ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Bestuursleden schouwburg weg

woensdag, 04 januari 2017 10:24 Bestuursleden schouwburg weg

De Raad van Bestuur van Schouwburg Venray en Horeca Schouwburg Venray De Artiest wordt per 1 januari 2017 een Raad van Toezicht, een organisatiestructuur die meerdere collega-theaters al hebben. Omdat voorzitter Jos Vervoort en bestuurslid Frank Rozijn van de huidige Raad van Bestuur deze verandering niet steunen, hebben zij hun functie neergelegd.
Ook André Duijghuisen heeft aangegeven zijn functie als bestuurslid neer te leggen. De Raad van Bestuur en de directie van de schouwburg hebben alle relaties in een brief laten weten hoe zij de komende periode verdergaan. De huidige organisatie van de schouwburg kent een directie en een Raad van Bestuur. Sinds enkele maanden onderzoekt de Raad van Bestuur de transformatie naar een Raad van Toezicht-model.
Het enig overgebleven bestuurslid Marita Muller gaat de komende weken, gesteund door een commissie van advies, de vorming van de Raad van Toezicht voorbereiden en hiervoor twee toezichthouders werven. Het streven is dat de Raad van Toezicht per 1 januari 2017 in functie is.
 

persbericht 22 november 2016.