ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De reactie van D66 Venray

dinsdag, 18 januari 2022 19:55 De reactie van D66 Venray

De gemeenteraad luistert naar de burgers
Dit is een stelling die ik met overtuiging onderschrijf.
De gemeenteraad is de vertegenwoordiging van de burgers. De leden van onze gemeenteraad zijn door diezelfde burgers gekozen om in onze gemeente besluiten te nemen die het belang van deze burgers dienen. Daarom moet de gemeenteraad naar de burgers luisteren; om te weten wat zij willen en niet willen.
En daar komt het dilemma de kop opsteken; niet alle burgers hebben over een onderwerp dezelfde mening. Er zijn veel voorbeelden te noemen waarbij onze burgers over eenzelfde onderwerp lijnrecht tegenover elkaar staan. Of situaties waarbij de burgers het niet eens zijn met bestaande regels. Vaak is de achtergrond dat zij nadeel verwachten door een nieuwe situatie of de gevolgen van een maatregel. Maar wie moet de gemeenteraad dan gelijk geven? Velen zullen zeggen; mij! Begrijpelijk, maar zo komen we er niet uit natuurlijk.
Ik vind dat de gemeenteraad naar alle partijen moet luisteren. Daarbij zijn alle zijden van een onderwerp te belichten. Dat kan en hoort gewoon in een gesprek of schriftelijk mogelijk te zijn. Daarna is het de taak van de gemeenteraad om, met de gegeven informatie als bagage, een overwogen besluit te nemen over het betreffende onderwerp. En helaas; met dat besluit zal niet iedereen het (helemaal) eens zijn. Maar het is wel een besluit waarvan deze door de burgers gekozen gemeenteraad overtuigd is dat dit het beste voor Venray en haar inwoners is. En gelukkig mogen mensen in ons land ook daar anders over denken.

Theo Zegers, lijsttrekker D66 Venray