ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De stilte rond de locatiekeuze ziekenhuis duurt te lang.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
woensdag, 27 november 2019 20:25 De stilte rond de locatiekeuze ziekenhuis duurt te lang.

Wanneer komt er een keer "garen op de klos "?

Geruime tijd geleden heeft de raad van bestuur van het ziekenhuis VieCuri aangegeven dat er in Venray een nieuw ziekenhuis gebouwd gaat worden.
In eerste instantie werd gekozen voor de locatie van het parkeerterrein naast het huidige ziekenhuis. Vanwege een directiewisseling bij VieCuri is dat plan vooralsnog in de koelkast gelegd.
Als gevolg van een stelling op de website Burgers van Venray is daarna de Kerngroep Gezondheidszorg Venray 2.0 ontstaan.
Mede vanwege de aangekondigde mogelijke fusie met het Laurentius ziekenhuis in Roermond heeft de nieuwe directie van VieCuri op 26 juli 2018 verklaard dat er een nieuw poliklinisch ziekenhuis gebouwd zal gaan worden.
Op 6 december 2018 is dat nogmaals uitgesproken.
Daarna is er in het overleg tussen VieCuri en de wethouders Jan Loonen en Anne Thielen besloten om op zoek te gaan naar mogelijke locaties voor dat nieuwe ziekenhuis.
Op 25 april 2019 werd in een intentieovereenkomst vastgelegd dat beide organisaties de locatie bij de sportvelden naast de Wieën als mogelijke locatie gingen onderzoeken op haalbaarheid.
Het is nu bijna acht maanden later en er is nog niets bekend gemaakt.
Of het nu de beperkte ruimte ter plaatse is, het gebrek aan parkeermogelijkheden of de aansluiting op de Deurneseweg, we weten het niet.
De Stichting Burgers van Venray is van mening dat het inmiddels tijd wordt dat er duidelijkheid komt over die onderzochte locatie.
Om die reden staat voor de maand december de volgende stelling op haar website :
De stilte rond de locatiekeuze ziekenhuis duurt te lang.
Tot 1 januari 2020 kunt u op deze website aangeven het daarmee eens of oneens te zijn. Bovendien kunt u uw eigen standpunt over het nieuwe ziekenhuis hier vermelden.

REACTIES

Waar komt het nieuwe ziekenhuis in Venray ?

In de maand december hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven over de geplande nieuwbouw van een ziekenhuis in Venray.
De stelling op de website: www.burgersvanvenray.nl was:
De stilte rond de locatiekeuze ziekenhuis duurt te lang.

Uit het aantal respondenten......

Lees verder