ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De visie van wethouder van der Putten.

maandag, 13 november 2017 17:32 De visie van wethouder van der Putten.

 

Als wethouder met het St. Annapark –want zo mag het best heten en zo noemt de beoogd eigenaar Renschdael Groep het ook terecht in haar plannen- in mijn takenpakket ben ik het met deze stelling uiteraard van harte eens.

Het St. Annapark is een voor Venray uniek gebied, waar historie, monumentale architectuur en natuur samengaan. Het park is een historisch monument voor de psychiatrische zorg waarmee Venray al meer dan een eeuw is verbonden. Maar ook een gebied waar jong en oud op een steenworp van het centrum heerlijk kunnen wandelen en recreëren. De laatste decennia waren niet de beste voor het St. Annapark en daarom zijn we zo blij dat eigenaar Vincent van Gogh in de Renschdael Groep een partner heeft gevonden die het St. Annapark een nieuwe toekomst wil geven.

De Renschdael Groep heeft in mei van dit jaar een ambitieuze stedenbouwkundige en landschapsvisie gepresenteerd, waarmee het college enthousiast heeft ingestemd. De visie gaat uit van behoud van waardevolle gebouwen en groen, de openbaarheid van het park en kwaliteit bij de herontwikkeling. Wat ons ook aanspreekt is dat Renschdael Groep veel oog heeft voor het landschap en de historie van het terrein en niet gaat voor snel succes maar kiest voor de lange termijn.

Op enkele punten zijn er ook verschillen. Zo komen er minder woningen dan in eerdere scenario’s worden genoemd. Minder woningen juichen we alleen maar toe, gezien het planoverschot dat we hebben voor de kern Venray. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat de verloedering van het park wordt gestopt en dat het prachtige gebied weer toekomst heeft. ”

De visie dient als basis voor de verdere uitwerking van de plannen en voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het St. Annapark.

Martijn van der Putten, wethouder