ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het coronavirus gedijt goed in de luchtvervuiling van de regio Venray

vrijdag, 29 mei 2020 19:29 Het coronavirus gedijt goed in de luchtvervuiling van de regio Venray

Corona en luchtvervuiling.

Na het uitbreken van de coronavirus pandemie wordt niet alleen koortsachtig gezocht naar een vaccin. Steeds meer wordt duidelijk dat niet overal in Nederland evenveel corona ziektegevallen worden gemeld. Vooral Oost-Brabant en Noord-Limburg zijn gebieden waar de meeste corona besmettingen zijn geconstateerd.

Noord-Limburg werd hard geraakt door de virusuitbraak. Het staat bekend om zijn relatief slechte luchtkwaliteit vanwege de omvang van het verkeer en de intensieve veehouderij.
Er wordt opgeroepen tot een landelijk onderzoek naar het verband tussen luchtverontreiniging en coronasterfte. De vraag is of zo’n verband eigenlijk wel is vast te stellen. Het RIVM zal hier aandacht aan gaan besteden.

De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten (NVALT) vraagt regelmatig aandacht voor de verbetering van luchtkwaliteit in Nederland. Men stelt daar dat het zou kunnen dat er inderdaad een oorzakelijk verband is tussen de luchtkwaliteit en coronasterfte.
Maar deskundig onderzoek moet uitwijzen voordat we zeker weten dat het echt zo is.

De Stichting Burgers van Venray heeft voor de maand juni een stelling gekozen over dit actuele onderwerp. Op haar pollingsite staat gedurende de hele maand juni de stelling :
Het coronavirus gedijt goed in de luchtvervuiling van de regio Venray.
Hoewel het resultaat van het RIVM onderzoek natuurlijk moet worden afgewacht, worden de inwoners van de gemeente Venray uitgenodigd om aan te geven of men het met de stelling eens of oneens is. Ook uw eigen mening of visie over deze problematiek kunt u op deze plaatsen. Kortom, hoe denkt u er over ?

REACTIES

Intensieve veehouderij en het coronavirus.

Gedurende de maand juni stond op de website Burgers van Venray een stelling over de mogelijke relatie tussen luchtvervuiling en het coronavirus.
Hoewel die mogelijke relatie nog nader wordt onderzocht door het RIVM , was de Stichting Burgers van Venray benieuwd naar de mening......

Lees verder