ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Biodiversiteit in het Loobeekdal mag niet wijken voor industrie in De Spurkt.

woensdag, 25 november 2020 20:32 Biodiversiteit in het Loobeekdal mag niet wijken voor industrie in De Spurkt.

Industrieterrein De Spurkt houdt de gemoederen bezig.

Het college van B&W wil een bedrijventerrein op De Spurkt ontwikkelen om daar nieuwe of doorgroeiende Venrayse bedrijven te vestigen. Daartoe wordt een ontwerp van het bestemmingsplan op 15 december voorgelegd aan de gemeenteraad.
Op 17 november heeft een aantal personen op het zogenoemde Sprekersplein hun afwijzende meningen hierover kenbaar kunnen maken. Het zogenoemde Loobeekdal zou naar hun overtuiging natuurgebied moeten blijven, vonden zij. Daartoe werden een aantal argumenten gehanteerd, uiteenlopend van vroegere besluiten van de gemeenteraad, het handhaven van de huidige biodiversiteit tot aan de mogelijke overlast voor bewoners van het St. Annapark en de Brabander.
Hoewel wethouder Jan Loonen aangeeft dat er zeker geen “blokkendozen” van grote logistieke bedrijven zich daar mogen vestigen, zullen er toch middelgrote bedrijven mogen komen. Vooral de maakindustrie, de agrobusiness maar ook logistieke bedrijven krijgen daar een mogelijkheid tot uitbreiding, echter op relatief kleinere kavels.

De Stichting Burgers van Venray vraagt zich af wat de inwoners van de gemeente Venray vinden van de uitbreiding met een nieuw industrieterrein op het gebied bij De Spurkt.
Daarom nodigt zij u uit om gedurende de maand december te reageren op deze website op de stelling: Biodiversiteit in het Loobeekdal mag niet wijken voor industrie in De Spurkt.
U kunt op deze website aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen mening hierover plaatsen.
Ongetwijfeld zullen de leden van de gemeenteraad voorafgaand aan hun vergadering van 15 december met belangstelling naar die reacties kijken.

REACTIES

FRANS PALMEN: eens

Natuurbehoud is nodig alleen al uit eigenbelang! Wil de heer Loonen nog meer klimaatcrisis en virusziekte en e

Geef uw reactie.

René Lenards: eens

Heb alle reacties gelezen Geweldig dat 95% het volledig eens is met de stelling.
Hoop dat B&W en de gemeente raad de uitkomst van de stelling echt goed leest voor de vergadering in januari.
Democratie is de mening van de meerderheid rekening houden in beperkte mate met de minderheid.
Als je als gemeente de democratie toepast is het in komende vergadering een hamer stuk geworden.
Dus doe waarvoor je in de gemeente raad zit. Alles is meer dan duidelijk.

Geef uw reactie.

Piey: eens

Hoeveel de man/vrouw krijgen ze in deze kwestie's "toegeschoven" !?

Geef uw reactie.

Sib: eens

Gewoon volslagen idioot dit plan .Voor dat verrekte kleine beetje "natuur" wat we hier nog hebben .
Wat zit hier eigenlijk voor een gemeenteraad/bestuur !? Alles word er doorgejaagd lijkt wel de hele week die rot herrie van die ontwakende" k#t straaljagers 24/7. Instemmen me de sloop van één van de lastste cultuurhistorische panden in het centrum, het Oude Postkantoor.
Het is dramatisch...alles bijelkaar ! Ongelooflijk.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Eens

Er is al genoeg vernield, nu ook de puin plaats vol moet komen te liggen met zonnepanelen en nog eens 30 ha natuur wat er in mee genomen word gaat er nog meer verloren. Ik denk dat we het beste loonen en consorten op kunnen ruimen dat is beter voor alles.

Geef uw reactie.

Corrie Kok : eens

Zojuist de raadsvergadering aangehoord, veel gepraat weinig wol zoals gewoonlijk. Het punt over Spurkt werd naar de volgende raadsvergadering verschoven. Te moeilijk zeker.
De heer Jan van Loonen is niet te verstaan, wat onduidelijk gemompel in de microfoon. Helder spreken graag en in gewoon Nederlands, heer van Loonen.
Ik hoop van ganser harte dat het natuurgebied de Spurkt blijft in zijn natuurlijke omgeving met al het goede dat deze natuur ons geeft.
In ieder geval Prettige Kerstdagen en een zeer gelukkig nieuwjaar met veel natuurschoon rondom Venray zoals De Spurkt.

Geef uw reactie.

Marjoc: eens

https://www.venray.nl/file/1120/download

In 2005 is er door de gemeente Venray gepuzzeld voor de toekomst van het Loobeekdal. Waarom worden de aanbevelingen en doelstellingen voor de herinrichting niet gevolgd? Het eerste deel Haag is best mooi geworden. Het 2e deel wordt volledig verbouwd voor een melkveebedrijf. De aanbevelingen en doelstellingen uit 2005 worden te grabbel gegooid. Zeker op de Spurkt waar dat industrieterrein moet komen. Zabber beleid ten top en het buigen van natuurdoelstellingen voor eigenbelang.
Achterkamertjeswerk......

Geef uw reactie.

Jan Droesen: eens

De natuurwaarden in het Loobeekdal verdwijnen in snel tempo als we niet oppassen:
- 60 ha industrieterrein
- woonwijk buitenkamers (dassenburcht in de knel)
- st Annaterrein groot deel preferent leefgebied ontnomen van de stadsdassen
- melkveebedrijf van 470 naar 750 stuks vee (de graslanden van dit bedrijf worden allemaal ontdaan van landschapselementen)
- klap op de vuurpijl willen ze de oude stort in he Broek volleggen met zonnepanelen. Deze stort is in dat deel van het Loobeekdal nog het laatste landschaps element.
Het lijkt wel of het hele Loobeekdal in de uitverkoop staat.
Goeie actie en succes,

Geef uw reactie.

Marion: eens

Burgers van Venray, "UW MENING TELT"
"Uw mening telt" is dat echt zo?? . Wat leeft er in Venray?? Dat lijkt me vrij duidelijk als ik zie wat er de afgelopen maanden in de media gepubliceerd wordt en mijn beeld wordt bevestigd in de commentaren op deze website.

Ik heb het idee dat het bij bepaalde coalitiepartijen er helemaal niet toedoet wat er leeft in Venray.... Die denken, dat waait wel over; helaas voor hen, die fase is voorbij, dit waait niet meer over! De inwoners van Venray trappen hier niet meer in; het gebied in en rond het Loobeekdal staat nu in de schijnwerpers.

Geef uw reactie.

Jan Droesen: eens reageert op Marion : eens

??

Geef uw reactie.

