ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De reactie van VENRAY Lokaal

zondag, 16 januari 2022 17:59 De reactie van VENRAY Lokaal

De lokale politieke partij VENRAY Lokaal laat breed, transparant en zo verstandig mogelijk de democratie zijn werk doen, vóór Venray. En dat betekent dat wij, op dit moment de stem van minimaal 22% van de Venrayse stemmers vertegenwoordigen. Dat zien wij als een serieuze verantwoordelijkheid. Onze partij bestaat uit een zeer divers gezelschap met veel kennis en ervaring en vergadert altijd met de raads- en commissieleden gezamenlijk. Zo hebben we meer ogen en oren. Wij zijn een groep doorsnee inwoners van Venray met een nieuwsgierige, kritische en frisse blik die wat extra tijd vrij wil maken om het voor ons allen beter te maken in onze mooie gemeente. Iedereen is waardevol voor de maatschappij op zijn manier.

VENRAY Lokaal is een partij die dichtbij haar inwoners staat. Die laagdrempelig digitaal, telefonisch en schriftelijk benaderbaar is en zeer actief op de sociale mediakanalen. Ook schrijven we voor elke editie van de Hallo. Dat werpt zijn vruchten af. Steeds vaker worden we benaderd en onze rondvraag wordt steeds langer. We nemen iedereen serieus en gaan altijd in gesprek. Daarnaast probeert ons creatieve team steeds weer acties te bedenken om mensen te laten zien dat we er voor ze zijn. Trots op Venray, een hart onder de riem voor ondernemers en de envelopjes- en bloemzaadjes-actie zijn zeer positief ontvangen.

Minimaal 2 maal per jaar zijn we in het centrum van Venray aanwezig met steeds een andere actie. We presenteren ons graag, zodat men de weg weet. Maar vooral om mensen uit te dagen te uiten wat ze van Venray vinden, ook de mensen die hier te gast zijn trouwens. We houden ook speciale brainstormsessies waarbij we mensen uitnodigen om mee te praten, wat wegens corona dit jaar een flinke uitdaging was. We nemen ook deel aan diverse werk- en klankbordgroepen.

De ontvangen input door de jaren, de berichten op de socials en Burgers van Venray, wat we opvangen bij onze acties en wat we horen van insprekers wordt meegenomen in onze overwegingen. En natuurlijk daarbij ook wat onze VL-ers meemaken in het dagelijks leven en bv. horen op feestjes en partijen. Vervolgens gaat een speciaal team, inclusief onze raadsleden met veel ervaring en dossierkennis, vrijwilligers, de beste schrijvers en creatievelingen aan de slag voor de plannen voor de komende 4 jaren. Het samenstellen van het verkiezingsprogramma is overigens een langlopend proces wat start met aantekeningen en eindigt met een compleet plan verdeeld in thema’s.

Het belangrijkste voor ons is dat onze plannen gedragen worden door de Venrayse samenleving. Ons uiteindelijk doel is: te beschermen wat we met elkaar hebben opgebouwd en plannen maken en uitvoeren om Venray, met haar fantastische levendige dorpen en wijken, nóg mooier, gezonder, duurzamer, groener, veiliger, gelijkwaardiger én gezelliger te maken.

Harold Stevens, lijsttrekker VENRAY Lokaal.