eens-stemmers zijn meestal van mening dat de aangemelde deelname van 20 % te laag is omdat de initiatiefgroep uitging van een minimale deelname van 35 % .
De oneens-stemmers, hoogstwaarschijnlijk grotendeels afkomstig uit de kerkdorpen, vinden een glasvezelnetwerk noodzakelijk gelet op de toekomst maar ook vanwege de huidige gebrekkige verbindingen in het buitengebied.

De initiatiefnemers van de cooperatie GlasWeb Venray zullen in september een overzicht van kosten en te verwachten baten presenteren. Daarna wordt besloten of daadwerkelijk met het aanleggen van het glasvezelnetwerk kan worden gestart.
De burgers van Venray moeten dus tot die tijd wachten op het definitieve standpunt.


 

REACTIES

Ton aanvulling: oneens

En dat burgersvanvenray met deze stelling komt is niet zo vreemd, kijk maar eens waar zij (mede) door gefinancierd worden. Door CAI gelden, die beter ingezet hadden kunnen worden om eens een fatsoenlijke kabel naar de dorpen te leggen.

Geef uw reactie.

Ton vervolg: oneens

Doordat nu GlaswebVenray toch doorgaat, hebben zij (als ze straks ‘wakker’ worden) alsnog de kans om glasvezel te krijgen, maar dan tegen betaling van aanlegkosten uiteraard (terwijl ze het nu gratis kunnen krijgen en na 1 jaar weer op kunnen zeggen als het echt niet bevalt).

Geef uw reactie.

Ton: oneens

GlaswebVenray doet geen nieuw voorstel, ze kijkt alleen hoe ze wel voor elkaar kan krijgen dat de dorpen en geïnteresseerde venraynaren die geen ziggo hebben, toch snel internet kunnen krijgen. Bovendien dat 20% van de inwoners meedoet aan glaswebvenray, betekent niet dat 80% ‘tegen’ is. Die zijn nog gewoon tevreden met ziggo en/of adsl en/of canal digitaal.

Geef uw reactie.

Wil van Tilburg: eens

Ik ben het eens met de stelling omdat uit de veelheid van verschillende reacties op deze site blijkt dat er daadwerkelijk verdeeldheid heerst. Ik ben het oneens met de hoogstwaarschijnlijk Glasweb Venray adepten Guus Janssen, ene Peter, Pieter en een tevreden ziggo-gebruiker (steeds dezelfde persoon?) die elk door 6 x hun oneens stem te plaatsen kennelijk de bedoeling hebben gehad om de stemming te beïnvloeden.

Geef uw reactie.

Jeroen Tax: oneens

Het werd tijd dat we overstappen naar glas, zelfs in horst is al jaren lang glasvezel. Mensen in de buitengebieden willen ook graag een fatsoenlijke verbinding. En ik wil een alternatief voor ziggo, ADSL is hier in Veltum niet mogelijk of ja Max 8 mbit. Daarnaast heb ik graag eens snelle upload ivp de 12mbit van ziggo nu. En qua gemeenschap geld waar sommige het over hebben, niet iedereen zit ook te wachten op standbeelden / monumenten (care) van

Geef uw reactie.

Wim: eens

Goed idee van Lenards: Laat de mensen die nog geen kabel hebben die samen inkopen bij Ziggo of even wachten op het in aantocht zijnde draadloze internet. Dan kost het in totaal veel minder dan bij Glasweb maar dan moeten ze wel hun eigen internet betalen en kunnen ze de kosten niet uitsmeren over de rest van Venray.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Wim : eens

Helaas beschikt niet iedereen over de informatie dat Ziggo geen glasvezel tot in de woning gaat leggen en willen zij helemaal niet samenwerken met GlaswebVenray. Ziggo wil ook geen sneller internet, zelfs geen coax aanleggen in het buitengebied. gaan we nu allemaal de ego-tripper uithangen waar nu coax ligt? Of zijn we solidair en kijken we vooruit in de snel groeiende digitale toekomst?

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Wim : eens

Recent nog iemand in een wijk gesproken die een nieuwe woning gaat zetten. Betaald voor een kabeltje van Ziggo € 11.500 !!! En dan heeft hij nog niet eens een dienst geleverd over zijn coax-kabeltje! Vergelijk een pakket van TriNed in Horst aan de Maas (via KPN? Reggifiber) maar eens met een pakket van TriNed via GlaswebVenray. Ook daarom een burgerinitiatief!

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Wim : eens

Ga eens met de mensen van GlaswebVenray om de tafel, luister naar hun verhaal zonder niets wetend feiten te roepen die op gebakken lucht gebaseerd zijn. En het gaat er toch helemaal niet om of de meerderheid glasvezel wil. Het gaat er om of het financieel haalbaar is. En als dat met 22% aanmeldingen is dan snel beginnen met aanleggen.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Wim : eens

En laat dit ego-trippers maar lekker op hun coax zitten, die betalen straks de aanlegkosten dan maar mooi zelf. Ik ben aangemeld, ik ga voor glasvezel en in mijn woning in een mooie wijk in Venray krijg ik gratis glasvezel binnen!

Geef uw reactie.

P.M.A. Lenards Venray: eens

Lees de brief van ZIGGO van 06-02-2015 eens goed en dan nog eens. Naar aanleiding daarvan hadden een paar mensen die goed weten wat het probleem is naar de directie van ZIGGO moeten gaan om daar over het voorstel van ZIGGO te praten. Samen me ZIGGO een goede oplossing zoeken voor het buiten gebied. Dat is vele malen goede koper als wat nu een stel amateurs willen. Ik denk dat dat nog kan. Ben bereidt daar aan mee te werken.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op P.M.A. Lenards Venray : eens

Helemaal mee eens en natuurlijk kan dat nog. De brief nogmaals lezen en je kunt concluderen dat het een open uitnodiging is.

Geef uw reactie.

Twan Jacobs: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Het is geen open uitnodiging van Ziggo. Het is een laatste stuiptrekking. Als Ziggo het buitengebied al had willen aanleggen, dan hadden ze dat jaren geleden meteen moeten doen. En ja, ik heb de brief gelezen. De gemeente moest dan met veel geld over de brug komen. Daarbij vergeleken is de LENING van 180.000 peanuts!

Geef uw reactie.

Andre: oneens

Een internetverbinding van goede kwaliteit is tegenwoordig niet meer weg te denken. Vooral in het buitengebied is glasvezel een welkom alternatief voor de Canal digitaal maffia. Vergelijk die €180.000,- eens met die ruim €5miljoen voor een schouwburg waar geen kip naartoe gaat.....

Geef uw reactie.

van de Winkel: oneens

Enigszins te begrijpen dat er bij enkele mensen twijfel is over het percentage deelnemers voor de realisatie van de glasvezelkabel in de gemeente Venray en Holthees, maar dit is een unieke kans voor alle inwoners om de aansluitingen te realiseren.

Geef uw reactie.

Theo: oneens

Niets gemerkt van verdeeldheid, al pogen partijen die belang hebben bij het niet doorgaan (Ziggo b.v.) dat wel te doen.

Geef uw reactie.

Henrie: oneens

prima voorstel

Geef uw reactie.

Bianca Smits: oneens

op Enkele "azijn" mensen na

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Bianca Smits : oneens

Toch maar mooi een vinigar community van 80% waar u dan woonachtig bent.😊

Geef uw reactie.

Hans Janssen: oneens

Het tegenovergestelde is beoogd en gehaald.

Geef uw reactie.

Tim Smits: oneens

Ik vind de geponeerde stelling suggestief. Burgers van Venray zaait hiermee verdeeldheid.

Geef uw reactie.

Chantal: oneens

Merk er niets van

Geef uw reactie.

Stan: oneens

Een echt Burgerinitiatief ! Wat een bruut commentaar hier.

Geef uw reactie.

Tino: oneens

De verdeeldheid wordt gezaaid door derden vooral.