Lisette: eens

Ik vermoed dat er een mooie functie bij een ontwikkelbedrijf/projectontwikkelingsbedrijf ligt te wachten op onze wethouder....... over anderhalf jaar zullen we het weten.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

omdat dit mooie gebied niet mag verdwijnen Doodzonde

Geef uw reactie.

Ad: eens

Het moet een keer ophouden met de groei drift van bedrijven terreinen in Venray.
Er zijn ambtenaren in Venray die het gewoon weer kostte wat het kost door willen drukken, ze hebben nou eenmaal afspraken gemaakt met project ontwikkelaars. Het gaat al lang niet meer over de ondernemers in Venray maar over opbrengsten van vastgoed. het maakt niet uit of er leegstand is.
Wij als burgers in Venray zijn overgeleverd aan wethouders die er niet zijn voor de bewoners maar voor de opbrengsten uit vastgoed. Echter dit krijgen ze maar één keer, wij mogen de rest van ons leven er tegen aan blijven kijken. Hebben ze niet in de gaten dat sluipverkeer van vrachtwagens over de singels toe neemt. Ik vind als het door gaat dat er een gedenkteken moet komen van alle ambtenaren die er aan mee gewerkt hebben incl. De raad. Op deze manier kunnen we in de toekomst er elk jaar een herdenking houden wat we verloren hebben en wie er aan bij gedragen hebben. Misschien dat men dan een keer gaat nadenken en stopt met lijden aan tunnelvisie. Bezind eer ge begint. Trouwens heb vroeger altijd gedacht dat het CDA voor natuur en boeren was, niet dus. Ze hebben het grote geld gevonden.

Ga vooral zo niet door !!

Geef uw reactie.

Jan: eens reageert op Ad : eens

7200 logistieke bewegingen per etmaal!!! 7200 x zoveel fijnstof stikstof en geluidsbelasting erbij, en waarvoor?
niet voor het landschap,
niet voor de werkgelegenheid,
niet voor de omwonenden die worden onteigend,
niet voor Venray ,
waarvoor dan wel....
wel voor een paar "sluwe" ondernemers en wethouders.......

Geef uw reactie.

Wim Klaassen: eens

Venray staat al vol genoeg met grote hallen. Kijk naar de Maashese weg. Tussen de dozen rijden de bezoekers vanaf de A73 Venray binnen. Op het voormalige terrein van Inalfa is een hal verrezen waar nog weinig/geen activiteit valt te bespeuren. Op het terrein van de gesloopte bedrijfsgebouwen van Rank Xerox verreist een volgende hal. Tegenover Herbalife staan geweldige hallen te huur. Is er echt zoveel behoefte aan al die opslagcapaciteit. Wat levert zo'n hal aan werkgelegenheid op en wat voor soort werkgelegenheid. Moeten er weer arbeidsmigranten aangevoerd worden die in slechte omstandigheden worden gehuisvest. Nee het Loobeekdal moet blijven zoals het nu is. Het enige wat er nog kan gebeuren is de aanlag van een toeristisch wandel/fietspad langs de beek.

Geef uw reactie.

Jan: eens reageert op Wim Klaassen : eens

Helemaal mee eens, ben benieuwd wat de coalitiepartijen D66 en Venray Lokaal gaan doen. CDA dat weten we inmiddels wel. Als de kloof tussen gemeentebestuur en inwoners zo groot wordt dat plannen er toch doorgedrukt worden ondanks zoveel tegenstand. Dit kwalificeert niet als een voldragen plan en zal nog tot veel problemen leiden in de toekomst. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Heeft een website als Burgers van Venray of een enquête omgevingsvisie Venray nog zin, als meer dan 85% van de inwoners aangeeft dat het nu moet stoppen met de groeidrift van nog meer industrieterreinen en de bijbehorende arbeidsmigrantenhuisvesting .

Geef uw reactie.

Harold: eens

Ze beloven geen blokkendozen. Alleen kleinschalige maak industrie volgens de wethouder. Die bedrijven kunnen lawaai en andere vervuiling veroorzaken. Dan kun je nog beter een blokkendoos neerzetten waar er toch al een paar van leegstaan. Die lege dozen vervuilen allen maar het landschap. En waar gaan die mensen wonen in Venray? Woningen worden er amper gebouwd. Die mensen komen waarschijnlijk met de auto uit de weide omgeving. Ga eerst eens wat aan de leefbaarheid in het dorp doen. De ene winkel na de andere gaat dicht. Wijken verloederen. De huizen die gebouwd worden zijn niet betaalbaar. Maak ook de natuur eens aantrekkelijk voor de fietser. Er zijn wegen genoeg in het buitengebied maar om nou te zeggen dat je daar lekker kunt fietsen met al dat autoverkeer. Er zijn mooie fietspaden aangelegd in Wanssum dwars door de natuur zonder auto's. Wat zou het mooi zijn als dat verder ook in de gemeente gebeurt. Van het fietspad door de overloonse duinen naar de Ballonzuil bossen, Testrikse bossen. Of de andere kant op door de geijsterense bossen naar de fietspaden in Wanssum. Dat trekt toeristen en dat levert ook geld op. Ga eens kijken in Drenthe daar kun je kilometers fietsen door de bossen. Een mooi fietspad dat op gepaste afstand langs de Loobeek zou lopen is ook mooi.

Geef uw reactie.

Luuk: eens reageert op Harold : eens

mee eens Harold.

Geef uw reactie.

Luuk: eens reageert op Harold : eens

mee eens Harold.

Geef uw reactie.

Ivonne: eens

Wat ik niet snap is dat nota bene de gemeente een enquete omgevingsvisie Venray uitzet onder de inwoners en dat ze met de uitslagen niets doen. Wat is er niet duidelijk aan een uitslag van 86% tegen nieuwe industrieterreinen en 69% die aangeeft dat zonneparken en windmolens ten koste gaan van het landschap.
Want naast 60 ha industrieterrein ligt er ook nog een naastgelegen plan om het landschap nog verder te industrialiseren met een 20 ha commercieel zonnepark, dat na 20 jaar wordt ingeruild voor een XXL logistieke doos. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig in Venray. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Op 15 december zal blijken welke fracties echt waarde hechten aan de mening van de Venrayse inwoners.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen : eens

Dit kan echt niet! Loobeekdal is al “uitgekleed” ondanks huidige make-over komt er jaarlijks tonnen mest naast de meanderende beek en wordt t Gras als voedsel gemaaid dus wég kruidenrijke bloemkwekers met bomen die voor schaduw zorgen op t water.

