ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Een vuurwerkverbod in Venray is wenselijk

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
maandag, 27 januari 2020 19:59 Een vuurwerkverbod in Venray is wenselijk

Geen vuurpijlen en knalvuurwerk meer in Venray.

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsnacht en de hele maand januari erna stonden de kranten vol met artikelen over problemen met vuurwerk. Zaken als geluidoverlast, brandstichting en vernielingen worden blijkbaar als “gewoon” en behorend bij een traditie ervaren.

De echte problematiek is echter gelegen in de gevaren voor de volksgezondheid.
Elk jaar opnieuw melden zich in die nacht bij de spoedeisende hulp in ziekenhuizen personen met al dan niet zwaar lichamelijk letsel.
Ongetwijfeld kent iedereen die berichten. Uiteenlopend van brandwonden, oogletsels tot zelfs afgerukte ledematen.

Inmiddels heeft het kabinet besloten dat een gedeeltelijk vuurwerkverbod dit jaar van kracht wordt. Of dat nu een verbod zal zijn op alleen illegale knallers en vuurpijlen, of dat er zelfs een totaal verbod op het afsteken van siervuurwerk moet komen, daarover wordt verschillend gedacht.

In Venray kennen we het tijdens de kermis afsteken van een grootschalig vuurwerk.
Zo’n vuurwerkspektakel zou wellicht in de nieuwjaarsnacht op een of zelfs meerdere plaatsen in Venray en de kerkdorpen kunnen worden georganiseerd. Misschien dat zodoende de noodzaak om individueel vuurwerk af te steken afneemt.

De Stichting Burgers van Venray wil de mening van de inwoners van Venray hierover peilen.
Op deze website staat in de maand februari de stelling:
Een vuurwerkverbod in Venray is wenselijk.
U kunt aangeven het daarmee eens of oneens te zijn, maar veel belangrijker is om daarbij ook te vermelden wat uw eigen mening hierover is. Begin maart zal in het weekblad HALLO Venray het resultaat worden vermeld en een aantal door u beschreven reacties en suggesties.

Lees ook de vier bijbehorende artikelen van de burgemeester, de politie, de kleindierenvereniging en de vuurwerkbranche.

REACTIES

Hoe gaan we straks in Venray met het vuurwerk om ?

In de maand februari hebben de inwoners van Venray massaal gereageerd op de stelling van de website Burgers van Venray over het vuurwerkverbod.
De stelling was: Een vuurwerkverbod in Venray is wenselijk.

Hoewel de overheid inmiddels het gebruik van knalvuurwerk......

Lees verder