Geef uw reactie.

Stan: oneens reageert op Tino : oneens

Vooral door ene THEO VERHOEVEN met Ziggo achter zijn naam, kan die man niet geblokkeerd worden! Dat maakt deze website nog ten schande! Overigens komt meneer niet uit Venray. Maar wel lekker stoken ....

Geef uw reactie.

Kees: oneens reageert op Stan : oneens

Helemaal mee eens Stan, wat die man zit te zeiken hier, belachelijk gewoon! Blokkeren zou ik zeggen.

Geef uw reactie.

Ben: oneens

Snel internet is een nutsvoorziening waarvan iedereen gebruik moet kunnen maken. Alle overheidsdiensten, ziektekostenverzekeringen enz. informeren via internet. Nu ook weer de provinciale publicatie niet meer in de weekbladen maar via internet. Dan moet de overheid cq de gemeenschap er ook gezamenlijk aan bijdragen.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

https://www.glaswebvenray.nu/var/mediapool/files/2015-06-14_Monitoring_dorpen-wijken_kaart_GWV.jpg Hier kunt u zien dat in veel gebieden (vooral kerkdorpen) meer dan de helft van de mensen zich hebben aangemeld. Neem daarbij dat een groot gedeelte geen kennis heeft van de mogelijkheden en toekomst van glasvezel of gewoon niet geïnteresseerd is.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

De argumenten op de website: 1. Vooralsnog onbekende providers, elk met een niet geheel duidelijk zenderpakket. Jawel, TriNed en Plinq, zenderoverzicht hieronder: https://www.glaswebvenray.nu/var/mediapool/files/tv_pakket/Zenderoverzicht_TriNed.pdf en https://www.glaswebvenray.nu/var/mediapool/files/tv_pakket/zenderlijst_plinq_2015-01.pdf

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

Wanneer men nu gaat stoppen met het project, dan is het geld pas verloren gegaan?

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

Ook heb ik vrij weinig goede argumenten kunnen vinden. Behalve dat het geld heeft gekost, maar dit is voor PR vooraf, achteraf heeft men er baat van...

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

Ik begrijp dus ook niet waar al die controversie vandaan komt?

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

Het is toch duidelijk dat iedereen gebaat is bij een glasvezelverbinding?

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Pieter : oneens

Nee dat is helemaal niet duidelijk.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Pieter : oneens

Pieter, wat is dan de down en up volgens jouw abonnement??

Geef uw reactie.

Willem: eens

Het HFC netwerk van Ziggo bestaat voor 98% uit glasvezel. Het laatste gedeelte bestaat uit coax kabel. Over het algemeen levert dit HFC netwerk 180 MBit/s. Ruim voldoende voor intensief internetgebruik.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Willem : eens

En wat te doen bij iedereen waar Ziggo niet aanbiedt? Of iedereen die aan 18 MB upload te weinig heeft? Dat zijn er met de huidige upload mogelijkheden meer dan wij in de gaten hebben.

Geef uw reactie.

willem: eens reageert op Guus Janssen : oneens

Of er genoeg onderzoek door Glasweb is gedaan naar de hoeveelheid aansluitingen in de gemeente Venray door Ziggo of KPN is niet duidelijk. Iedereen is voor een snelle internetverbinding, mijn inziens kan Glasweb beter een samenwerking zoeken met één van de genoemde aanbieders. De upload snelheid wordt gemeten in Mbps.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Guus Janssen : oneens

Het hele project is begonnen om de buitengebieden van een snelle verbinding te kunnen voorzien. Daarvan uitgaande is de meest efficiënte manier die manier die de minste kosten met zich meebrengt. En dit is niet onderzocht. Er ligt alleen een calculatie met de kosten voor het aanleggen van glasvezel door Glasweb.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Guus Janssen : oneens

Guus gaf aan dat de down/up snelheden in de Brabander zeer slecht zijn en dus eigenlijk onacceptabel. Als de postcode met huisnummer van de aansluitingen die onacceptabel zijn hier vermeld worden of gemaild worden naar penningmeester@coax.nl zal ik mijn best doen om met Ziggo hierover te overleggen zodat dit z.s.m. opgelost wordt.

Geef uw reactie.

anoniem: oneens reageert op Willem : eens

@willem Helaas wordt deze snelheid in het buitengebied bij lange na niet gehaald. Hier is glasvezel dan ook hard nodig

Geef uw reactie.

Joep: oneens

Ik kan niet wachten op een glasvezel-aansluiting! Een goed initiatief!

Geef uw reactie.

Paul Verhoeven: oneens

Glasvezel komt er uiteindelijk toch in de toekomst. Door dit netwerk in handen te houden van de burgers kunnen er betere prijsafspraken gemaakt worden met providers. Ook kan via glasvezel TV, internet en telefoon worden aangeboden. Mijn reactie op de stelling: "Het nieuwe voorstel van Glasweb Venray zaait verdeeldheid." luid: "Nee, Glasweb Venray zorgt eerder voor een samenwerking."

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Paul Verhoeven : oneens

Paul, vertel mij a.u.b eens wat het nieuwe voorstel inhoudt want ik weet het nog steeds niet.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Paul Verhoeven : oneens

U vroeg mij om een goed argument tegen Glasweb. Dat antwoord is tweeledig. Ik heb geen enkel probleem met Glasvezel maar wel met Glasweb. Anders gezegd, ik vind dat de buitengebieden een snelle internetverbinding moeten hebben, maar dan wel op de meest efficiënte manier.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Theo, wat is volgens jou de meest efficiënte manier?

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Ja Theo, wat is de meest efficiënte manier?

Geef uw reactie.

Twan: oneens

Ik wil nog even wat feitelijke onjuistheden rechtzetten uit bovenstaand verhaal. Niet iedereen zou een aansluiting tot in de meterkast krijgen, maar alleen degene die zich aangemeld hebben. De inschrijftermijn is maar 1 keer verlengt en niet enkele keren. De feiten die worden opgesomd om de oorzaak te vinden van de beperkte deelname zijn heel simpel te weerleggen:

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Twan : oneens

Dat de deelname in de kern van Venray niet zo groot is kan ik enigszins volgen. De meeste zullen een goede kabel-verbinding hebben. Maar dat de mensen in de buitengebieden niet voor 100% hebben deelgenomen vind ik toch wel vreemd.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Dat is niet zo vreemd, ook daar wonen oudere mensen die niet zo veel van internet gebruik maken (net als in de kern van Venray).

Geef uw reactie.

Reinhold oehmen: oneens

De helft van de eens stemmers is THEO VERHOEVEN, als je hem Googled, met ziggo , wat zie je dan? Verslag coax en ziggo maart 2015 met als penning meester: Theo Verhoeven, Hahaha. daarom zo anti Glasweb,

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Reinhold oehmen : oneens

Juist Reinhold, penningmeester van COAX en verder niets te maken met Ziggo. Alleen regelmatig contact voor onze zeer kritische leden en voor het oplossen van individuele problemen van abonnees van Ziggo en voorheen UPC. Op onze website, http://www.coax.nl is voor kabelinternetgebruikers een mogelijkheid om problemen te melden. Graag de volgende keer volledig zijn een geen onzin suggereren.

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Reinhold oehmen : oneens

Onbekende providers: Trined is al 15 jaar en Plinq al mer dan 10 jaar een betrouwbare Glasvezel provider, terwijl bijv. KPN amper een jaar ervaring heeft met Glasvezel..... hoezo onbekende providers. Informatie: Ik vraag me af wat je niet begrijpt aan de geboden informatie, de pakket keuze en de snelheid staan duidelijk op het aanmeldformulier, en degene die het echt niet snapte, had alle gelegenheid om zich goed te laten informeren bij een van de vele vrijwilligers.

