ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Onze fietspaden moeten geschikt zijn voor elektrische fietsen.

woensdag, 19 juni 2019 17:16 Onze fietspaden moeten geschikt zijn voor elektrische fietsen.

Fietsen kan onveilig zijn.

Fietsen is gezond. Maar toch raken er ieder jaar in Nederland 350.000 fietsers gewond, waarvan er 65.000 bij de eerste hulp van het ziekenhuis terechtkomen. De laatste jaren gebeuren er steeds meer ongelukken. Dat komt vooral door de elektrische fietsen.
Fietsen op een elektrische fiets is immers wennen. Niet alleen voor de e-bikers zelf, maar ook voor andere fietsers.
Door de vergrijzing zijn er ook steeds meer ouderen in het verkeer. Dankzij de komst van de elektrische fiets, heeft het fietsen met ondersteuning onder ouderen een vlucht genomen.

Op fietspaden kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door de grotere snelheidsverschillen tussen fiets en elektrische fiets. Hierdoor zijn er meer inhaalacties. Op fietspaden in twee richtingen kan dat onveiliger worden.
Een snelfietsroute is in het ideale geval een breed fietspad met weinig obstakels, flauwe bochten en zo min mogelijk kruisingen. Als er al kruisingen zijn, dan heeft de fietser op de snelfietsroute voorrang.

De stichting Burgers van Venray is benieuwd wat er binnen de gemeente Venray in de toekomst gaat veranderen n.a.v. het door Carla Brugman geïntroduceerde verkeersveiligheidsplan: een fietsring zonder oponthoud.
Het college wil zich met name gaan richten op het langzaam verkeer: de (elektrische) fiets en de voetganger. De veiligheid en de bereikbaarheid van voorzieningen in het centrum, ook die in de kerkdorpen krijgen prioriteit. Er worden brede (snel)fietspaden aangelegd.

Alle Venraynaren worden daarom uitgenodigd om gedurende de maand juli te reageren op de stelling: Onze fietspaden moeten geschikt zijn voor de elektrische fiets.
Men kan aangeven het daarmee eens of oneens te zijn, maar ook de eigen mening mag op deze website worden aangegeven. Hierop staan ook enkele artikelen van landelijke organisaties over veiligheid op de (elektrische) fiets.
En vergeet niet : sinds 1 juli is het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets strafbaar !

REACTIES

De fietspaden in Venray laten te wensen over.

Op de website Burgers van Venray heeft men in juli kunnen reageren op de stelling:
Onze fietspaden moeten geschikt zijn voor elektrische fietsen.
Directe aanleiding voor die stelling was het voorstel van het college van B&W om in de komende jaren het fietsverkeer......

Lees verder