ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het museum vraagt ieders aandacht voor de rijke historie van Venray

woensdag, 12 april 2017 02:00 Het museum vraagt ieders aandacht voor de rijke historie van Venray

Het nieuwe Venrays Museum wordt geopend.

Op zondag 21 mei wordt de nieuwbouw van het museum “de Borggraaf” officieel geopend. Gelijktijdig wordt ook het daarbij geheel vernieuwde stadspark naast de grote kerk formeel in gebruik genomen.

De realisatie van dit nieuwe museum heeft nogal enige tijd op zich laten wachten.
Het voormalig museum, het “Freulekeshuus”, bleek te klein. Met de herinrichting van het Mgr. Goumansplein ontstond een mogelijkheid om daar de nieuwbouw te vestigen.
Met financiële steun van de provincie is de gemeente erin geslaagd een prachtig nieuw onderkomen voor het museum te kunnen realiseren.
Daarbij was de wens om het museum van de psychiatrie ook in die nieuwbouw onder te brengen. Dat museum is ooit door (oud)medewerkers van het psychiatrisch centrum
St. Servatius in de breviergang rondom de kapel ingericht. Dat instituuts-museum blijft echter op Servaashof gehandhaafd, omdat men het blijkbaar niet eens kon worden hoe die twee musea samen zouden moeten functioneren.
Het idee van één gezamenlijk museum voor Venray is daarom - mede op grond van te verwachten lage bezoekersaantallen - verlaten.
Hoewel de psychiatrie een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Venray is, blijkt het toch beter om het instituutsmuseum niet te combineren met een museum waarin wisseltentoonstellingen zullen worden georganiseerd.

De stichting Burgers van Venray heeft deze ontwikkelingen - voorafgaand aan de opening van het museum - vanuit de plaatselijke media gevolgd en is geïnteresseerd wat de inwoners van Venray hiervan vinden.
Om die reden kan iedereen gedurende de maand mei reageren op deze website of men het eens of oneens is met de stelling :
Het nieuwe museum vraagt ieders aandacht voor de rijke historie van Venray.
Bovendien mag iedereen op deze website zijn of haar eigen mening vermelden.

 

REACTIES

Gaat het museum in Venray voldoende publiek trekken ?

In de maand Mei hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven op de website Burgers van Venray over het gebruik van het nieuwe museum.
De stelling was : Het museum vraagt ieders aandacht voor de rijke historie van Venray. Bijna 400 personen hebben de website......

Lees verder