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Reinhold oehmen : oneens

Lid worden van de Coöperatie en obligaties: Deze informatie is wel meegenomen, maar op een lager pitje, omdat het vooral belangrijk was dat mensen klant worden van Glasweb. Tot slot vind ik het inleidende verhaal erg suggestief geschreven door iemand die duidelijk geen voorstander is van Glasvezel. Hoezo onafhankelijke stuurgroep?

Geef uw reactie.

Een tevreden Ziggo-gebruiker: oneens

Al met al vind ik de geloofwaardigheid van Burgers van Venray meer ter discussie staan dan GlaswebVenray. Misschien een suggestie voor de stelling van augustus? PS: Misschien is het een idee om vooraf aan te geven dat een reactie uit slechts 500 tekens mag bestaan?

Geef uw reactie.

Een tevreden Ziggo-gebruiker: oneens

Het feit Burgers van Venray deze kop gebruikt zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid, dan dat er een positieve bijdrage wordt geleverd aan de discussie. Verder wordt er in de tekst gesproken over gebrek aan informatie en vervolgens over geloofwaardigheid, wat toch iets heel anders is.

Geef uw reactie.

Een tevreden Ziggo-gebruiker: oneens

De grote kop op http://www.burgersvanvenray.nl/stelling+van+de+maand en in Venray Boeit met als tekst "De geloofwaardigheid van Glasweb Venray staat ter discussie" (zonder aanhalingstekens) wordt op die manier niet als stelling of als mening gebracht maar als feit. Daar wordt echter onvoldoende onderbouwing voor gegeven.

Geef uw reactie.

Een tevreden Ziggo-gebruiker: oneens

Wat betreft de ondersteuning vanuit de gemeente is EUR 180.000 op 20.000 aansluitingen dus EUR 9 per potentiële aansluiting. Daarvan kun je nog geen vijf dagen genieten van een Ziggo Alles-in-1 Complete pakket van EUR 59,95 per maand. Verder is het bedrag vele malen lager dan wat de verkoop van het oude CAI-netwerk destijds heeft opgebracht.

Geef uw reactie.

Een tevreden Ziggo-gebruiker: oneens

In mijn ogen verschilt het nieuwe voorstel weinig van het oude voorstel. Als ik het goed begrijp dan is het verschil dat voor niet-abonnees in plaats van dat de glasvezelkabel tot aan huis wordt aangelegd, deze nu tot de erfgrens wordt aangelegd. Het staat iedereen vrij om nu, of op een later tijdstip, wel of niet mee te doen. Dat het gezamenlijk aanleggen goedkoper is dan individueel achteraf lijkt me vrij logisch, maar dat is dan een keuze van de bewoner van het pand.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Een tevreden Ziggo-gebruiker : oneens

Dan heb je het toch echt verkeerd begrepen. Ook ik heb me voor de sluitingsdatum aan willen melden, maar wel als niet-abonnee. Dat kon wel maar zou € 250,-- kosten. Dus ook dat is hetzelfde als voorheen.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Geen probleem dus ;-)

Geef uw reactie.

Een tevreden Ziggo-gebruiker: oneens

GlaswebVenray veroorzaakt volgens mij geen verdeeldheid, maar deze stelling zo te lezen in de reacties wel. Hoewel ik op dit moment een tevreden Ziggo-klant ben heb ik mij toch aangemeld voor glasvezel. Ten eerste omdat het goed is voor de marktwerking dat Ziggo meer concurrentie heeft in Venray, en ten tweede uit solidariteit met de kerkdorpen waar men op dit moment helemaal geen goede internetverbinding heeft.

Geef uw reactie.

willem: eens

Ziggo heeft een HFC Netwerk (Hybrid Fiber Coax) waarbij de verbinding tot tot uw huis voor 98% uit glasvezel bestaat en het laatste gedeelte uit coax-kabel. Wat betreft de capaciteit en snelheid (download 202.82 Mbps, upload 20.68 Mbps en ping 14 ms.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op willem : eens

Bij mij ping met coax.nl 10 ms. en ping met intel.com 11 ms. Download 195.88 Mbps en upload 19.33 Mbps

Geef uw reactie.

Paul Verhoeven: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Uw upload is vele malen kleiner dan uw download. Voor u wellicht geen probleem, maar voor bedrijven wel. Ook wil ik u feliciteren, uw internetverbinding is wel 10x zo snel als die van mij. Met een 15ms minder latency. Hiermee wil ik aangeven dat niet heel Venray (lees kerkdorpen) mogen genieten van een hoge internetsnelheid. En ook u gaat vooruit met een glasvezelverbinding. Kunt u een (goed) argument geven tegen Glasweb?

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

ping 12, down 71, up 20, bij lange na niet de gecontracteerde snelheden

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op willem : eens

Euh, Fout! glasvezel ligt er tot in de wijk kast, daarna gaat er 1 coax kabel naar alle huizen op de desbetreffende kast, dus de 100ste in de straat heeft pech, of hij moet midden in de nacht gaan internetten. Bij glasvezel krijgt iedereen een eigen kabel, dus geen last meer van buurtbewoners die de snelheid wegtrekken. Iedereen zijn eigen snelweg, heerlijk toch?

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Twan : oneens

Dit is ook de reden dat de Ziggo bus bijna dagelijks in wijk de Brabander staat. Veel jonge gezinnen. Veel gamers. Veel internetgebruik. Veel ellende doordat het laatste stuk coax is en met velen gedeeld moet worden. Een fotoboek uploaden in spitsuur is daar onmogelijk!

Geef uw reactie.

Peter: oneens

1. Het is goed om langs ziggo een gelijkwaardigere concurrent te hebben. 2. Glasvezel geeft veel meer mogelijkheden om naar gelang van persoonlijke,omstandigheden toepassingen te kunnen gebruiken. 3. Niet een particulier initiatief had glasvezel mogelijk,moeten maken, maar de gemeente Venray. Nu staan ze aan de zijlijn met een hoop politiek gekrakeel waar niemand wijzer van wordt.

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Peter : oneens

Politiek krakeel van wie..... De oppositie van venray bestaat uit egotrippers, enkele domme huisvrouwen en een oud ambtenaar met een smetje. Dus het is heel goed dat wij wijk- en dorpsbewoners het initiatief nemen. Deze politiek beseft dat huidige vorm van volksvertegenwoordiging snel eindig is. Daarom zijn ze tegen elke vorm van burger initiatief! Juist een reden om voor glasweb te kiezen!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Willem van Oranje : oneens

Ja, daar gaan we weer. Veilig achter een anonieme naam anderen voor dom uitmaken en weer anderen bekogelen met vuilspuierij.

Geef uw reactie.

Twan: oneens

Een prima organisatie zonder winstoogmerk. Geen commercie. Go GlaswebVenray.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Twan : oneens

Niet correct Twan. In de statuten wordt gesproken over een bedrijf en er staat nergens dat het een organisatie is zonder winstoogmerk. Bovendien wordt in het Informatiememorandum op pagina 27 geschreven "De winstcapaciteit van de werkelijke exploitatie." Dan is het dus wel degelijk een commerciële organisatie lijkt mij.

Geef uw reactie.

anoniem: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Glasweb is een cooperatie dit betekent dat leden meedelen in een eventuele winst, en als u denkt dat Glasweb veel winst gaat maken raad ik u aan obligaties te kopen.

Geef uw reactie.

Cees van Elswijk: eens reageert op Twan : oneens

En ondertussen is er al 80.000 euro dus verdampt vanuit de gemeente. Nee geen winstoogmerk, maar meer geld wegsmijten. Mag ik ook mee smijten?

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Cees van Elswijk : eens

Ik ben bang dat jij tot niets anders in staat bent!

Geef uw reactie.

Paul Verhoeven: oneens reageert op Cees van Elswijk : eens

Fout. Wanneer men nu stopt met Glasweb Venray is er dus 80.000,- verdampt. Door het daadwerkelijk aanleggen van Glasweb Venray zal dit op termijn terug worden verdiend. Glasvezel is in de toekomst nodig en trekt (jonge) mensen en bedrijven aan.

