ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De gezondheidszorg van Venray wordt beter gewaarborgd bij een samenwerking tussen de ziekenhuizen van Boxmeer en Venlo

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
woensdag, 19 augustus 2020 21:51 De gezondheidszorg van Venray wordt beter gewaarborgd bij een samenwerking tussen de ziekenhuizen van Boxmeer en Venlo

Nu Roermond afhaakt is Boxmeer wellicht een optie.

De kop van dit artikel is niet meteen voor iedereen duidelijk en vraagt om een toelichting.
Wat ermee wordt bedoeld is dat onlangs het Laurentius ziekenhuis in Roermond heeft besloten om de fusie met het VieCuri ziekenhuis in Venlo af te blazen.

De afgelopen zes jaar is er tussen de beide ziekenhuizen onderhandeld over een fusie.
Er was zelfs positief sprake van een: “onomkeerbare samenwerking, eindigend in een fusie”.
Recent bleek echter dat de directie van Laurentius dat niet meer zag zitten en afhaakte.

De ouderen onder ons kunnen zich wellicht nog herinneren dat het toenmalig zelfstandige Elisabeth ziekenhuis Venray al met het ziekenhuis in Boxmeer wilde fuseren. Er was sprake van een nieuw te bouwen zogenaamd “A-73 ziekenhuis”. Dat plan werd echter doorkruist doordat Boxmeer zich meer wilde oriënteren op provinciegenoten Oss en Veghel.
Op aandringen van enkele specialisten van het Elisabeth ziekenhuis Venray en ondanks grootschalig verzet van de inwoners van Venray, besloot de toenmalige directie echter te fuseren met het St. Maartensgasthuis in Venlo waarna VieCuri Medisch Centrum ontstond.

Het huidige ziekenhuis VieCuri Venray ligt centraal gesitueerd tussen Venlo en Boxmeer.
Bovendien bestrijken ze hetzelfde verzorgingsgebied en een aantal inwoners van Venray zijn al als patiënt geregistreerd bij het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.
De Stichting Burgers van Venray wil om die redenen de mening peilen bij de inwoners van Venray hoe men denkt over een verregaande samenwerking of zelfs een fusie tussen de ziekenhuizen VieCuri Venlo/Venray en Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.
Om die reden nodigt zij u uit om in de maand september te reageren op deze websitel op de stelling : De gezondheidszorg van Venray wordt beter gewaarborgd bij een nauwe samenwerking tussen de ziekenhuizen van Boxmeer en Venlo.

REACTIES

Ziekenhuizen Boxmeer en Venlo zouden meer moeten gaan samenwerken.

In september 2020 heeft men kunnen reageren op de website Burgers van Venray op een stelling over een mogelijke samenwerking tussen de ziekenhuizen van Boxmeer en Venlo.
De stelling was: De gezondheidszorg van Venray......

Lees verder