ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Nagenoeg compleet bestuur vertrekt

woensdag, 04 januari 2017 10:46 Nagenoeg compleet bestuur vertrekt

Nagenoeg compleet bestuur schouwburg vertrekt om wijziging bestuursmodel

Door Bas Dammers — wo 23-11-2016, 14:34
• in Cultuur Venray

Binnen vijf dagen hebben drie van de vier bestuursleden van Schouwburg Venray besloten vroegtijdig het bijltje erbij neer te gooien. Het drietal ziet de wijziging van het bestuursmodel niet zitten en vertrekt daarom.
Volgens Marita Muller, het enige overgebleven bestuurslid, wordt al maanden onderzocht hoe de organisatiestructuur veranderd moet worden. Voortkomend uit dit onderzoek blijkt dat het bestuur per 1 januari 2017 moet worden omgevormd naar een raad van toezicht. ''Zij kijkt op hoofdlijnen mee wat de organisatie doet en dient als sparringpartner en adviseur om mee te werken aan de groei van de organisatie'', zegt Muller tegen Omroep Venray. Het huidige bestuur heeft volgens haar te veel inbreng in de dagelijkse leiding. ''We moeten vertrouwen dat de verantwoordelijkheden bij het dagelijkse bestuur liggen en daar ook horen te liggen.''
De overige bestuursleden, Jos Vervoort, Frank Rozijn en Andre Duijghuijsen zouden zijn opgestapt wegens de verandering in zelfstandigheid van de organisatie, meent Muller. In een verklaring aan De Limburg laat het trio echter weten 'voorstander te zijn van een professionele afstand tussen bestuur en directie'. Daarnaast vinden zij dat het proces tot omvorming van de structuur te snel verloopt. Omdat zij hier niet voor verantwoordelijk willen zijn, besloten zij hun bestuurspet aan de wilgen te hangen.
Ondanks het feit dat Muller momenteel als enig bestuurslid waarneemt, is ze vastbesloten de realisatie van een raad van toezicht snel vorm te geven. Op de vraag hoe het mogelijk is dat dit alsnog wordt doorgezet nu blijkt dat drie van de vier leden tegen zijn, kon ze geen duidelijkheid verschaffen. Men gaat de komende tijd op zoek naar een tweehoofdige raad van toezicht, zodat deze per 1 januari 2017 operationeel kan zijn.

Door Marion Minten — di 03-01-2017, 16:08
• in Evenement Venray

Per 1 januari 2017 is het bestuur van Schouwburg Venray met twee nieuwe leden weer op volle sterkte. De Raad van Bestuur wordt nu gevormd door voorzitter Hay Freriks (ervaren (onderwijs)bestuurder), Teun den Dekker (Leisure & Hospitality professional) en Marita Muller (communicatie professional).
In de loop van het jaar zal dit bestuur transformeren naar een Raad van Toezicht.