Geef uw reactie.

Wil: eens

Ik woon in het buitengebied en heb geen kabel of glas, maar met een telefoonlijntje (nee geen Adsl meer maar Vdsl2) gaat alles prima. Camera toezicht, 50 TV zenders en geen klagen over internet. Maar met illegaal films downloadende pubers in huis is ieder medium na verlloop van huis onvoldoende.

Geef uw reactie.

Paul Verhoeven: oneens reageert op Wil : eens

Dit is geen argument tegen Glasweb of glasvezel. Het feit dat op het moment uw internet prima werkt (of eigenlijk niet) betekend ook niet dat dit in de toekomst zo zorgeloos blijft of dat andere hier geen problemen mee ondervinden. Voor (informatica/web) bedrijven is een goede internetverbinding erg belangrijk. En in de toekomst, met hogere resoluties en meerdere apparaten, worden de eisen aan een internetverbinding ook vele malen hoger.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Paul Verhoeven : oneens

Hogere resoluties en meerdere apparaten?? Kun je dat een beetje toelichten? Bovendien, niet zo minderwaardig doen tegen iemand die zijn nood klaagt.

Geef uw reactie.

anoniem: oneens reageert op Paul Verhoeven : oneens

Als reactie op Theo, resoluties(het aantal pixels) van apparaten worden steeds hoger. Om hier van te kunnen profiteren moet ook het beeldmateriaal in resolutie stijgen, een hogere resolutie betekent echter dat er meer data per seconde nodig is wat op zijn beurt weer een goede infrastructuur vereist.

Geef uw reactie.

Frans: eens

Enkele personen proberen verdeeldheid te zaaien! Als u zelf goed informeert kunt u alles te weten komen. 1 jaar aanmelden en het ligt binnen, kunt u na dat jaar nog zien wat u er mee doet. Mocht u in de gelegenheid zijn zich goed te laten informeren zult u ontdekken dat het een must is voor de toekomst. Bedrijf,particulier, binnen en buiten de kom. Ik wens u succes met de beslissing die niet op vooroordeel is gebaseerd.

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Frans : eens

Dus eigenlijk ben je het oneens met de stelling Frans. :-)

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Twan : oneens

Het is geen kwestie van eens of oneens zijn. Voor zover ik weet is er geen nieuw voorstel, behalve dan dat vanaf heden de korting van € 6,50 per maand niet meer van toepassing is. Mocht ik het fout hebben dan laat het maar even weten Twan.

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Twan : oneens

Alweer fout Theo, het was 7,50 per maand

Geef uw reactie.

J.M. Tempelaars: eens

Glasweb Venray heeft geen bruikbare informatie geleverd Zoals aansluitkosten beschikbare providers en kosten gebruik na aansluiting beschikbare zenders De belofte sneller en gemakkelijk gaan in rook op als ik dit vergelijk met myn huidige KPN abonnement Gewoon snelheid via de telefoonkabel Mogelijk zijn heel veel mensen ook zo verstandig Daardoor valt de promotie vooral in de wijken in t niet Jammer van de gemeenschappelijke kosten

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op J.M. Tempelaars : eens

Waarschijnlijk heeft u geen informatiebijeenkomst bezocht. Daar is al deze informatie gegeven. Ook op de website zijn veel antwoorden op deze vragen te vinden. En wanneer u nog geen antwoord op uw vraag heeft mailt u GlaswebVenray even of loopt u binnen bij Welcom bij Kivits voor persoonlijk advies!

Geef uw reactie.

Paul Verhoeven: oneens reageert op J.M. Tempelaars : eens

Blijkbaar bent u slecht voorgelicht, jammer. Op https://www.glaswebvenray.nu/ kunt u alle informatie vinden (aansluitkosten en zenderoverzicht). Daarbij is dezelfde snelheid via telefoonkabel zeker niet mogelijk, glasvezel gaat met de snelheid van het licht en daarbij kan de brandbreedte flink worden opgeschroefd.

Geef uw reactie.

Ton: eens

Schandalig dat met het geld van de burger zo gesmeten wordt. 35% moest gehaald worden anders geen doorgang. 20% gehaald na veel zeuren en uitstellen met opgave wat nu nog steeds kan. Onbegrijpelijk

Geef uw reactie.

anoniem: oneens reageert op Ton : eens

De aanleg van glasvezel is een investering in de toekomst van de gemeente, het maakt huizen aantrekkelijker voor starters, en dus meer waard. Ook wordt het voor bedrijven dan interessanter om zich hier te vestigen. verder zijn er onderzoeken die aantonen dat een verhoging van de internetsnelheid de welvaart verhoogt. Dus zeker geen weggegooid geld.

Geef uw reactie.

Jan: eens

Ga maar eens goed na wie er achter dit zo genaamde "burgerinitiatief" zitten . Daar alleeen zet ik grote vraagtekens bij.

Geef uw reactie.

Francis: oneens reageert op Jan : eens

wat bedoel je daar mee. Ik ken ze allemaal en snap niks van je opmerking. Gewoon mensen die internet willen. Wij hebben een snelheid van 1 mb. Voorbeeld we hebben een bedrijf en zouden een camera voor inbraakbeveiliging willen ophangen. Dit kan via internet wifi naar gsm. Maar niet voor ons te slecht internet

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Jan : eens

Concreet zijn Jan, wat bedoel je..... Als wijkbewoner ben ik hier nauw bij betrokken dus wat suggereer je nu?

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Jan : eens

Ga je schamen!

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Jan : eens

CDA wie anders.

Geef uw reactie.

G Peeters: oneens

Ik blijf er bij: iedereen heeft tegenwoordig recht op een goede internet en tv verbinding. Dat de verwende personen met kabel dit initiatief minder zien zitten omdat ze hier al gedeeltelijk in voorzien zijn, zie ik als egoïstisch. En egoïsme past niet in een burgeriniatief en coöperatie.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op G Peeters : oneens

Uiteraard hebben ook de buitengebieden recht op een snelle en goede verbinding waarmee een goede ontvangst van radio en tv gewaarborgd zijn en de internetverbinding niets te wensen overlaat. Maar zonder goede argumentatie iemand egoïstisch noemen brengt geen eenheid.

Geef uw reactie.

Erik: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Theo, kun jij stoppen met reageren hier aub! Als gesponsord persoon van Ziggo is dit niet netjes en zaai je verdeeldheid !

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Eens.......met Erik. En zeker niet met de stelling ;-)

Geef uw reactie.

Willem Willems: oneens

Aan feiten kennis idd geen gebrek! ....

Geef uw reactie.

Kees: oneens

Jammer van deze discussie, zo is dit burger initiatief niet bedoelt! Gemeente Venray heeft hier overigens weinig mee van doen. Glasweb is een cooperatie die bestuurt wordt door de deelnemers !

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Kees : oneens

De Gemeente Venray heeft hier alles mee van doen. De fractie bij monde van de heer Loonen voorop.

Geef uw reactie.

Cees van Elswijk: eens reageert op Theo Verhoeven : eens

Inderdaad en het geld is afkomstig uit de gemeente - maar liefst 180.000 euro. Er moest worden bezuinigd weet u nog? Daarom 850 bomen gekapt voor een prijs van 93.000 euro ! En dit levert dan later een besparing op van 73.000 euro. Ach en hier doen we niet moeilijk over - hopla 180.000 euro !

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Jammer dat deze discussie gekaapt wordt door Ziggo mensen. Als Ziggo dit toch leest, kan Ziggo dan ook even aangeven wat de Anti Glasweb campagne gekost heeft ?? Dit moet namelijk ook betaalt worden door de Ziggo abonnees! Volgens mij is dit een veelvoud van wat Glasweb aan budget had!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Erik : oneens

Als hier inderdaad Ziggo mensen actief zijn dan vind ik dat Erik die namen even moet noemen. Dan kunnen we de webmaster vragen om die reacties te verwijderen want het is natuurlijk niet de bedoeling dat die zich in de discussie gaan mengen.