Goudgroene natuur is gekapt en moet worden gecompenseerd... wat dit doet voor de biodiversiteit weet iedereen maar bouwe. In het loobeekdal is zeer slecht voor de waterhuishouding. Er ontstaan hitte termiek door de bebouwing met blokkendozen. Daardoor raakt de lucht minder snel verzadigd en ontstaan er minder kleine regen wolken maar juist hoosbuien. Wie had er geen schade afgelopen jaren door hagel of omdat t riool omhoog kwam?
Vervuiling van lucht, water, licht en bodem zijn niet uit te drukken in economisch gewin, maar zijn een verlies voor iedereen en vooral voor de generaties na ons!

Geef uw reactie.

Jos: eens

Eerste de blokkendozen vullen en het beetje natuur dat we hebben behouden!

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Jos : eens

Mee eens!

Geef uw reactie.

Mayke: eens

Natuur staat inmiddels wereldwijd hoog in het vaandel .
Het is helaas al vijf voor twaalf !
Elk stukje beschermen is van groot belang ,ook in Venray!

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Mayke : eens

Klopt helemaal Venray loopt achter in bewustwording

Geef uw reactie.

Miranda Wilmsen: eens

Er wordt door de heren Jan-Erik Rikkert Jan Loonen gesproken over het deel wat 'groen' gaat blijven in het landschapsplan van de Spurkt. De groene structuren die dienst moeten gaan doen voor het dempen van de hoge temperaturen. Dat de bomen en struiken die ze willen gaan aanplanten zullen zorgen voor schaduw en een microklimaat zodat de temperatuur minder hard stijgt. En dat er meer ruimte gecreëerd wordt voor de afvoer van water (niet af laten voeren naar de Loobeek, maar het laten infiltreren zoals het hoort) en voor biodiversiteit? Dit gaat echt niet lukken als je de helft van het terrein vol bouwt met boxen van gebouwen. Met het oog op de klimaatdoelen die gesteld zijn zou de gemeente Venray toch juist dit hele gebied als natuur moeten gaan ontwikkelen en dit aan laten sluiten bij de aangrenzende natuur van de Overloonse bossen. Alleen op die manier wordt er ruimte gecreëerd voor de biodiversiteit en zou er een enigszins redelijke bijdrage worden geleverd aan de verbetering van het milieu, biodiversiteit, natuur EN hiermee het welzijn van de Venrayse burgers!
Gemeente Venray; het wordt tijd om 'out of the box' te gaan denken!

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Miranda Wilmsen : eens

Prachtig geschreven... het is een groen industrie terrein... dat klopt, maar we hebben t niet nodig en zeker niet daar.

Geef uw reactie.

.: eens reageert op Evelyn van Geenen : eens

Het is nu groener dan dat het met blokkendozen mestfabriek en houtstookcentrale ooit kan worden.
Gemeente mag de Spurkt zoals het nu is altijd verder vergroenen, maar dan zonder de 60 ha asfalt verstening stikstof en fijnstof uitstoot.

Geef uw reactie.

.: eens reageert op Evelyn van Geenen : eens

Het is nu groener dan dat het met blokkendozen mestfabriek en houtstookcentrale ooit kan worden.
Gemeente mag de Spurkt zoals het nu is altijd verder vergroenen, maar dan zonder de 60 ha asfalt verstening stikstof en fijnstof uitstoot.

Geef uw reactie.

Sd: eens

Venray staat al vol met dozen, meerwaarde is dit zeker niet. Vervolg zal zijn dat half nederland geasfalteerd mowt worden om dozen bereikbaar te maken!! Niet goed dus

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Sd : eens

Idd Venray staat al vol ongebruikte blokken dozen.

Geef uw reactie.

gerrit: eens

LEES HET DUIDELIJK STUK VAN FRANK NELISSEN IN PEEL EN MAAS EN DE IDIOTERIE VAN WETHOUDER LOONEN ZAL IEDER DUIDELIJK ZIJN

Geef uw reactie.

Luuk: eens reageert op gerrit : eens

Eens

Geef uw reactie.

Irma van irvi: eens

Laat het loodeekdal zijn ruimte en zoals het is anders wordt het later een groot gemis

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Irma van irvi : eens

Idd de generaties na ons moeten alle troep opruimen om te kunnen overleven!

Geef uw reactie.

V.Bonants: eens

De natuur die in dat gebied nog over is moet behouden blijven

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op V.Bonants : eens

Idd en liefst uitbreiden zodat t echt een loobeekdal kan gaan worden.

Geef uw reactie.

René : eens

Ik denk dat alles al gezegd is. Leegstand gebruiken om te korten aan oppervlakte op te vullen.
Zolang er leegstand is is er blijkbaar geen behoefte aan meters.
Aanpassen van bestaande panden zou een optie zijn.
Natuur is zeker voor de toekomst van onze kinderen belangrijk.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op René : eens

Klopt, fijn dat veel mensen in iederegeval iets zeggen nl: Nee... economisch belang gaat niet vóór ecologisch belang.

Geef uw reactie.

Harry: eens

1. Er staat al veel bedrijfsruimte leeg
2. Waarom zouden we moeten groeien?
3. Een beetje minder economische groei mag wel
4. Er wordt gesproken over nieuwe natuur op het bedrijventerrein. Hoezo nieuw? Er is nu al natuur die je niet zomaar kunt vervangen/verplaatsen.
5. Het beeld van het beekdal wordt totaal “verkracht”
6. Wie wordt hier beter van?

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Harry : eens

Prima vragen waar helaas nog steeds geen eerlijk en voldoende antwoord op komt vanuit B&W

Geef uw reactie.

Jan: eens reageert op Evelyn van Geenen : eens

Eens Evelyne, de transparante is ver te zoeken zeker bij dit project. Als daar zelfs na een informatieavond nog geen duidelijkheid over is.
Ook valt het erg op dat bepaalde mensen wel heel veel ( agrarische) grondposities rondom de Spurkt en het Loobeekdal hebben. Welke belangen spelen er naast of beter gezegd, ten koste van het landschaps-en natuurbelang?

Geef uw reactie.

Jan: eens reageert op Evelyn van Geenen : eens

Eens Evelyne, de transparante is ver te zoeken zeker bij dit project. Als daar zelfs na een informatieavond nog geen duidelijkheid over is.
Ook valt het erg op dat bepaalde mensen wel heel veel ( agrarische) grondposities rondom de Spurkt en het Loobeekdal hebben. Welke belangen spelen er naast of beter gezegd, ten koste van het landschaps-en natuurbelang?

Geef uw reactie.

I.: eens reageert op Harry : eens

Eens Harry!

Geef uw reactie.

