ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Heel Holland lacht om Venrays lachgas.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
donderdag, 15 augustus 2019 13:40 Heel Holland lacht om Venrays lachgas.

De verkoop van lachgas is lachwekkend.

Lachgas is op last van de rechter in 2016 van de geneesmiddelenlijst gehaald zodat het gebruik van lachgas sindsdien onder de warenwet valt en legaal mag worden gebruikt.
In de praktijk blijkt dat het gebruik sindsdien enorm is toegenomen. Het kan overal gekocht worden voor het gebruik van slagroomspuiten. Maar de jongeren kopen die patronen niet als ze in hun vrije tijd een taart willen bakken. Er blijken – vooral landelijk – veel meldingen te zijn van gezondheidsklachten door lachgasgebruik.

In de lachgaswinkel Valse Lucht in Venray worden geen patronen verkocht maar men kan een ballon met lachgas laten vullen die men alleen in de winkel moet gebruiken.
Omdat de opening van die lachgaswinkel in Venray zelfs landelijke bekendheid genoot, zijn er nogal wat reacties in de media verschenen. Daarbij werd vooral gewezen op de gevaren voor de gezondheid bij het – overmatig – gebruik van lachgas.
De Stichting Burgers van Venray is nieuwsgiering naar het standpunt van de inwoners van Venray hierover en heeft informatie van een aantal organisaties op deze website geplaatst als begeleiding van haar maandelijkse peiling van meningen.
De stelling is : Heel Holland lacht om Venrays lachgas.
Gedurende de maand september kunnen de burgers van Venray op deze website aangeven het eens of oneens te zijn met deze stelling.
Vanzelfsprekend kan iedereen naast het stemmen ook zijn of haar mening over de verkoop van lachgas op deze site plaatsen.

REACTIES

Hard gelag voor Venrays lachgas.

Op de website Burgers van Venray stond gedurende de maand september een stelling over de lachgaswinkel in Venray. De stelling was : Heel Holland lacht om Venrays lachgas.
Die formulering was gekozen met een kwinkslag naar “Heel Holland bakt”.
Inmiddels blijkt dat de ondernemer......

Lees verder