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Erik : oneens

Beste tegenstanders van ziggo, gewoon allemaal een jaarabonnement van ziggo nemen, humax in ontvangst nemen en zo de tijd tussen nu en aansluiting glasweb overbruggen!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Erik : oneens

Ik wacht nog steeds op namen Erik. Welke Ziggo medewerkers zijn hier actief???

Geef uw reactie.

Hans Hermans: eens

Gemeente moet eens stoppen om zich te gedragen als Sinterklaas. Bijna twee ton in project met geringe kans van slagen. En maar verlengen en opnieuw proberen en weer geld erin steken. Had dat geld in het nieuw te realiseren sporthonk van de hockeyclub gestoken waar nu geen fondsen voor zijn.

Geef uw reactie.

Jeroen: oneens

Verstandig besluit om waar mogelijk kosten drukken daar waar geen interesse voor dit burgerinitiatief is. Glasweb is niet van de gemeente of van een politieke partij maar door burgers voor burgers.

Geef uw reactie.

Jan: eens

Het toch niet meer geloofwaardig om met deze slechte cijfers door te gaan! als het om een schoolexamen zou gaan kreeg je nog geen herexamen Het meest ergerlijke.vind ik ook dat Het om gemeenschapsgeld gaat wat de burger weer moet ophoesten. dus snel de stekker eruit.

Geef uw reactie.

Hannie Rutten: oneens

Geef iedereen maar het internet van ons uit buitengebied, dan praten ze wel anders!

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Hannie Rutten : oneens

Glasweb is gewoon in instrument van t CDA om de dorpen een kadootje te geven. Zij t plezier en t CDA de stemmen.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Antonius : eens

Kijk eens aan. Er is gelukkig ook iemand die weet hoe de hazen lopen.

Geef uw reactie.

Marian: eens

Helaas veel te veel geld gekost al die reclame.Spandoeken,reclame in peel en maas enz Spotjes op kabelkrant,Mevr weet niet eens wat up en download is. Loopt wat te stotteren,gaat niet werken. Er zijn gebieden die ik het gun dat er een provider iets gaat doen. Vredepeel is een drama. Die mensen zitten nog op de oude inbelverbinding.

Geef uw reactie.

Hannie Rutten: oneens reageert op Marian : eens

precies maar degene die zeggen dat het niet nodig is hebben zelf al kabel en weten niet eens meer hoe het is om via een oude inbelverbinding internet te hebben daarom zeg ik geef die mensen maar eens een maand de oude inbelverbinding dan praten ze wel anders!

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Hannie Rutten : oneens

Gewoon verhuizen 😊

Geef uw reactie.

Marian: eens reageert op Hannie Rutten : oneens

Klopt Hannie,helaas kon ik er niet alles inzetten. Vredepeel ligt de vliegbasis en de school die niet meer bestaat en daar ligt goed internet. Waarom geven ze geen geld uit om daar de kabel door te trekken. De meeste plekken hebben prima verbinding. Alleen Vredepeel en enkele boerderijen in de gemeente. Als er brood in zat hadden de grote providers het vast al gedaan

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Marian : eens

Providers doen niets, die gebruiken de infrastructuur (die er in Vredepeel en overige buitengebieden niet is). Dus wees solidair en meldt je aan!

Geef uw reactie.

Marian: eens reageert op Pieter : oneens

Pieter er ligt daar snel internet,ik woon overigens daar niet. De school die niet meer in gebruik is en de basis heeft daar alles liggen wat de inwoners missen. Als dat het geld van deze reclame voor gebruikt was dan waren deze mensen voorzien.Er zijn verder weinig plekken die echt slecht internet hebben.Mensen die zeggen weinig te hebben moeten eens naar de aansluiting kijken daar zit het grootste probleem

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Marian : eens

De Amerikaanse moeder van ziggo heeft 3400 euro per aansluiting betaald, dus als ik bij ziggo blijf dan onttrekken die geldwolven mij 3400 euro uit de zak. Iedereen had de mond vol van de geldwolven in 2008 en nu laten de tegenstander van glasweb het zelf toe dat ze nogmaals in ons aller portemonnee graaien!!! Glasweb biedt meer, sluit iedereen aan en is goedkoper...... Wat wil je nu nog!!! Hoe olie dom kun je zijn om faliekant tegen te zijn!! Dat kunnen toch alleen azijnzeikers zijn!!

Geef uw reactie.

Marian: eens reageert op Willem van Oranje : oneens

Willem misschien kun je beter gewoon buiten gaan spelen,want volgens mij begrijp je niet waar het over gaat

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Willem van Oranje : oneens

Zo is dat Willem. enne Marianne...... kom hier eens een film kijken........ en ik woon niet op een boerderij én niet in Vredepeel. Opnieuw foute informatie! zeg dan niks.....

Geef uw reactie.

Reinhold oehmen.: oneens

Meerderheid die met stelling eens is zeurt over het gemeenschaps geld wat er Door de gemeente ingestoken is. Verspilling enz. Nu het doorgaat krijgt de gemeente het geld van glasweb weer terug , met rente. Dus win win. Kom met betere argumenten als je met deze stemming eens bent.

Geef uw reactie.

ciska: eens

Laat ze het geld maar voor nuttige dingen uit geven b.v de zorg!!!!

Geef uw reactie.

Ciska: oneens reageert op ciska : eens

Nouja, als u wilt weten hoeveel geld er wel niet het zorg putje in gegooid wordt.

Geef uw reactie.

anoniem: oneens reageert op ciska : eens

De aanleg van glasvezel is een investering in de toekomst van de gemeente, het maakt huizen aantrekkelijker voor starters, en dus meer waard. Ook wordt het voor bedrijven dan interessanter om zich hier te vestigen. verder zijn er onderzoeken die aantonen dat een verhoging van de internetsnelheid de welvaart verhoogt. Dus zeker geen weggegooid geld.

Geef uw reactie.

Tim Smits: oneens

Snel internet is een burgerrecht. Dit moet niet alleen afhankelijk zijn van een commerciele kabelaar die bepaalt waar er wel en niet wordt aangesloten. Het is dus heel normaal dat hier gemeenschapsgeld naar toe gaat. Aanmelden was kosteloos. Diegenen die niet hebben aangemeld moeten later ook niet gaan klagen dat het geld kost. Complimenten voor Glasweb!

Geef uw reactie.

Cees van Elswijk: eens reageert op Tim Smits : oneens

Nogmaals als jij vindt dat het nodig is en winstgevend, begin dan een eigen bedrijf met EIGEN GELD graag en klop niet bij de belastingbetaler (WIJ DUS) aan. Geld kan veel beter worden ingezet.

Geef uw reactie.

Dirk: eens

Klaar met geld er in stoppen, lees de brief van ziggo maar eerst eens!

Geef uw reactie.

Marcel van Staveren : oneens

beetje vreemde stelling. Maar goed, om t buitengebied (en waar heel veel belastingcenten vanaf komen) leefbaar te houden is dit hard nodig !!!

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Marcel van Staveren : oneens

Typisch een kleinburgerlijke soap. De minderheid in de kerkdorpen wil snel intrnet, en t CDA fixt t even via de wijk en dorpraden.

Geef uw reactie.

F.M.: oneens

Ziggo is op dit moment monopolist op het gebied van snel internet in Venray. Via ADSL is de snelheid beperkt en erg afhankelijk van de kwaliteit van de lijn en afstand tot de centrale. Glasweb zorgt voor een alternatief. Ziggo heeft de laatste jaren haar prijzen steeds een beetje verhoogd en niks houd ze tegen dit te blijven doen, want er is geen concurrent die dezelfde snelheden bied.

Geef uw reactie.

