ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De HAP in Venlo is een drama voor de gemeente Venray.

vrijdag, 15 oktober 2021 18:00 De HAP in Venlo is een drama voor de gemeente Venray.

De HAP in Venlo komt niet na wat ons is voorgeschoteld.
De HAP in Venray is gesloten, omdat Cohesie – de coöperatie van huisartsen - in gezamenlijk overleg met die huisartsen heeft besloten dat met één centrale HAP in Venlo de zorg voor patiënten in de avond- en nachturen en in het weekend het beste wordt gediend. Niets blijkt echter minder waar. De bedoeling is dat de HAP de druk op de duurdere eerstehulpafdeling van het ziekenhuis ontlast. Inmiddels hebben veel mensen uit Venray slechte ervaringen opgedaan met de nieuwe situatie.
Als mensen naar de HAP bellen, zijn er lange wachttijden. Bovendien krijgt men vaak te horen dat er wordt teruggebeld, wat niet altijd gebeurt. Daarna is het nog maar afwachten of men toestemming krijgt om naar Venlo te komen. Als die dan uiteindelijk wordt gegeven is, na aankomst in Venlo, daar weer een lange wachttijd. Urgente gevallen gaan altijd voor, dus iemand met een lichtere hulpvraag zit soms uren te wachten. Als de dienstdoende arts dan ook nog eens wordt weggeroepen wordt, is de wachttijd nog langer.
In de praktijk kan deze problematiek ertoe leiden dat de inwoners van de gemeente Venray liever naar de HAP van het ziekenhuis in Boxmeer zouden willen. Daar heeft Cohesie echter een stokje voor gestoken. Men is namelijk verplicht om naar de HAP Venlo te gaan. Dat is wel verklaarbaar omdat de Boxmeerse huisartsen uiteraard niet naar Venray willen rijden in de nachtelijke- of weekend-uren. Men kan zich overigens altijd wel melden in Boxmeer bij de spoedeisende eerstehulppost van het ziekenhuis.
Mogelijkerwijs heeft een aantal inwoners van Venray al ervaring opgedaan met de HAP in Venlo. Dat kunnen zowel positieve als negatieve ervaringen zijn. De stichting Burgers van Venray wil in de maand november zowel hun als uw mening polsen over het functioneren van die HAP en nodigt u uit om te reageren op deze website op de stelling: De HAP in Venlo is een drama voor de gemeente Venray.

REACTIES

Over de HAP in Venlo raken we niet uitgepraat.

In de maand november 2021 hebben de inwoners van de gemeente Venray de mogelijkheid gehad om hun mening of ervaring te melden over de stelling :
De HAP in Venlo is een drama voor de gemeente Venray.
Uit de meeste reacties blijkt dat ze het eens zijn met de stelling.
Lees verder