ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Frank van Gool van OTTO Work Force over arbeidsmigranten.

woensdag, 30 december 2020 21:05 Frank van Gool van OTTO Work Force over arbeidsmigranten.

Ik erger mij groen en geel aan het feit dat arbeidsmigranten stelselmatig worden geassocieerd met problemen, misstanden en uitbuiting. Geloof me, ze verdienen beter!
Dankzij de arbeidsmigranten liggen de schappen van de winkels vol en kunnen wij online van alles bestellen. Arbeidsmigranten houden onze welvaart op peil, maar in plaats van waardering zitten ze in het maatschappelijke verdomhoekje. Een van de oorzaken is dat wij in Nederland onvoldoende toezicht houden op de twee belangrijkste zaken voor arbeidsmigranten: hun woon- en werkomstandigheden. Daarom hebben wij als OTTO Work Force in 2019 krachtig gepleit voor het weer invoeren van de uitzendvergunning. Sinds het afschaffen van de uitzendvergunning in 1998 is er aan de onderkant van de uitzendmarkt een enorme wildgroei ontstaan. Nederland telt inmiddels 14.200 uitzendbedrijven, een groei van ruim 10.000 sinds 1998. Dat leidt tot misstanden als onderbetaling, concurrentievervalsing en belastingontwijking.
Ons pleidooi vindt gehoor. Brancheorganisaties onderkennen het probleem en werken aan oplossingen en ook het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten onder leiding van Emile Roemer pleit voor het opnieuw reguleren van de uitzendsector. Wat mij betreft moeten die maatregelen liever vandaag dan morgen worden ingevoerd, zodat malafide uitzendbedrijven geen poot meer aan de grond krijgen en de overheid keihard kan ingrijpen als uitzendkrachten -en zeker arbeidsmigranten- niet goed worden behandeld. Dan komen wij af van die ellendige beeldvorming en wordt het voor iedereen helder hoe belangrijk arbeidsmigranten zijn.
Zij zijn de helden van onze welvaart.

Frank van Gool, CEO OTTO Work Force

Gerelateerde artikelen

Geen tweederangsburgers, aanbevelingen van het aanjaagteam arbeidsmigranten.

Lees verder

Arbeidsmigranten zijn de moderne slaven van de arbeidsbureaus

Lees verder