Thomas: eens

Je haalt de 35% niet dan is het toch meer dan duidelijk?! Ik zeg stekker eruit!, dit heeft meer dan genoeg geld gekost. De striptekening van Ted zegt genoeg, als je iets niet haalt gaat t niet door toch? Als ze toch als wisten dat t er zou komen is al het werven en reclame en dus weer extra geld , niet nodig geweest. Vind het goed dat er bij de gemeente nu door een aantal partijen opheldering word gevraagd over iets wat niet helder is!

Geef uw reactie.

Twan Jacobs: oneens

Natuurlijk moet er koste wat kost glasvezel komen in HEEL Venray. En zit niet te zeiken over gemeenschapsgeld! Jarenlang zijn er tonnen uitgegeven aan diverse projecten in Venray waar de dorpen ook niks aan hebben, en nu is het ineens wij en zij. Neem maar eens de moeite om je goed te laten informeren i.p.v. Maar wat te roepen hier waar niks van klopt.

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Twan Jacobs : oneens

Last vd hitte ? 80% ziet jullie initiatief niet zitten. Hoe jullie met de realiteit en kritiek omgaan zegt voldoende.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Antonius : eens

De wijkkasten van Ziggo die hebben last van de hitte! Internet in Landweert ligt eruit door oververhitte wijkkasten. Gaat een rustig weekend worden!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Antonius : eens

Dan weet jij meer als ik Guus, dit bericht komt vanuit Landweert.

Geef uw reactie.

Roy: oneens

Ik vind het logisch dat als er een doel gesteld wordt om iets voor de gemeenschap te bereiken, en dat doel wordt niet gehaald, toch te kijken naar een mogelijke oplossing zoals dat gedaan is, en niet meteen de handoek in de ring te gooien.

Geef uw reactie.

Adriaan: oneens

Ik vind het een zaak van initiatief. De gemmeente wilde glasweb en heeft daar geld voor uitgetrokken. Nu is men doorgegaan. Als men wacht komt er nooit iets van terechtg. Men had dat wel moeten besprekmen natuurlijk. Adriaan

Geef uw reactie.

Tom: oneens

Beetje veel geld voor maar 4000 aansluitingen

Geef uw reactie.

Jeroen: oneens

Wij hebben in de kleine kerkdorpen een zeer goede uitleg gehad over glasweb en de voordelen die daarbij niet alleen op persoonlijk vlak maar ook voor het dorp uitgelegd gekregen. Dat venraynaren niet overstag zijn gegaan lijkt meer op desinteresse en een afwachtende houding. Terwijl je dit met zijn allen een keer goed kunt aanpakken en regelen. Toon initiatief.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Jeroen : oneens

Zo is dat!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens

Wat is het nieuwe voorstel van Glasweb Venray????

Geef uw reactie.

Henk Arts: oneens

Het is een andere benadering om het project kostendekkend te krijgen. Dus niks verdeeldheid. Waar wordt op dit moment de Venrayse economie draaiende gehouden? Voornamelijk in de buitengebieden. Zij hebben het snelle internet o.a. nodig voor het besturen en regelen van hun bedrijven. Dus hebben we ons, primair uit solidariteit, aangemeld bij Glasweb.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Henk Arts : oneens

Ik begrijp nu dat het de bedoeling is om het bedrijfsleven te sponseren. Heel vreemde zaak.

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Henk Arts : oneens

Dorpse megalomane insteek. Jullie varkenshoeders veroorzaken alleen al een hoop belasting van het milieu met jullie mest.

Geef uw reactie.

Danielle: oneens

Wij kijken uit naar glasvezel! Ziggo werkt erg slecht. Waarom nu weer moeilijk gaan doen over glasweb? ? Wij zijn blij dat glasvezel nu wordt aangelegd!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Danielle : oneens

Als uw Ziggo aansluiting op dit moment slecht werkt en u heeft er alles aan gedaan om dat te verbeteren, maar dat lukt niet. Dan zal glasvezel straks bij u ook slecht werken.

Geef uw reactie.

Erik: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Hoezo ???

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Danielle : oneens

Heel eenvoudig Erik. Als Danielle bij de helpdesk geen oplossing krijgt aangeboden kan zo nog altijd op site van http://www.coax.nl een feedback invullen met vermelding van haar klachten. Het probleem is dan in de meeste gevallen binnen enkele dagen opgelost. Dit alles natuurlijk mits het binnenshuis allemaal correct is aangesloten.

Geef uw reactie.

P. M. A. Lenards Venray: eens

Met een paar berekeningen maken komt het maand tarief uit op € 52,oo per maand. Dan is er nog geen provider betaald , dat komt er dan nog bij. Om het nu aan te bieden voor € 45,oo voor een totaal basis pakket is onmogelijk. Obligatie aanbieden met een vaste jaar rente van 5% waar wordt die 5% van betaald. Er moet eerst een goed bedrijf plan komen, wat ook na te rekenen is. Tot aan die tijd zeker geen obligatie kopen, met het grootte gevaar geld weg.

Geef uw reactie.

Francis: oneens reageert op P. M. A. Lenards Venray : eens

hoezo is met 52 euro de provider niet betaald? Dan komt er niet bij. Niet goed geinformeerd jammer.

Geef uw reactie.

Twan Jacobs: oneens reageert op P. M. A. Lenards Venray : eens

Jij snap er echt niks van he?

Geef uw reactie.

Karel: oneens

Het maakt voor de dorpen niet heel veel uit. Alles is beter dan het nu op het moment is. Kei leuk en aardig dat de gemeente nu moeilijk begint te doen, maar dan moeten ze zelf met een alternatief komen! Dat doen ze dan weer niet net of ze niets om de gemeente dorpen geven!

Geef uw reactie.

ria: eens

het zaait verdeeldheid, maar door wie, echt duidelijk wordt het met een gesprek van die personen van glasweb ook niet, nu wachten we toch maar op draadloos in sommige gedeelten van nederland is dit experiment gestart om in de buitengebieden ook voor goede aansluitingen te zorgen, nus nu hoge kosten maken wat dadelijk overbodig blijkt te zijn, mooi niet dus...

Geef uw reactie.

Twan Jacobs: oneens reageert op ria : eens

Dan heb je je niet door de juiste personen laten informeren of je wil het gewoon niet snappen.

Geef uw reactie.

Francis: oneens

15 jaar geleden wilde de mensen ook geen mobiele telefoon en 30 jaar geleden waren ze tegen de aanleg van de kabel. Geschiedenis herhaalt zich. Had de gemeente Venray 30 jaar geleden maar wat meer om de dorpen, buitengebieden gegeven.

Geef uw reactie.

Eric: eens

Kijk eens met wat voor een kunst- en vliegwerk men de financiën rond probeert te krijgen. Duidelijk is dat het project gebouwd is op los zand. Neem een voorbeeld aan Horst:in 2014 was 18% van de inwoners is daadwerkelijk klant van 1 van de providers. En op dit moment is het gezakt naar 17%. Treurig resultaat ...

Geef uw reactie.

Cees van Elswijk: eens reageert op Eric : eens

Ja het kostte de gemeente slechts 180.000 euro. Zijn we al weer vergeten dat de gemeente 850 bomen heeft gekapt ? Gezonde bomen die mooi erbij stonden ! En dit allemaal om 73.000 euro te besparen per jaar. Het kappen kostte dit jaar ook nog eens een slordige 93.000 euro ! Maar wel 180.000 euro voor een project wat GEEN ENKELE ZEKERHEID kan garanderen! Schande gemeentebestuur en gemeenteraad. GAAT U ALLEN SCHAMEN.

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Cees van Elswijk : eens

Tussen jou regels door lees ik dat je weinig vertrouwen hebt in de politiek, en dat onderschrijf ik! Wat ik niet begrijp is dat indien wijk- en dorpsbewoners het initiatief overnemen, jij in een keer niet thuis geeft! Help jezelf, denk rustig na en handel wijs.....

