ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De reactie van de SP-afdeling Venray.

donderdag, 27 januari 2022 23:08 De reactie van de SP-afdeling Venray.

Luisteren naar de burger stopt nooit
We leven in een tijd waar veel gebeurt. Het maken van een verkiezingsprogramma is niet iets statisch. Een verkiezingsprogramma wordt gemaakt door de inbreng van veel mensen.
Burgers spreken de SP vaak rechtstreeks aan. Op die manier hebben zij invloed op het verkiezingsprogramma. Bijvoorbeeld door problemen waar zij tegen aanlopen. Zoals huurders die in een woning vol vocht en schimmel wonen en een woningcorporatie die dit niet goed oplost. Samen met de burgers gaan we kijken hoe we dit gaan oplossen. We doen het samen want samen sta je sterk.
Gemeenteraadsleden zijn ook burgers van Venray. Zij vertellen ook wat in het verkiezingsprogramma moet komen te staan. Dit komt door de thema’s die zij bespreken in de gemeenteraad. Burgers spreken onze raadsleden aan. Zoals burgers die niet meer tegen de stankoverlast kunnen die de steeds uitdijende intensieve veehouderij met zich meebrengt. Kan de politiek niet voor een oplossing zorgen vragen ze dan. Omdat we zo vaak vragen krijgen over het thema intensieve veehouderij wordt er in ons verkiezingsprogramma veel over geschreven.
Het verkiezingsprogramma wordt ook gemaakt door de leden van de SP. Ook zij zijn burgers van Venray. Zij zijn de oren en de ogen van de SP en kennen weer andere burgers. Zo komen vragen en problemen terecht waar het moet, bij de gemeenteraad.
Een andere manier om burgers te betrekken bij het maken van ons programma is om zelf onderzoek te doen. Omdat burgers met vocht en schimmelproblemen in hun huurwoning vaak met ons wilde spreken deden we onderzoek in hun wijk of ook anderen deze problemen hadden. Dan gingen we van deur tot deur om een idee te krijgen hoe groot het probleem was. Dit namen we mee naar de gemeenteraad en later mee in ons verkiezingsprogramma.
Wanneer een nieuw verkiezingsprogramma is gemaakt wordt eigenlijk meteen begonnen met het verkiezingsprogramma dat over vier jaar moet verschijnen. Het maken van een verkiezingsprogramma stopt nooit, het luisteren naar onze burgers ook niet!
Ronald van Hal, voorzitter SP-afdeling Venray.