ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Stichting Stadspark Venray

woensdag, 07 december 2016 11:22 Stichting Stadspark Venray

Stichting Stadspark is in 1990 opgericht om te voorkomen dat er een weg aangelegd zou worden tussen de Grote Kerk en het huidige Gemeentehuis.
De initiatiefnemers van Stichting Stadspark waren er op tegen dat over de oude begraafplaats en oude tuinen van het Ursulinen klooster een weg aangelegd zou worden. De zogenaamde Noord Tangent.

Na diverse raadsvergaderingen, het informeren van de Venrayse bevolking, en actief actievoeren is het plan door het Gemeentebestuur van tafel gehaald en is de ruimte tussen de kerk en het gemeentehuis gespaard gebleven.

De Stichting Stadspark heeft de laatste 25 jaar zich sterk gemaakt dat het terrein rond de kerk en het gemeentehuis meer een openbare functie zou krijgen.
Het openstellen van het hele gebied, inclusief de tuinen van het kunstencentrum en daar aanwezige oude begraafplaats, en toegankelijk maken ervan is de wens van de Stichting. Initiatieven als die van de werkgroep Engelse tuin worden daarbij ondersteund.
Tevens is de stichting betrokken bij het herinrichten van het terrein rondom de kerk en het nieuwe museum dat midden 2016 open gaat.
Een 15 tal jaren geleden heeft de Stichting initiatieven ontplooid om de inwoners van Venray te informeren over al het mooie op het St Anna terrein, gelegen aan de Noordsingel en Overloonseweg. Dit heeft er toe geleid dat publicaties in diverse media zijn geplaatst, en DvD 's en informatieve boeken zijn uitgegeven om het terrein met zijn prachtige lanen structuur en monumentale gebouwen onder de aandacht te brengen.

Stichting Stadspark wordt door het Gemeentebestuur vaak uitgenodigd als woordvoerder van alle belanghebbenden die het beste voor hebben met de groene long gelegen tussen de Petrus Banden kerk, Gemeentehuis, Kunstencentrum en het St.Annaterrein.

Het mooie van Venray gelegen in het eerder beschreven gebied wil de Stichting bewaken, en waar nodig initiatieven ontplooien om het gebied te verfraaien.

Frank P.N. Nelissen
Voorzitter Stichting Stadspark