Geef uw reactie.

Twan Jacobs: oneens reageert op Eric : eens

Hou eens op met vergelijken! Venray wordt de eerste gemeente in Nederland waar het op deze manier gebeurt. Laat je eerst eens fatsoenlijk informeren voor dat je hier rare vergelijkingen gaat roepen.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Twan Jacobs : oneens

Ja, je moet natuurlijk niet gaan vergelijken want dan zou je wel eens tot de conclusie kunnen komen dat er een veel goedkopere manier is om de buitengebieden aan te sluiten.

Geef uw reactie.

Antonius: eens reageert op Twan Jacobs : oneens

Zeker door jullie, die de ene na de andere onwaarheid verkondigen.

Geef uw reactie.

Henkie: eens

Laat de mensen in het buitengebied glasvezel nemen. Geen enkel probleem. Leg alleen de rekening daar waar hij hoort nl. bij klanten van glasvezel. Of te wel....gemeente wordt terug betaald en de klanten van glasvezel gaan wat meer betalen per maand.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Henkie : eens

Henkie, ik lees het, jij hebt je verdiept. Dit is nu net wat GlaswebVenray doet. Alleen klanten betalen aan GlaswebVenray. En die lening wordt terug betaald aan de gemeente. Iedereen blij!

Geef uw reactie.

Willem van Oranje: oneens reageert op Henkie : eens

Henkie, als je meedoet ga je minder betalen voor meer..... Wat houdt je tegen.....

Geef uw reactie.

Luuk Derks: oneens

Waarom oneens? Omdat glasweb dé mogelijkheid bied voor glasvezel! Waarom nog meer glasweb? Omdat wij Ziggo hebben en Ziggo wert gewoon niet naar behoren!!! Go Glasweb!!!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Luuk Derks : oneens

Ziggo werkt perfect en al u een probleem heeft met de ontvangst of verbinding gewoon de helpdesk bellen en als dat niet lukt even naar http://www.coax.nl gaan en uw probleem daar melden. Dan zijn uw problemen snel opgelost

Geef uw reactie.

Erik: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Theo, dit is niet netjes! Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Geef uw reactie.

Cees van Elswijk: eens reageert op Theo Verhoeven : eens

Met Theo eens, ook bij mij werkt Ziggo perfect. Wat zou er dan nog aan moeten worden toegevoegd? En ja waar zijn nooit ergens een keertje problemen? Wie het weet mag het zeggen.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Luuk Derks : oneens

Hoezo, wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Ik begrijp dat er problemen zijn met de verbinding of ontvangst. Ik geef alleen maar aan dat de helpdesk uitkomst kan bieden. Dat het met de helpdesk af en toe fout gaat weet ik ook. Als alternatief geef ik het webadres van http://www.coax.nl een vereniging van vrijwilligers die zich inzetten voor de belangen van kabelgebruikers. Graag even aangeven waarom dat niet netjes is.

Geef uw reactie.

Erik: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

En wie sponsort deze "vereniging" ? wie betaalt het adres http://www.coax.nl ? Volgens register staat dit op UPC/Chello. Lekker bezig!

Geef uw reactie.

Patrick: oneens

Oneens. Ik lees veel reacties over "ons" gemeenschapsgeld. Naar mijn mening is dit geld zéér goed besteed. Enkele jaren terug ging de volledige binnenstad van Venray op zijn kop om het te verfraaien. Dit is ook gedaan met "ons" gemeenschapsgeld maar daar hebben wij als mensen die achteraf wonen ook niet veel aan. Uiteindelijk zijn mensen niet gedwongen lid geworden, de campagne is puur geweest voor het creëren van bewustzijn. Naar mijn mening gaat heel Venray vooruit met de komst van Glasweb.

Geef uw reactie.

Bram Swaghoven: oneens

Een aantal zaken die ook nog even vermeld moeten worden zijn: de provincie Limburg neemt ook een groot deel van de financiering op zich, onbekende providers ja maar alleen omdat de bekende providers het alleen recht wilden en zo de glasvezel niet meer open marktwerking kan benutten en de glasvezel zou eerst tot de gevel komen maar nu tot de erfgrens i.v.m. een kosten besparing van 5 miljoen. Kortom de mensen die niet meedoen moeten niet zeuren over 2 verdeling en gewoon geen onrust stoken. Hadden ze maar mee moeten doen.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Bram Swaghoven : oneens

Wederom foutieve informatie van Glasweb, althans wat de media weergeven. Die plotselinge besparing van 5 miljoen is niet zo plotseling. Aanleggen tot de erfgrens was al besloten tot ver voor de sluitingsdatum, er kan dus niet plotseling een besparing zijn op iets dat al lang is vastgelegd. Is het eigenlijk wel een besparing of is het domweg gewoon foutief calculeren.

Geef uw reactie.

Twan Jacobs: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Waar haal jij die wijsheid vandaan Theo, uit je duim? Zover ik weet heb jij niet bij die besprekingen gezeten.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Bram Swaghoven : oneens

Ik heb inderdaad niet bij de besprekingen gezeten, maar ik heb me wel vóór de sluitingsdatum aan willen melden, zonder klant te worden. Dat zou wel kunnen maar dat zou dan € 250,-- gaan kosten. Er is dus wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Je verteld nog steeds niet hoe je aan die zogenaamde "besluiten" komt..... Dat kun je ook niet vertellen want het is uit je duim gezogen Theo...

Geef uw reactie.

Mariette: oneens

Eindelijk een kans om glasvezel op de dorpen te krijgen. Super veel aanmeldingen uit het buitengebied en de dorpskerken. Maar zoals gewoonlijk laat Venray het weer afweten. Wij hebben toch alles goed.. Wees ook eens solidair met je mede venraynarrn en had je aangemeld. Nu hebben ze ineens wel tijd om te reageren. Belachterlijk.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Mariette : oneens

Er zal niemand zijn die niet wil dat de dorpen snel internet krijgen. Het is alleen dat er alleen naar de investeringen van Glasweb is gekeken en dat de uitnodiging van Ziggo om te overleggen over aansluiting van de dorpen op het Ziggo netwerk niet is benut. Dan zou er een vergelijking zijn geweest m.b.t. de te nemen investering. Nu wordt er alleen maar gerekend met Glasweb.

Geef uw reactie.

Erik: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Foute info Theo, in 2011 is er wel degelijk overlegd met Ziggo!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Mariette : oneens

Ja Eric, maar we leven in 2015 en dat is in computer- en webwereld een eeuw geleden. Op 6 februari 2015 heeft Ziggo een brief gestuurd naar de gemeenteraadsleden omtrent aansluiting van de buitengebieden.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Een jaar geleden is er ook nog met Ziggo gesproken, dit is eerder tijdens bijeenkomsten ook zo gecommuniceerd. Nee, zij leggen geen buitengebieden aan. En bieden geen snel internet voor heel Venray.

Geef uw reactie.

Twan Jacobs: oneens reageert op Theo Verhoeven : eens

Alweer mis Theo. Ziggo zou het buitengebied aan kunnen sluiten voor 3000,- per aansluiting. Glasvezel is gratis. Gek he, dat de dorpen voor glasvezel gaan.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Mariette : oneens

Blijkbaar heeft niemand de brief van Ziggo d.d. 06-02-2015 gelezen. Daar wordt niet een keer een bedrag genoemd per aansluiting.

Geef uw reactie.

Ben Steeghs: oneens

Klopt helemaal: Kies alleen voor Glasweb Venray of ga een jaar "proefdraaien" met tv van Ziggo en Internet van Glasweb. Deze optie kost overigens nagenoeg niks extra. Na dit jaar kun je dan een verdere keuze maken. Voordeel is wel, de glasvezel ligt binnen.

