ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Wordt er naar de Venrayse burger geluisterd ?

donderdag, 06 maart 2014 17:00 Wordt er naar de Venrayse burger geluisterd ?

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing halen de plaatselijke politieke alles uit de kast om de stemgerechtigde inwoners van Venray te behagen.
Er worden informatieavonden georganiseerd, er zijn huisbezoeken in bepaalde wijken, met haalt landelijke bekende politici naar Venray en leegstaande winkelpanden worden ingericht als campagnehuis.
Iedere politieke partij presenteert een uitgebreid programma, waarvan men hoopt dat de inhoud ervan de kiezer zal aanspreken om zijn of haar stem uit te brengen op die bewuste partij.
Het is maar de vraag of iedere kiesgerechtigde al die programma’s zal gaan opvragen, aandachtig gaat lezen om nadien een gefundeerde keuze te maken in het stemhokje.
En kijkt de kiezer daarbij ook terug naar wat er van de toen gedane beloften is waargemaakt ? Bovendien kan men zich afvragen of de inwoners van Venray wel interesse hebben in de plaatselijke politiek. De - ook landelijk - lage opkomst van de kiezers is een bewijs op zich.

Vanzelfsprekend is elke partij er op uit om zoveel mogelijk stemmen te verwerven om daarna met zoveel mogelijk leden in de gemeenteraad te kunnen komen.
Sommige partijen hebben om die reden besloten om met een uitgebreide lijst met personen op hun kieslijst zoveel mogelijk stemmers aan zich te binden.
De bedoeling van de democratie is, dat men door het uitbrengen van een stem op een persoon of partij zich daadwerkelijk vertegenwoordigt voelt. De gekozen leden van de gemeenteraad zijn immers volksvertegenwoordigers.

Helaas timmeren de politieke partijen in Venray maar eens in de vier jaar zo hard aan de weg op een manier zoals ze dat voorafgaand aan 19 maart hebben gedaan. Als daarna de stemmen immers zijn geteld, het aantal behaalde zetels is vastgesteld en een aantal partijen besluiten om met elkaar in zee te gaan, is het voor de burgers van Venray maar afwachten of hun vertegenwoordigers de gedane beloften ook gaan uitvoeren.
Pas na vier jaar kunnen partijen worden afgerekend op al dan niet gerealiseerde zaken.
Om die reden is de stelling van de maand maart : www.burgersvanvenray.nl
Mijn stem is merkbaar van invloed op het gemeentelijk beleid.
Men kan op deze site aangeven het eens of oneens te zijn met deze stelling en men kan er desgewenst ook een eigen toelichting bij laten opnemen.
 

REACTIES

Wat gaan wij merken van de door ons uitgebrachte stem ?

De gemeenteraadverkiezing is voorbij en het is weer rustig in het centrum van Venray .
De borden met aanplakbiljetten zijn weg, je ziet geen politieke partijen op straat hun best doen om in de gunst van de inwoners te komen en er worden geen flyers meer......

Lees verder