ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Wethouder Jan Loonen aan het woord

woensdag, 07 december 2016 11:19 Wethouder Jan Loonen aan het woord

Het stadspark is een welkome aanvulling op het centrum

Het Mgr.Goumansplein wordt binnenkort opgeknapt. Na het vernieuwen van het winkelcentrum, was het contrast met het minder fraaie Mgr. Goumansplein erg groot geworden. Het parkje (voormalige kerkhof) en de grote kerk krijgen daarmee niet de aandacht die ze verdienen.

Met het realiseren van het nieuwe museum “Borggraaf Paviljoen” en het opknappen van de hoek met de Marktstraat en het Mgr. Goumansplein, ontstaat de kans om het gebied om te vormen toch een heus stadspark.

Naast een ingetogen gedeelte met monumentjes en herdenkingsplekken, komen er wandelpaden, rustieke bankjes en een natuurlijk podium voor kleinere optredens. Ook wordt het groen verfraaid en uitgebreid en er komt een eenvoudige natuurlijke speelvoorziening voor de kleintjes.
Met de aanleg van het stadspark, krijgt het hele gebied een hogere belevingswaarde. Het wordt een groene plek midden in het centrum waar het voor alle burgers en bezoekers van Venray goed toeven is.

Een bezoek aan het centrum in combinatie met een bezoek aan het museum of aan de grote kerk én een wandeling door het stadspark maakt de plek tot een geweldige aanwinst voor onze stadskern. Samen met de al gerealiseerde openingen in de omliggende historische kerkmuur, zal het voor meer reuring zorgen in dit gebied, een doelstelling die door de gemeenteraad eerder al is geformuleerd.

Het stadspark biedt veel kansen voor organisatoren van kleinere evenementen. Ook ondernemers, culturele en maatschappelijke instellingen krijgen de mogelijkheid om de aandacht te vestigen op deze unieke cultuurhistorische plek van Venray. Daar profiteert iedereen van.

Jan Loonen, wethouder