Henk Janssen: eens

Eens. Ik mis een overzicht van de gemeente van:
1. Het aantal nog leegstaande panden op de andere industrieterreinen ik kan er zo vier of vijf aan wijzen.
2 het aantal echte Venrayse bedrijven, met naam en toenaam genoemd, die niet op een van de andere terreinen terecht kunnen.
Ik vind deze informatie van belang voor dat je kunt besluiten we om weer een stuk landbouwgrond en natuur te vervangen door blokken dozen.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Henk Janssen : eens

Die antwoorden kwamen ook niet op de vragenstel ronde aan de gemeente op 16-11-2020. Helaas ook een mestverwerkingsfabriek werd niet uitgesloten in de Spurkt.

Geef uw reactie.

Luuk: eens reageert op Henk Janssen : eens

Precies dat Henk,

Die openheid verschaft Jan Loonen nooit en dat is zeer zorgelijk.
Maar dat mag hij dan bij de rechter gaan uitleggen, waarschijnlijk.

Geef uw reactie.

Robbert Vlendre : eens

Waarom staan er nu ook bedrijfspanden leeg? Waarom ga je bouwen als je ergens al ruimte hebt. Waarom is geld belangrijker dan flora en fauna. Hoeveel geld stroomt er bij dit project de kas in van de gemeente Venray. Hoe eerlijk en open is dit gespeelt. Waarom worden burgers niet direct betrokken van het begin af aan bij dit soort grote belangen. Werkgelegenheid is belangrijk, maar niet ten koste van de natuur.

Geef uw reactie.

I.: eens reageert op Robbert Vlendre : eens

In Venray blijkbaar wel. De gezondste regio.....

Geef uw reactie.

Eugène: eens

Fiets een rondje om Venray en als het niet stinkt staan er megavleesfabrieken en logistieke dozen in het zicht. Geen reclame om toeristen of bewoners te trekken. Deze industrie wordt draaiend gehouden door uitzendkrachten die hier niet kunnen wortelen. Het trekt woon-werkverkeer en vrachtverkeer waardoor dure infrastructurele verkeersmaatregelen nodig zijn maar die ook zorgen voor verkeersoverlast in de vorm van luchtvervuiling en geluid.
Lastig om leefbaarheid en duurzaamheid af te wegen in een economisch model maar doen onze bestuurders zelfs maar een poging om die weging te maken en de burgers inzicht te geven in de door hen gemaakte keuzes? Burgers van Venray zijn niet alleen aandeelhouder van het Ontwikkelbedrijf Greenport, waar de gemeente ons op wijst, maar ook aandeelhouder van een leefbaar Venray.
Kijk ook richting Horst en Sevenum waar verdozing toe leidt.
Natuurcompensatie en -herstel leiden tot postzegelgebiedjes tussen de fabrieken, kassen en dozen. Bezie De Spurkt en de Loobeek ook eens vanuit de Overloonse bossen en duinen
De gemeente maakt reclame voor duurzaamheid, heide en andere natuur in Venray terwijl die door de ontwikkelingen worden bedreigt. Gemeente: Wees niet hypocriet en maak duidelijk waar de ingeslagen weg toe dient en leidt. Wat zijn voor Venray de kosten en de baten op korte en lange termijn? Geef ons inzicht om dit alles te kunnen begrijpen. Noem het draagvlak creëren..

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Eugène : eens

Openheid over welke “lokale” categorie 4 bedrijven zich er willen vestigen, en als Jan Loonen daar antwoord op geeft is er openheid... maar dat gebeurde niet tijdens de vragen ronde ... mestverwerking wordt niet uitgesloten... tsja dat willen we toch niet in het loobeekdal?

Geef uw reactie.

Robert: eens reageert op Eugène : eens

Heel goed Eugene,

Bekijk het Loobeekdal eens vanuit Overloon waar de toeristen vandaan komen. Straks Loobeekdal met 15 meter (15 METER!!!!!!) hoge grijze blokkendozen bebouwing. Daar helpt geen groene aanplant tegen om het in te passen. Of je moet in sprookjes geloven, Jan Loonen en CDA!

Geef uw reactie.

Robert: eens reageert op Eugène : eens

Heel goed Eugene,

Bekijk het Loobeekdal eens vanuit Overloon waar de toeristen vandaan komen. Straks Loobeekdal met 15 meter (15 METER!!!!!!) hoge grijze blokkendozen bebouwing. Daar helpt geen groene aanplant tegen om het in te passen. Of je moet in sprookjes geloven, Jan Loonen en CDA!

Geef uw reactie.

Robert: eens reageert op Eugène : eens

Heel goed Eugene,

Bekijk het Loobeekdal eens vanuit Overloon waar de toeristen vandaan komen. Straks Loobeekdal met 15 meter (15 METER!!!!!!) hoge grijze blokkendozen bebouwing. Daar helpt geen groene aanplant tegen om het in te passen. Of je moet in sprookjes geloven, Jan Loonen en CDA!

Geef uw reactie.

San Croonenberg: eens

Venray BLOETen niet bloeit onder leiding van Jan Loonen van het CDA. Honderden mooie oude eikenbomen zijn al verdwenen en nu weer natuurgebied bij de Loobeek. Er zijn genoeg alternatieven voor starters en scale-ups op andere plekken, waar al andere bedrijven staan, zoals bij Ceva, Cordstrap, Inalfa en Inther aan de zuid-oost kant. Er zijn daarnaast ook nog lege gebouwen. Maak daar nog een fatsoenlijk hotel bij voor arbeidsmigranten, een supermarkt, bakker, etc. en een koffietent. Gebruik de bestaande ruimte efficiënter.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op San Croonenberg : eens

Idd sommige ruimte wordt misbruikt en andere dingen staan al jaren leeg. Triest.

Geef uw reactie.

Ab Ribbink: eens

Er staan nog veel logistieke panden leeg en er is nog ruimte om te bouwen op de bestaande industrieparken.

Geef uw reactie.

Vivienne : eens

Eens, we moeten zuinig zijn op de natuur. Er moet alleen genoeg wijken voor ons mensen, het wordt tijd dat we hier verandering in gaan brengen voordat het daadwerkelijk te laat is!

Geef uw reactie.

Noëlle: eens

Natuur is voor altijd! De waarde van natuur is voor onze kleinkinderen groter dan de waarde van bedrijventerreinen.

Geef uw reactie.

Herman: eens

In de afgelopen vijftig jaren is enorm veel natuur en landbouw grond rondom Venray verloren gegaan aan grote onooglijke hallen. Als we dit nu niet stoppen gaat het ook hierna gewoon door.

Geef uw reactie.

Wil: eens

Als je de argumenten van Loonen leest tav de natuur op het industrie terrein, dan wordt de twijfel aan zijn geestesgesteldheid alleen maar groter.Wat een kul argumenten.
Er zijn al genoeg hokken en dozen in Venray.
Wanneer komt er een norm tav arbeidsplaatsen per eenheid ruimte beslag ?
Het gaat toch om arbeidsplaatsen in Venray en niet om dozen ?
Gewoon niet meer op het CDA stemmen .Verlos ons van die. dozen

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Wil : eens

Idd stemmen is belangrijk... er zijn meer dan alleen de CDA belangen... hoop dat iedereen dat in gaat zien.

