ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De vuurwerkbranche wil een feestelijke en veilige oudejaarsavond.

donderdag, 30 januari 2020 21:34 De vuurwerkbranche wil een feestelijke en veilige oudejaarsavond.

Vuurwerkbranche steunt oproep politie en burgemeesters

De vuurwerkbranche, verenigd in de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN), wil een bijdrage leveren aan een feestelijke en veilige oudejaarsavond. De huidige problemen bij de jaarwisseling, waarbij vandalisme en geweld door een kleine groep een schaduw werpt over de gehele jaarwisseling zijn niet in lijn met de feestelijke traditie die wij voor ogen hebben. De BPN begrijpt dan ook dat er maatregelen noodzakelijk zijn.

Wij steunen daarom de oproep van de politie, hulpverleners, en de burgemeesters van de grote steden om de aanbeveling uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over te nemen om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden.

Dergelijke maatregelen werken echter alleen als de bestrijding van illegaal vuurwerk wordt geïntensiveerd en handhaving verbeterd. Het bezit en verkoop van illegaal vuurwerk, wangedrag en vernieling moeten hard aangepakt en bestraft worden. Daarvoor dienen dan ook meer middelen beschikbaar te worden gesteld.

Dat zal niet van de ene op de andere dag geregeld zijn, maar met deze maatregelen en het verbeteren van de handhaving en ontzag voor de politie kan de oudejaarsviering weer een veilig en feestelijke gebeurtenis worden met veilig en stabiel siervuurwerk waar wij als branche voor staan.

De BPN wil samen met politie, burgemeesters en overheid tot een safetydeal komen waarin de randvoorwaarden voor een veilige en feestelijke jaarwisseling zijn opgenomen.

Gerelateerde artikelen

Het standpunt van de politie

Lees verder

De mening van de Kleindieren Sportfokkers Vereniging Venray

Lees verder

Een vuurwerkverbod in Venray is wenselijk

Lees verder