ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Ik weet wel wat ik met € 100.000,- extra gemeenschapsgeld zou kunnen doen.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
dinsdag, 02 april 2019 18:55 Ik weet wel wat ik met € 100.000,- extra gemeenschapsgeld zou kunnen doen.

Hoe wordt ons gemeenschapsgeld besteed ?

Ongetwijfeld leest u wel eens in de plaatselijke weekbladen wat er in de gemeenteraad besloten wordt over allerlei zaken.
Meestal hangt er aan elk besluit ook een prijskaartje.
Dat zijn forse bedragen die qua omvang nogal uiteenlopen, maar soms zelfs enorm hoog kunnen zijn.
Je vraagt je als gewone burger van Venray wel eens af of de beslissers in de gemeenteraad zich wel realiseren of het allemaal zo duur moet zijn.
Geld uitgeven dat niet van jezelf is lijkt dan zo eenvoudig. Het zal allemaal wel nodig (b)lijken, maar er is niemand die zich achter de oren krabt en zich afvraagt of het “een onsje” minder kan.

De Stichting Burgers van Venray wil m.b.t. dit onderwerp een ietwat andere stelling aan de inwoners van Venray voorleggen dan tot dusver gebruikelijk.
De stelling is: Ik weet wel wat ik met € 100.000 extra gemeenschapsgeld zou kunnen doen.

Gedurende de maand april kunt u op deze website aangeven of u het hiermee eens of oneens bent.
Stemt u voor “eens”, dan bent u ervan overtuigd dat er genoeg andere zaken zijn waaraan in Venray gemeenschapsgeld kan worden besteed. U mag ze dan ook benoemen als u wilt.
Stemt u voor “oneens”, dan gaat u ervan uit dat de gemeenteraad in haar besluitvorming zorgvuldig handelt alsof het geld uit hun eigen portemonnee komt.

De Stichting Burgers van Venray hoopt dat de leden van de gemeenteraad de reacties op haar website nauwlettend in de gaten houden.

REACTIES

Uitgeven van gemeenschapsgeld blijkt de inwoners niet te boeien.

In de maand april hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven op de website Burgers van Venray. Daarop stond de stelling :
Ik weet wel wat ik met € 100.000,= gemeenschapsgeld zou kunnen doen.
Het bestuur van de onafhankelijke Stichting......

Lees verder