Geef uw reactie.

Peter: eens reageert op Evelyn van Geenen : eens

Zeker weten Evelyn, Als ze dit plan doordrukken en geen eieren kiezen voor hun geld zal dat stemmen gaan kosten voor het CDA.

Geef uw reactie.

Hans Klaassens: eens

Nog even en je hoeft het geen Venray Bloeit meer te noemen maar Venray Grijs (kleur van de fabriekshallen). Venray was een van de groenste gemeentes van Nederland, maar door de steeds toenemende industrie, aan alle kanten van de gemeente, blijft hier niet veel van over.
Wat weg is komt niet meer terug. Vreselijk toch om weer een natuurgebied op te offeren voor een aantal blokkendozen. Er staan er nog wel ergens wat leeg, laten we die maar eerst eens vullen.
Gemeente Venray kies eens een andere koers!

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Hans Klaassens : eens

Helemaal waar wat u schrijft!
Dan wil Rabo en gemeente venray ook nog de Gezondste Regio zijn in 2025... daar past dit plan duidelijk niet bij. Tussen de koers die ze zeggen te willen varen en daadwerkelijke keuzes van de gemeente, zitten mi grote verschillen idd.

Geef uw reactie.

Henk: eens

Laten we rieel zijn een bedrijfspand is nu eenmaal een blokkendoos hoe we het wenden of keren. Maar wat mij meer verbaasd is dat een Greenport Venlo hier ook al een vinger in de pap heeft. Niks tegen de Venlonaar maar dit is een Venrayse aangelegenheid neem ik aan! We willen toch wel even zelf beslissen wat we hier wel en niet willen hebben er wordt ons al voldoende door de neus geboord ziekenhuis, HAP allemaal weg. Zullen we eerst alle leeg staande bedrijven gaan vullen en als die vol zijn aan iets nieuws beginnen. Wordt tijd dat de gemeente Venray eens opstaat en een ander geluid van zich laat horen.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Henk : eens

Helaas had Venray nog Floriade schud die bij provincie op deze manier kan worden ingelost. Triest dat Venlo en provincie dus toch in Venray kunnen bepalen als de gemeenteraad op 15-12-2020 de plannen toch goedkeuren gaat...

Geef uw reactie.

Gerrit: eens

Wethouder J.Loonen zou het beter moeten weten zelf van boeren afkomst.. Dan kan hij tegen zijn eigen kinderen zeggen. Daar zitten dassen buizerds en rode wouw te broeden.En dat grasland is voor de koeien en paarden daar drink jij je melk van..

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Gerrit : eens

Ik denk niet dat hij zijn boerenachtergrond verloochend omdat er juist voor boeren onder zijn regime té veel keuzes gemaakt zijn waar de natuur onder te leiden heeft en de boer niet.

Hoop dat elke Venrayse jongere ooit de wauw ziet vliegen en de spurkter boomkikkers hoort fluiten.
Maar dat lukt niet als er blokkendozen bij komen.

Geef uw reactie.

Leo: eens

Ik vul eens in, maar met recht kan ik ook oneens invullen. Weer natuur opofferen voor werkgelegenheid klinkt hard, maar is voor de toekomst onontkoombaar. Wat veel meer schuurt, is het feit dat woningbouw niet in de plannen van de gemeente wordt opgenomen. Nu is het weer dat uitstoot van nitraten de boosdoener is. Dan weer, dat er geen ruimte voor is. Terwijl er een enorme behoefte is aan goedkopere huurwoningen. Ook voor statushouders, die nu woonmogelijkheden voor onze kinderen beperken. Oplossing: bouw woningen, als natuur voor industrieterreinen kan, is ook ruimte voor woningbouw te vinden

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Leo : eens

Uw eerlijkheid is goed... en legt iets anders bloot: er is in de Spurkt meer grond aangekocht dan nodig is voor plan Spurkt. In de wandelgangen is sprake van t plan om daar arbeidsmigranten woonunits te plaatsen. Niet de huisvestiging waar wij als Venray om staan te springen! Arbeidsmigranten sturen geld terug naar land van herkomst en dragen zo dus niet veel bij aan de gemeenschap. Het Hart van Venray.

Geef uw reactie.

Joke: eens

Er staan naast de vroegere Rank alweer honderd betonpalen voor nog zo’n kolos. En zo gaat het maar verder. Triest!

Geef uw reactie.

Corrie Kok : eens

Nogmaals een tip voor iedereen die het belang inziet van behoud van de natuur rondom Venray, STEM NIET OP JAN LOONEN!!!

Geef uw reactie.

Joke: eens reageert op Corrie Kok : eens

Zo is dat!

Geef uw reactie.

Hans Klaassens: eens reageert op Corrie Kok : eens

Eens!

Geef uw reactie.

Wil: eens reageert op Corrie Kok : eens

Helemaal waar.Als je de argumenten van Loonen leest tav de natuur op het industrie terrein, dan wordt de twijfel aan zijn geestesgesteldheid alleen maar groter.Wat een kul argumenten.
Er zijn al genoeg dozen in Venray.
Wanneer komt er een norm tav arbeidsplaatsen per eenheid ruimte beslag ?
Het gaat toch om arbeidsplaatsen in Venray en niet om dozen ?
Gewoon niet meer op het CDA stemmen .Verlos ons van die. dozen

Geef uw reactie.

Corrie Kok : eens

De discussies over het mooie Spurkt en de vergevorderde plannen van gemeente Venray/Venlo is om te huilen van woede. De aantasting van de natuur, de zogenaamde "'groene"' stroken rondom de torenhoge lelijke gebouwen die er komen te staan is een lachertje. Wat wordt het, een stukje berm ? Bermgroen die langs de snelwegen rondom Venray worden aangelegd ten behoeve van het industrie gebied Spurkt.
92% is het er niet mee eens en ik ook niet voor de zoveelste keer. En dringend beroep wordt er gedaan aan de gemeente Venray/Venlo om dit hele plan niet door te laten gaan. Wie is er mee gebaat?? Al die mensen/bewoners van Spurkt uit hun bedrijf/woning gejaagd, onteigend. Onmenselijk handelen daar is gemeente Venray heel goed in gebleken. De nieuwe naam van dit gebied, is die naam al bekend? Wordt het misschien gedoopt tot Jan Loonen Blokkendoosparc? met een c aan het einde, moet tenslotte toch iets van allure hebben, staat deftig, parc.
Bezint eer Gij begint, staat ook wel deftig.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Corrie Kok : eens

Ooo prachtig verwoord. Ik ben t helemaal met u eens!” Beter ten halve gekeerd “ klinkt ook deftig... gemeente raad Venray wees autonoom en zeg op 15-12-2020 nee tegen dit onzinnige plan!

