ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Venrayse gidsen begeleiden u op diverse wandelroutes

donderdag, 03 juli 2014 16:00 Venrayse gidsen begeleiden u op diverse wandelroutes

Sinds kort bestaat in Venray het Rooys Gidsen Gilde.

Dit gilde bestaat uit een groep vrijwilligers die groepen belangstellenden op wandelroutes langs bezienswaardige plaatsen begeleiden en van allerlei relevante informatie voorzien.
Het Rooys Gidsen Gilde verzorgt elke zaterdag rond 14.00 uur een rondleiding door het centrum van Venray voor € 3,00 per persoon. Onafhankelijk of er nu slechts één persoon mee wil lopen of tien, om 14.00 uur staat er altijd een gids voor u klaar. De mogelijkheid bestaat om deze wandeling ook geheel naar eigen wens in te richten. De een wil wat meer anekdotes, de andere geschiedenis of architectuur. De gidsen zijn op de hoogte van alle wetenswaardigheden van Venray en leiden u graag rond.
Een totale rondleiding duurt zo’n 2 uur, maar mocht dat te veel van het goede zijn dan korten ze deze wandeling in. Zij zullen echter niet verzuimen u te laten genieten van de hoogtepunten.
Op afspraak bestaat de mogelijkheid om “De Kerk in het midden” te lopen, een combinatie tocht, waar ook de kerk bezocht wordt en de toren beklommen kan worden. De toren is een ervaring op zich. U klimt tot boven de klokken, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Venray en omstreken.
Venray is een bezoek en een rondleiding waard.
Om die reden is de website Burgers van Venray geïnteresseerd in uw mening over de stellling :
De wandelroutes van het Rooys gidsen Gilde vergroten de promotie van Venray.
Gedurende de maand Juli kunt u op deze website uw stem uitbrengen of u het eens dan wel oneens bent met deze stelling.
Daarnaast kunt u desgewenst uw eigen mening op deze site laten opnemen.

REACTIES

H J M E Mathijsen: eens

Het is een goede manier om de beeldbepalende dimensies stedebouw, historie, economie te presenteren.

Geef uw reactie.

A. Munsters: eens

Vaak als ik in andere steden ben doe ik een wandelroute die ik bij de VVV of ANWB winkel kan halen. Hierdoor leer je de plaats beter kennen en kijk je naar plekken die je anders niet zou ontdekken. Venray heeft ook veel van deze plekjes.

Geef uw reactie.

Rudolf van der Veen: eens

Als er een goede stadswandeling is, trekt mij dat om naar die plaats te gaan. Plaatsen die dat niet hebben, laat ik eerder links liggen. Venray biedt zoveel moois.

Geef uw reactie.

Paul Verhoeven: eens

Wanneer ik er op uit ga, kies ik juist voor dit soort activiteiten. Hierdoor weet je vrij snel meer over de plaats waar je bent en hoor je leuke feiten en/of anekdotes. In je eigen woonplaats maak je hier meestal geen gebruik van maar eigenlijk zou je dit wel moeten doen om meer te leren over je eigen dorp.

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

wandelen door Venray blijft ook voor Venray goed, en ik kan ook iedereen mee helpen als dat nodig is

Geef uw reactie.

Bij de introductie van deze stelling werd er door de inwoners van Venray niet erg enthousiast gereageerd om hun mening te geven. Naarmate de maand Juli vorderde is er meer gestemd, echter zonder dat daarbij een motivatie op deze site werd geplaatst.

Klaarblijkelijk zijn de wandelroutes niet zo bekend bij het Venrayse publiek. Via het......

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Jong Markant

Lees verder

Wandelroutes door Venray

Lees verder

Het Rooys gidsen Gilde

Lees verder