ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Overleg met VieCuri moet leiden tot een gezondheidscentrum 2.0 in Venray

woensdag, 25 april 2018 17:40 Overleg met VieCuri moet leiden tot een gezondheidscentrum 2.0 in Venray

Ziekenhuis of gezondheidscentrum ?

Vorig jaar zijn er plannen gepresenteerd door het toenmalige bestuur van ViaCuri voor de nieuwbouw van een ziekenhuis. Door een wijziging binnen de raad van bestuur ( = de directie ) van VieCuri werden de nieuwbouwplannen vooralsnog uitgesteld. De redenen daarvoor waren de kosten en de onderhandelingen met het Laurentius ziekenhuis in Roermond om met elkaar mogelijk te gaan fuseren.
De besluitvorming over die fusie is eind 2018 te verwachten. Als die fusie doorgaat, wordt vermoed dat de gezondheidszorg voor de inwoners van Venray anders wordt ingevuld. Voor specifieke behandelingen moet men dan wellicht naar Roermond. Dat kan een reden zijn om uit te wijken naar Boxmeer of Helmond.

Opvallend is dat vrijwel iedereen in Venray een afwachtende houding aanneemt.
De directie van het ziekenhuis met in haar kielzog de zorgverzekeraars bepalen immers wat er in Venray gaat gebeuren c.q. veranderen in de zorgverlening.

De Stichting Burgers van Venray is van mening dat thans de stem van de inwoners van Venray en de kerkdorpen ook in de besluitvorming zou moeten worden betrokken.
In november 2017 werd al een stelling op onze website geplaatst met de tekst : Als VieCuri Venlo zich niet beter oriënteert op VieCuri Venray, verliest zij Venray.
De reacties daarop als : “tengels af van VieCuri Venray”, “Venray had nooit met Venlo samen moeten gaan”, “Boxmeer is veel dichterbij dan Roermond”, “Roermond is voor ons onbereikbaar en dus geen alternatief” en “nog even en we hebben hier niets meer” laten aan duidelijkheid niets te wensen over.
De aan de woordvoerder van VieCuri gevraagde reactie laat nog steeds op zich wachten.

Om de besluitvorming over de mogelijke nieuwbouw in Venray te kunnen beïnvloeden, wil de Stichting Burgers van Venray graag de mening van zoveel mogelijk Venraynaren peilen over de wens voor realisatie van een gezondheidscentrum in een geheel nieuwe stijl.
Gedurende de maand Mei wordt u in de gelegenheid gesteld te reageren op deze website op de stelling :
Overleg met VieCuri moet leiden tot een gezondheidscentrum 2.0 in Venray.

Dat houdt in dat er in Venray invulling moet worden gegeven op het gebied van totale gezondheidszorgverlening op een vernieuwende en innovatieve wijze, vandaar de code 2.0.
Vanzelfsprekend hoort daarbij ook een eerste hulppost, de huisartsenpost en de ziekenhuisapotheek , alles 24/7 beschikbaar.

REACTIES

Is het vijf voor twaalf met de toekomst van VieCuri Venray ?

Op de website Burgers van Venray heeft men in de maand mei kunnen reageren op de stelling : Overleg met VieCuri moet leiden tot een gezondheidscentrum 2.0 in Venray.
Een groot aantal blijkbaar verontruste inwoners van de gemeente Venray heeft daadwerkelijk......

Lees verder