Geef uw reactie.

Henk: eens reageert op Corrie Kok : eens

Onmenselijk om inwoners voor nog meer XXL dozen en mestfabrieken te onteigenen.
Enquetes uitvoeren, en er vervolgens niets mee doen. Dat blijkt ook uit de hele procesgang die rammelt. Het getuigt niet van een gedegen besluitvormingsproces als er nog een informatieavond voor omwonenden en raadsleden moet worden houden als de terinzagelegging ( en weer tijdens de zomervakantie!) al voorbij is. Vervolgens krijgt ieder maar 5 minuten tijd voor een vraag en antwoord en dan wordt de onlinevergadering verbroken. En dan nog geen antwoord krijgen op de vraag of er een houtstookcentrale en/of (mest)verwerking/recyclingbedrijf en arbeidsmigrantencomplex op het naastgelegen terrein van Maessen komt. Waarom hebben we geen inzicht in de andere gestelde vragen. Waarom is deze informatieavond niet opgenomen tbv een transparant proces. Gemeenteraadsleden zijn nu ook niet op de hoogte van de gestelde vragen en de antwoorden. Lekker transparant gemeente Venray! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Stop deze ontwikkeling. Een oproep aan de volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad om nog eens goed af te wegen of je de geschiedenis in wil gaan als raadslid die voor heeft gestemd, met als gevolg dat inwoners onteigend worden, een natuurlijk beekdal op de schop gaat en er vervolgens een mestfabriek , houtstookcentrale en15 meter! hoge xxl logistieke dozen voor in de plaats komen.

Geef uw reactie.

Trees: eens

https://drimble.nl/vergunning/3654082/venray-omgevingsvergunning-uitgebreid-ontwerp-de-boterpot-7-te.html

Loonen schaakt door in het Loobeekdal.
De natuur staat bijna schaakmat

Geef uw reactie.

Peter: eens reageert op Trees : eens

Goh dat is interessant. Iets voor FTM of de Monitor.

Geef uw reactie.

Sjef: eens

Eerst veel geld in natuur stoppen en dan subsidie geven om het af te breken hoe gek wil je het hebben. Er zijn europese afspaken gemaakt over de ecologische hoofdstructuur gelden due niet meer.

Geef uw reactie.

Hetty: eens reageert op Sjef : eens

Wat vaak wordt vergeten is dat we niet zonder natuur kunnen leven. Hoeveel grote industrieterreinen zijn er in de woestijn? Waarom wonen daar geen mensen?
Natuur met name natte natuur en bomen hebben een belangrijke rol in de waterkringloop.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Hetty : eens

Helemaal mee eens!

Geef uw reactie.

Dorrie: eens

Eens, omdat de natuur voor de toekomst van de jeugd is. De industrie moet ver van de natuur wegblijven. Zeker van dit heringerichte Loobeekdal.

Geef uw reactie.

Jan Koopmans: eens

Het Waterschap Limburg is druk bezig om het Loobeekdal opnieuw in te richten en een kwaliteitsslag te maken voor burgers en recreanten.
Wandelroutes worden aangelegd langs de Loobeek.
Maar als de plannen doorgaan wordt het uitzicht straks "verpest" door bedrijfshallen van wel 15 meter hoog.
Gemeentebestuur van Venray (lees CDA) stop met het "slopen" van het mooie Loobeekdal.
Zorg voor een goed onderbouwd ecologisch rapport en dan kom je er achter dat je in dit gebied niets te zoeken hebt. Lees de zienswijze van IVN Geijsteren Venray erop na. Lokale deskundigheid.
Raad, gebruik je gezond verstand, spaar de natuur en doe het Loobeekdal niet in de uitverkoop.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Jan Koopmans : eens

Inderdaad... blijf van loobeek af en luister naar lokale deskundigen.
Deskundige waterschap mengt zich niet in deze kwestie... waarom niet?
Waterschap heeft gemeente geadviseerd over waterhuishouding op toekomstig industrie terrein. en die adviezen zijn 1 op 1 overgenomen. Daarom heeft waterschap zelf géén bezwaar ingediend.. of wacht ... heeft t te maken met “ ons kent ons” tussen waterschap en wethouders?

Geef uw reactie.

Henk jansen: eens

Eerst worden er plannen gemaakt voor de natuur in dat gebied, het verleggen van de beek o.a. En nu heeft Venray ineens behoefte aan industriegrond !
We hebben al genoeg blokkendozen en ook vee bedrijven.

Geef uw reactie.

Frank Janssens : eens

Ik heb het volkomen net Henk Degen eens. Eerst de bestaande leegstand benutten en dan langs de snelweg Venray Horst .

Geef uw reactie.

Joan: oneens

Waarom kunnen Nieuwe Venray’s bedrijven niet naar de leegstaande blokkendozen ?
Zijn deze te duur ?

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

nvt

Geef uw reactie.

wim: oneens

Als de plannen worden uitgevoerd zoals gepland met grote groene zones, relatief kleine kavels en geen blokkendozen van formaat dan is dit mijns inziens geen grote aantasting van de natuur. Het is nu een kaal landbouwterrein zonder veel natuurschoon en blijft ver genoeg verwijderd van de Loobeek. Verder zal er toch ook iets moeten met de ontwikkeling van Venray. Die kun je niet stopzetten en moet je ook niet willen . Stilstand is achteruitgang. Ruimte bieden aan bedrijven is noodzakelijk, anders vertrekken er bedrijven naar elders.

Zijn er alternatieve locaties mogelijk als dit niet doorgaat Dan begint het protestencircus op een andere plek weer opnieuw en wordt alles vertraagd en kost het opnieuw veel geld. Er is al het nodige geld uitgegeven om dit te ontwikkelen, doe dus niet aan kapitaalsvernietiging.

Mogelijke alternatieve locaties ??? Zuidelijk van N270 tegenover Intratuin ??? Dan komt Leunen natuurlijk weer in opstand. Zo kan ik nog wel meer locaties aanwijzen, maar geheid leidt dit weer tot grote protesten.

Dus gewoon aanleggen met natuurlijke uitstraling zoals gepland.

Geef uw reactie.

Wil: oneens reageert op wim : oneens

Simpele CDA ziel

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: oneens reageert op wim : oneens

De loobeek is verlegd en loopt nu 100-250 meter noordelijker dan eerst. Hierdoor is er ruimte om in de toekomst weer op te schalen. Kleinschaligheid en weg blijven van vervuilende Mestverwerking is NIET gewaarborgd door gemeente.

