ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het nieuwe bestuur van de schouwburg

woensdag, 04 januari 2017 11:52 Het nieuwe bestuur van de schouwburg

De Schouwburg Venray kent op dit moment een bestuur en een directie. Het bestuur bestaat uit drie personen, de directie is de directeur.

Om deel te nemen aan het bestuur van Schouwburg Venray zijn een aantal zaken nodig. Zo moet men passie kennen voor het theater, professionele ervaring hebben in het "besturen" van organisaties en moet men tijd hebben om hier met volle aandacht en energie onderdeel van uit te willen maken. De bestuursfunctie is een onbezoldigde functie.

Het zou geweldig zijn als er voor de bestuursfuncties massale aandacht en interesse zou bestaan. En stel dat die enorme aandacht komt van mensen met de relevante ervaring en expertise? Dan zou ik me best voor kunnen stellen dat de bewoners van Venray, in nauwe samenwerking met de Gemeente, de meest geschikte bestuurder zouden kiezen.

Helaas is de realiteit anders. Op de bestuursvacature komt de massale aandacht niet los. Het is ook een job die veel tijd kost en die structurele inzet vergt. We zijn blij verheugd dat in de beperkte hoeveelheid brieven die we over het algemeen op bestuursvacatures binnen krijgen, een aantal sollicitanten zaten van hoge kwaliteit. Met de juiste kennis, relevante ervaring en de motivatie om hier veel van hun vrije tijd in te steken. Met die mensen vormen we een nieuw bestuur. Democratische totstandkoming van het bestuur is niet aan de orde.

Met de professionals die inmiddels aan tafel zitten, staan we wel voor een democratische werkwijze rondom alle te nemen besluiten. Dit bestuur bestaat niet uit alleenheersers of dictatoriale leiders. Dit bestuur staat voor samenwerking met haar belanghebbenden, gezamenlijk nemen van besluiten, professionaliteit en energie.

Marita Muller, Bestuur Schouwburg Venray.

Gerelateerde artikelen

Geert Pelzer over de schouwburg en de horeca

Lees verder

Nagenoeg compleet bestuur vertrekt

Lees verder

Bestuursleden schouwburg weg

Lees verder

De schouwburg zoekt geschikte nieuwe bestuurders.

Lees verder