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Er was inderdaad genoeg informatie voorhanden. Toch heeft niet iedereen deze informatie opgenomen. In de eerste noch in de tweede fase. Het valt mij op dat vooral de mensen die deze informatie niet opgenomen heeft het meest er over weet.... Bijvoorbeeld is een groot deel van het beschikbaar gesteld budget een lening welk binnen een gestelde termijn terug betaald moet worden. Dus tot een ieder : denk nog eens goed na, laat alle vooroordelen even los en maak dan je keuze.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Erik : oneens

Bedoelt u de lening die omgezet kan worden naar een obligatielening?

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Erik : oneens

Nee Erik, dat is nog helemaal niet zeker. Het zou best eens kunnen zijn dat die lening te zijner tijd wordt omgezet in een obligatielening.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens

Vervolg: Het geld dat de gemeente beschikbaar stelt is per huishouden zo weinig. Overigens betaalt Glasweb dit terug wanneer het initiatief door gaat. Wanneer het niet doorgaat kost het de burger pas geld. Laat iedereen in zijn waarde en zorg dat iedereen de internetvoorziening krijgt waar hij behoefte aan heeft! Wilt u straks niet voor extra kosten komen? Meld u dan nu aan! Ik kies voor glasvezel. Succes en zeker doorgaan!

Geef uw reactie.

hulsmans: oneens

ik heb mij aangemeld uit solidariteit met het buitengebied. De huidige providers halen de krenten uit de pap. tevens geeft glasvezel een betere eigen internetverbinding dan een gedeelde internetverbinding van de huidige providers.de internetsnelheden worden bij de huidige providers niet gehaald. Dit verbetert bij een eigen glasvezel aansluiting.

Geef uw reactie.

Mara: eens

Ben op zich niet tegen glasvezel maar ben niet blij met de vastgestelde keuze voor een provider. Daarom niet aangemeld voor Glasweb Venray. Ik wil graag mijn huidige provider houden (is niet Ziggo, by the way!) dus waarom inderdaad niet een initiatief voor de volledige aanleg tot in huis van glasvezel en daarnaast een vrije keuze van provider.

Geef uw reactie.

Jeroen: eens reageert op Mara : eens

Precies! Bedoel stel je verhuis in de gemeente Venray en in je nieuwe woning ligt geen glasvezel maar je had het in je verkochte woning wel kost het je minimaal 250 eurootjes!!?!?!?

Geef uw reactie.

Patrick: oneens reageert op Jeroen : eens

Dan heb je toch altijd nog kabel?!? Dit is hetzelfde als je een huis hebt met zwembad in de achtertuin, je verkoopt het huis en koopt daarna een huis zonder zwembad. Dan lig je nu ook te puffen. Wanneer je glasvezel in huis hebt kun je dit zien als extra voorziening, zorg dat je deze meerwaarde ook uit de verkoop haalt.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Jeroen : eens

Juist Jeroen en om dezelfde reden had ik me ook aan willen melden zonder daarvan gebruik te maken, alleen dat zou me € 250,-- gaan kosten. Dus niet gedaan.

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Mara : eens

Lieve mensen, ga eens naar de website van GlaswebVenray. Verdiep u er eens goed en vel daarna uw oordeel. De providers zijn glasvezel gespecialiseerd. Venray heeft geen glasvezel en ja, daarom kent u deze providers niet. In Horst aan de Maas betaalt men bij TriNed 15 euro per maand meer omdat het daar commercieel moet! Wachten we op Reggifiber of doen we het samen?!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Guus Janssen : oneens

Als u wilt vergelijken moet je appels met appels vergelijken en geen appels met peren. In Horst kost Alles-in-1 € 65,-- voor 100 Mbps up/down. In Venray wordt dat € 52,50 voor 150 MBPS up/down.

Geef uw reactie.

Jeroen: eens

20% is naar veel kunst en vliegwerk bereikt en je moest de 35 % halen? Als ze zo graag glasvezel willen in de gemeente Venray leg dan bij iedereen de aansluiting binnen en overtuig de burger om over te stappen. Neem een voorbeeld aan andere gemeentes daar leggen ze de aansluiting tot in de meterkast en de burger kan dan zelf kiezen. Stekker eruit als ze alleen de abbonees en tot aan erfgrens Of bij iedereen aansluiting binnen en burger kan zelf kiezen (stekker mag blijven zitten)

Geef uw reactie.

Guus Janssen: oneens reageert op Jeroen : eens

In andere gemeentes leggen commerciële partijen glasvezel aan tot in de meterkast. Zij leggen het alleen aan in de rendabele gebieden en dus niet in de kleine dorpen en het buitengebied, dus verdeeldheid! Kosten tot in de meterkast zijn te hoog voor een burgerinitiatief óf mag de gemeente dit gaan betalen? Prima, dan krijgen wij zeker gelijkheid!

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens reageert op Guus Janssen : oneens

We moeten even wachten op Glasweb Guus. Zij voeren op dit moment een business case uit. Op zijn Nederlands een opstelling van baten en lasten. We moeten dus even afwachten of daar een + of een - uitkomt en dan weten we of er geld bij moet en wie dat moet ophoesten. In het bedrijfsleven wordt een degelijke berekening gebruikt om te bezien of een project doorgaat of wordt afgeblazen.

Geef uw reactie.

Jos: eens

Ik wil geen Glasweb, ik wil er dan ook niet indirect aan meebetalen, Venray moet dus geen kapitalen belastinggeld pompen in dit Grieks aandoend project met een knullige en zeer opdringerige wervingscampagne. Dat tientje dat de mensen van de campagne deden vangen voor elke geslaagd contract leek ontzettend belangrijk. Stort al die tientjes maar eens terug in de kas, misschien komt men dan wel in de buurt van het benodigde bedrag, maar blijf van mijn centen af!

Geef uw reactie.

Francis: oneens reageert op Jos : eens

ik hockey niet en wil daar niet indirect aan meebetalen". Wat is dat voor raar argument. Net of wij nooit indirect voor een ander betalen. Daar hoor je niemand over. En dat is een veel groter bedrag en dat wordt niet terugbetaald. Glasweb wordt wel terugbetaald. Ik vind dit wel het allerslechtste argument tegen glasweb. Niet dat ik tegen de bijdrage aan de hockeyclub ben, maar ik vind wel dat er met 2 maten gemeten wordt.

Geef uw reactie.

Jan : eens

Het steeds uitstellen van een einddatum en uiteindelijk verder willen gaan met slechts 20% aanmeldingen kan toch nooit een goede basis zijn om de toekomst mee in te gaan. Verder is de informatieverstrekking ook niet helemaal juist. Voorbeeld, er kan via het glasweb zorg van afstand geboden worden, dit is iets dat nu ook kan, het heeft alleen maar te aken met de infrastructuur die in huis aangelegd moet worden. Je kunt nu toch ook vanaf je vakantieadres de rolluiken openen en sluiten, lichten aan en uit maken en ga zo maar door. Als je iets wil opstarten zoals glasweb heb ook ook mensen nodig die voldoende kennis en kundig zijn, daar heb ik nu wel mijn twijfels over.

Geef uw reactie.

Aldenzee: eens

Per direct de stekker eruit. Als je slechts 20% Vd bevolking over de streek trekt, betekend simpelweg dat 80% het niet ziet zitten.. Als ze het toch doorzetten, is het een drama voor de geloofwaardigheid van onze democratie.. Als ze toch altijd van plan waren glasweb aan te leggen, hadden ze ons niet hoeven werven, die 180K niet in campagnes hoeven steken maar gelijk in de productie. Dat had op veel minder weerstand gestuit.

Geef uw reactie.


Het zal niemand in de gemeente Venray zijn ontgaan dat de afgelopen maanden flink wat reclame is gemaakt door Glasweb Venray.
Het mogelijk aanleggen van een glasvezelkabel netwerk in de gehele gemeente Venray is ontstaan als een burgerinitiatief vanuit de dorpsraden.
Niet alleen woningen in de kerkdorpen en de daarbij gelegen buitengebieden......

Lees verder