Idd is in dit plan flink nagedacht over groene opties... maar de groenste optie is gewoon niet aanleggen. Er staan enorme blokkendozen en bouwpercelen leeg en die zijn om economische redenen ongeschikt voor Venrayse ondernemingen? Of is dat omdat ze van investeerders zijn waar gemeente te weinig economisch voordeel uit haald? Vreemde situatie toch?
In buitengebied stoppen boeren en is alleen plek voor andere agrarische of toeristische ondernemingen. Ook vreemd
Geen plek in venray voor goedkopere woningen maar wel voor zonnepanelen en arbeidsmigranten huisvestiging... ook vreemd.
Goudgroene natuur is gekapt en wordt niet gecompenseerd... ook vreemd.
Tsja ik kan geen kapitaal koppelen aan al deze vreemde zaken maar voor mij is de Spurkt onbetaalbaar en zie ik behoud van alle natuur zeker niet als de door u genoemde kapitaalsvernietiging.
Eerst benutten wat er al is... blijkt achteraf goedkoper dan alle natuurrampen terugdraaien.
Maar dat is mijn opinie

Geef uw reactie.

Henk Deegens: eens

Ik denk dat het beter is dat we eerst alle leegstaande industrie panden gaan vullen voordat we nieuwe gaan bouwen.
En bovendien denk ik dat het dan beter zou zijn op nieuwe industrie panden te bouwen tussen Venray en Horst langs de Snelweg A73.

Geef uw reactie.

Herman: eens

Eens . Zorg eerst dat de blokkendozen die allemaal leeg staan in gebruik worden genomen.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Herman : eens

Zó waar!

Geef uw reactie.

Hans: eens

Eens. Niet nog meer blokkendozen in Venray. Er staan daar genoeg gebouwen leeg. Herontwikkeling daar lijkt mij een betere optie. Blijf van de natuur af.

Geef uw reactie.

Jan Dr: eens

Het Loobeekdal moet de huidige waardevolle functie behouden. Er zijn meer dan voldoende bedrijventerreinen in de gemeente en de huidige leegstand van hallen is nu al groot.Gemeente...concentreer je op de huidige terreinen en maak als speerpunt de verhoging van de biodiversiteit op deze terreinen, want groen en stroken natuur ontbreekt volledig. Zet je daar maar eens op in !

Geef uw reactie.

Remco: eens

Dit stukje natuur is nu diverser dan het op het eerste gezicht lijkt.
Ik kwam eens vanuit Smakt via dat kleine tunneltje toen mijn weg gekruist werd door een flinke bever.
Dit alles moet dus op de schop voor kleine blokkendoosjes omzoomd met groen voor gelukkige werknemers?
Met alle respect, ik vind dat echt een armoedig argument. Zou zo van een spin-doctor als Jack de Vries kunnen komen.
Gaat er met de fiets bevoorraad worden?
Hebben die werknemers al woonruimte?
Wie heeft hier belang bij?

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Remco : eens

Mee eens en de gemeente garandeert niet eens dat t kleine blokkendozen blijven. Er is expliciet opnemingen dat kavels samengevoegd mogen worden, en dat er mestverwerkingsfabrieken mogen komen in de categorie 4 plekjes is ook bevestigd of om te citeren “ dr komst van mestverwerking kunnen we niet ontkennen” ... tot zover de toekomst van de bever en andere flora en fauna.

Geef uw reactie.

Pedro: eens

Dit is een mooi gebied met zeldzame soorten planten en dieren. Er moeten toch wel andere gebieden, zoals landbouwgronden, te vinden zijn die daarvoor in aanmerking komen.

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op Pedro : eens

Kruitvlier, boomkikkers, havik, das, niets is veilig.

Geef uw reactie.

nelly loonen : eens

ik kom daar al jaren en heb er vele soorten dieren en vogels gezien en ook gemeld op waarnemingen.nl
en zelfs een boomkikker . en die staat op de rode lijst !!! dat zou al een gegronde reden moeten zijn om daar niet te bouwen !!
https://www.ravon.nl/Soorten/Soortinformatie/boomkikker#:~:text=Bedreiging%20en%20bescherming,beschermd%20volgens%20de%20Wet%20Natuurbescherming.

Geef uw reactie.

JoosL: eens

Los van de stelling, is het niet wenselijk om WEER een Industrieterrein te ontwikkelen. Eerst de huidige industrieterreinen vullen of verouderde industrieterreinen vernieuwen . Echter wel in het oog houden dat er ook nog zo iets is als architectuur.
Blijkbaar wordt hieraan geen aandacht geschonken. Was de Hulst, langs de Stationsweg niet bedoeld voor kleinschalige bedrijvigheid met WONEN? Wat zien we nu wederom DOZEN zonder wonen. Waarom niet vastgehouden aan de primair ingenomen standpunten? Kan men de rug niet recht houden als het kapitaal om de hoek komt?

Geef uw reactie.

A Woudstra : eens

Natuur moet hersteld worden!

Geef uw reactie.

Sib vam den Berg: eens

Dit prachtige deel natuur mag niet! als een decor gaan dienen voor nog meer "schoenendozen " waar Venray al mee vergeven is.
Ik heb in de jaren zeventig hetzelfde met Weverslo zien gebeuren waar toen zo'n nodig een ruilverkaveling moest gebeuren...dat is toen doorgezet. Dank god is het nu wedetom teruggebracht in de oorspronkelijke, natuurlijke staat.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Hebben al genoeg lege plekken
Laat de natuur behouden

Geef uw reactie.

Ine: eens

Veel panden staan leeg, prioriteit om leegstand en mogelijkheden te herzien alvorens men doorgaat met de Spurkt

Geef uw reactie.

Marian : eens

We worden ingepakt door dozen, kippen, varkens.
Als ik tussen industrie en stenen had willen wonen, was ik naar de grotere steden gegaan. Daar is een HAP dichtbij. Dat dan weer wel. Juist de natuur houdt me als laatste hier. Al het mooie in Venray verdwijnt.

Geef uw reactie.

Theo: eens

dit is een mooi stuk natuur en vele diersoorten staan op het spel dood en doodzonde dat dit verdwijnt

Geef uw reactie.

Paul Willems: eens

Zeker weer van die logistieke meug wat totaal geen arbeidsplaatsen oplevert.
Er is her en der nog voldoende ruimte. Snap niet waarom ook dit mooie stuk moet gaan wijken

Geef uw reactie.

