ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De gemeenteraad luistert naar de burgers.

zondag, 16 januari 2022 17:47 De gemeenteraad luistert naar de burgers.

De gemeenteraad heeft het voor het zeggen.

Op woensdag 16 maart aanstaande wordt in Venray de verkiezing van een nieuwe gemeenteraad gehouden.
Na afloop daarvan zal het resultaat van de uitgebrachte stemmen op elk van de deelnemende acht politieke partijen bepalend zijn voor het vormen van een coalitie.
Het aantal zetels in de gemeenteraad bepaalt immers of er een meerderheid ontstaat binnen de verdeling van de zetels van alle politieke partijen.
In de aanloop naar de verkiezingsdag zullen de politieke partijen ongetwijfeld hun best doen om de stemgerechtigde inwoners van de gemeente Venray te overtuigen om juist op hún partij te gaan stemmen. Elk van die partijen presenteert een verkiezingsprogramma waarin aan de kiezer wordt beloofd welk beleid gevoerd zal gaan worden. Na afloop van de verkiezing moeten we dus maar afwachten wat er door de gekozen leden van de raad in de daarna volgende vier jaren wordt gerealiseerd.
De Stichting Burgers van Venray heeft voor de stelling van de maand februari een stelling gekozen die gerelateerd is aan de invloed die de inwoners van Venray kunnen hebben op de samenstelling van de gemeenteraad.
Burgers van Venray heeft daarom aan alle deelnemende politieke partijen gevraagd of zij kort willen aangeven op welke wijze de inwoners van Venray door hen betrokken zijn bij de totstandkoming van hun verkiezingsprogramma.
Hun reacties staan als begeleidende informatie op deze site vermeld.
De stelling is: De gemeenteraad luistert naar de burgers.
De kiesgerechtigde inwoners van Venray worden hierbij uitgenodigd om tot begin maart op deze websitel aan te geven of men het eens of oneens is met de deze stelling. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om te reageren op de begeleidende informatie die de verschillende partijen op deze site hebben laten opnemen.

REACTIES

Luistert de gemeenteraad wel naar de burgers van Venray ?

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezing hebben de inwoners van Venray op de pollingsite Burgers van Venray hun mening kunnen geven op de stelling :
De gemeenteraad luistert naar de burgers.
Hoe de meer dan 900 personen......

Lees verder