ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.

donderdag, 18 juni 2020 15:30 Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.

Is het winkelcentrum van Venray nog wel zo aantrekkelijk ?

Het is niet alleen het geval in Venray, maar ook landelijk neemt de leegstand binnen de winkelcentra toe. De huidige coronaproblematiek speelt daarbij inmiddels ook een rol.
Met uitzondering van de supermarkten, ervaren alle winkeliers dat er minder klanten de winkels komen bezoeken. Het online kopen via het internet gebeurde al geruime tijd en dat lijkt nu nog alleen maar toe te nemen. Als gevolg daarvan en vanwege de hoge huur van het winkelpand besluiten sommige winkeliers er maar – noodgedwongen- mee te stoppen.

De gemeente heeft al in 2016 met het opstellen van een centrumvisie aangegeven wat er zoal zou moeten veranderen in het Venrayse winkelcentrum.
Inmiddels is er door de gemeente een zogenaamd aanjaagteam in het leven geroepen.
Dat team moet niet alleen op zoek naar de invulling van leegstaande panden, maar zij zouden ook meer beleving in het kernwinkelgebied moeten bewerkstelligen.

In het plan van het college van B&W bij de aanpassing van de centrumvisie zou het aantal m2 winkeloppervlakte moeten krimpen om verdere leegstand tegen te gaan.
De Grotestraat en de Schoolstraat met de daartussen liggende straatjes wordt dan de kern van het Venrayse winkelhart. De Bleek maakt in de visie van B&W geen deel meer uit van dat winkelhart. Een onderdeel van de visie van de gemeente is het geleidelijk ontmantelen van het winkelgebied De Bleek door het wijzigen van de winkelbestemmig.
Om die reden heeft de Stichting Burgers van Venray voor de maand juli een stelling gekozen over met name De Bleek.
De stelling is: Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.
De inwoners van de gemeente Venray worden uitgenodigd om gedurende de maand juli op deze website aan te geven wat er zoal in of aan De Bleek kan worden verbeterd.
De reacties zullen ongetwijfeld door zowel de gemeente als de politieke partijen belangstellend worden bekeken.

REACTIES

Het winkelgebied De Bleek houdt de gemoederen bezig.

In de maand juli hebben de inwoners van de gemeente Venray gereageerd op de stelling van de website Burgers van Venray over het winkelgebied De Bleek.
De stelling was : Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.
De respons op deze peiling hoe de......

Lees verder