Striepke: eens

Het is triest dat nieuwbouw altijd voor de natuur gaat. Laat het prachtig natuurstuk voortbestaan! Denk aan de toekomst van degene die na ons komt, zodat zij zich nu met de natuur kunnen gaan bezighouden. In Venray kan inderdaad De Spurkt een fantastisch leefgebied worden, voor het kunnen voortzetten van verschillende biotopen, waaronder de amfibieën, reptielen enz. Als je daar fietst, is het afschuwelijk om tegen die nieuwbouw aan te kijken. Het is toch veel natuurlijker en gezonder, als er net als vroeger rondom de weilanden wallen met planten, zoals korenbloemen, klaprozen, klaver, enz gaan groeien. In deze modern periodes wordt er veel bestrijdingsmiddelen gebruikt, waardoor o.a. de bijen met uitsterven worden bedreigt.

Geef uw reactie.

Jan J.: oneens

Geen daverend fraai stuk natuur . Een belangrijke voorwaarde : Als er maar geen foei lelijke blokkendozen worden neergezet.

Geef uw reactie.

Joke: oneens reageert op Jan J. : oneens

Je vergeet even dat er onlangs in het Loobeekdal ontzettend veel energie en geld geïnvesteerd is om dit stukje natuur weer in orde te krijgen. Heel veel mensen genieten hier ook van!
Er staan genoeg blokkendozen op andere plekken!

Geef uw reactie.

F. Verhoeven: eens

Jan Loonen verkoopt totale flauwekul als hij zegt dat op de Spurkt met name kleinere bedrijven vanuit Venray komen. De grote aanjager van deze ontwikkeling is Greenport Venlo en zij doen dit niet zonder eigenbelang. Want wat heeft Venlo nodig: ruimte voor grote logistieke blokkendozen. Jan Loonen weet dat exact en hij hoeft niet te denken dat wij zo dom zijn dit niet te doorzien.
Dat is en wordt de toekomst van Spurkt en niets anders. Een complete en onomkeerbare verwoesting van zeldzame en beschermende flora en fauna in een gebied waarvan ons beloofd was door Jan Houba en de gemeente destijds dat dit NOOIT daar zou gebeuren. Een uniek stukje natuur waar nu door de aanpassing van de Loobeek zelfs een natuurlijkere invulling gegeven kon worden.
Agrarische bedrijven die er nu zitten moeten wijken en worden tegen hun wil onteigend. Er is geen draagvlak voor, geen wens vanuit de bewoners van Venray. We weten allemaal dat sommige blokkendozen op het terrein ervoor al jaren (deels) leegstaan. En nee, dat is niet tijdelijke leegstand, dat is leegstand van jaren en jaren.
De ontwikkeling op de Spurkt is niet nodig en zal de huizenprijzen op het St Anna terrein, de Brabander en alle woningen langs de Overloonseweg gigantisch laten kelderen, het woongenot, de natuur en de leefomgeving zullen erdoor significant verslechteren. Het is een rampzalig plan dat z'n weerga niet kent.
En nee heer Loonen, geen enkele wadi of groenstrook compenseert deze zinloze groenvernietiging.

Jan Loonen dramt z'n zin door met herhalingen van holle frasen en leugens over dit idiote plan voor een ongewenst en onnodig industriegebied. Hij kiest er doelbewust voor de wensen van zijn achterban en kiezers compleet te negeren. Er zit maar 1 ding op met de verkiezingen, hem nooit meer terug laten komen.

Geef uw reactie.

Sib vam den Berg: eens reageert op F. Verhoeven : eens

Hard, hard grondig met je eens!
Jan L hoeveel krijgt hij! ervoor van de logistieke maffia!?

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens reageert op F. Verhoeven : eens

Goed verwoord!

Geef uw reactie.

Evelyn van Geenen: eens reageert op F. Verhoeven : eens

Pagina groot in de Peel en Maas... terwijl de oppositie de mond gesnoerd wordt met censuur.

Geef uw reactie.

Paul: eens reageert op F. Verhoeven : eens

Ik denk dat heel veel inwoners van Venray dit denken, maar het (nog) niet uitspreken. Maar dit project en de hele zonneparken en windmolenproblematiek kunnen CDA en de coalitiepartijen nog wel eens stemmen gaan kosten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, tenzij ze nu tegen stemmen
Benieuwd welke partijen nu hun ware gezicht laten zien en echt oprecht gehoor geven aan de duidelijke opinie (86% tegen uitbreiding industrieterreinen) van de Venrayse inwoners met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen over anderhalf jaar.

Geef uw reactie.

Paul: eens reageert op F. Verhoeven : eens

Ik denk dat heel veel inwoners van Venray dit denken, maar het (nog) niet uitspreken. Maar dit project en de hele zonneparken en windmolenproblematiek kunnen CDA en de coalitiepartijen nog wel eens stemmen gaan kosten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, tenzij ze nu tegen stemmen
Benieuwd welke partijen nu hun ware gezicht laten zien en echt oprecht gehoor geven aan de duidelijke opinie (86% tegen uitbreiding industrieterreinen) van de Venrayse inwoners met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen over anderhalf jaar.

Geef uw reactie.

Peter: eens reageert op F. Verhoeven : eens

Zo mee eens. De ontwikkeling op de Spurkt is gewoon niet nodig voor Venray en inderdaad Jan Loonen , je kunt deze fata morgana niet langer in stand houden. Daar trapt echt niemand in.
Kies eieren voor je geld en blijf van de Spurkt af. Er zit niemand te wachten op nog eens 7200 zwaar vrachtverkeer bewegingen per dag.

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens

Het is een grof schandaal dat afspraken van vroeger geschonden worden ten koste van een prachtig stuk natuur! Het speeltje van Jan Loonen is belangrijker dan behoud van een natuurgebied, waar geen blokkendozen in passen! Die hebben we al genoeg in Venray, bovendien staan er nog genoeg leeg, vul die maar eerst eens op!
Heel erg dat in Venray natuur moet wijken voor economisch gewin!

Geef uw reactie.

Els Berghout : eens

Natuur in Venray e.o. is vele malen belangrijker dan industrie. Venray hoort hoger op de lijst van groene gemeenten te komen. Meer industrie is tevens minder toerisme. Houd Venray groen, ook voor onze kinderen.
Proces is ook niet naar behoren gelopen!

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens reageert op Els Berghout : eens

Helemaal mee eens!

Geef uw reactie.

Ivonne: eens reageert op Joke Brands : eens

Ik sluit me hierbij aan.

Geef uw reactie.

Paul: eens reageert op Els Berghout : eens

Helemaal mee eens Els. Waar is Venray de laatste tijd toch mee bezig. Er ontstaat een grote kloof tussen gemeente en de opiinie van de inwoners.

Geef uw reactie.

Komst van industrie op De Spurkt houdt de gemoederen bezig.

Op de website Burgers van Venray hebben de inwoners van de gemeente Venray gedurende de maand december van 2020 hun mening kunnen geven over een stelling die ging over de uitbreiding van het industrieterrein De Spurkt.
De stelling was: Biodiversiteit in het......

Lees verder