ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De reactie van Glasweb Venray

maandag, 16 augustus 2021 15:57 De reactie van Glasweb Venray

Reactie GlaswebVenray
Internet en verbonden zijn met internet is momenteel een primaire levensbehoefte van mensen. Een kwartier zonder internet geeft meer problemen dan 4 uur zonder water. In de gemeente Venray zijn de kerkdorpen (ruim 7.000 aansluitingen) voorzien van glasvezel door ons burgerinitiatief coöperatie GlaswebVenray U.A.. Venray zelf is op dit moment nog niet voorzien van glasvezel, terwijl ook hier de behoefte aan toekomstbestendig internet er is.
Om als GlaswebVenray de aanleg van glasvezel te kunnen realiseren dient dit economisch verantwoord te zijn, dat wil zeggen dat het minstens kostendekkend moet zijn. Hiervoor hebben wij minimaal 30% aan voorinschrijvingen van klanten nodig. Gezien de concurrentie positie met coax / koper is dat een vereiste van de financieringspartijen waaraan wij dienen te voldoen. Deze aanmeldpercentage zijn tot op heden nog niet behaald.
Laat onverlet dat het datagebruik jaarlijks met factor 1,5 tot 2,0 stijgt. Steeds meer apparaten in huis zijn verbonden met internet en we kijken televisie via apps zoals Netflix en Videoland. En dit soort apps, die hoge snelheden en capaciteit vragen van de internetverbinding, hebben een gedegen digitale snelweg nodig. Zeker als we dit met zijn allen tegelijk gaan doen. Om die reden is glasvezel nodig als de verbinding van de toekomst. “100% glasvezel als U het wilt”
De stelling behoeft daarom nuance: De aanleg van glasvezel duurt niet te lang. Men realiseert zich onvoldoende dat glasvezel nodig is om bij te blijven in de digitale ontwikkelingen die op ons af komen. Dat men zich hiervan niet bewust is zou wel eens een belangrijke reden voor de inwoners van Venray kunnen zijn om zich (nog) niet aan te melden. De indaling van dat bewustzijn is de rem op de snelle(re) aanleg van glasvezel in Venray.

Bart Lemmen, directeur GlaswebVenray.