ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Niet alleen tijdens de Kerstdagen schaatsen.

donderdag, 07 februari 2013 17:00 Niet alleen tijdens de Kerstdagen schaatsen.

De voorbije Kerstdagen kon in Venray niet elke dag worden geschaatst. Vanwege de eisen die de gemeente stelt m.b.t. de geluidoverlast van o.m. de koelmachine moest een andere locatie worden gekozen dan het Schouwburgplein. De Stichting Venray Events besloot in overleg met deken Smeets de schaatsbaan te plaatsen op het grasveld naast de Grote Kerk. In het begin waren er opstartproblemen. Bovendien is door de uitbundige regenval tijdens de Kerstdagen de schaatspret dit jaar ook nog eens in het water gevallen.

Hoewel een langdurige vorstperiode nog maar kort achter ons ligt, is het niet ondenkbaar dat in februari alsnog een vorstperiode volgt. Dan kan er misschien ergens op natuurijs worden geschaatst, want er zijn genoeg schaatsliefhebbers in Venray.

De stuurgroep Burgers van Venray, die elke maand een actueel onderwerp kiest waarover de inwoners van Venray hun mening kunnen geven, wil in de maand februari de mogelijkheid tot langduriger schaatsen in Venray dan met de Kerst aan u voorleggen.
Blijkbaar zijn de eisen die de gemeente stelt aan de geluidoverlast bij evenementen zodanig, dat het moeilijk blijkt in het centrum zo’n tijdelijke schaatsbaan op te stellen. De onlangs gekozen plaats naast de Grote Kerk heeft bij menigeen de wenkbrauwen doen fronsen. Bovendien zou je eigenlijk geen last van de weersomstandigheden mogen hebben.
De oplossing van al die problemen ligt eigenlijk voor de hand: een overdekte hal waarin niet alleen een groot gedeelte van het jaar recreatief kan worden geschaatst, maar die ook geschikt is voor het beoefenen van ijshockey, kunstrijden en curling.
Er is in Nederland al ruime ervaring met het bouwen van zulke - tevens energiezuinige - hallen, soms ook gecombineerd met horeca en winkels.
Zou er in Venray behoefte en/of belangstelling zijn om het initiatief te nemen om zo’n schaatshal te realiseren ? Wij zijn erg belangstellend naar uw mening hierover.
Op deze website kunt u aangeven of u het eens of oneens bent met de stelling :

In Venray is ruimte voor een permanente schaatshal.

REACTIES

De meningen over een schaatshal in Venray zijn verdeeld.

In de maand februari kon men op de website Burgers van Venray stemmen over de stelling : In Venray is ruimte voor een permanente schaatshal.
Uit de ingekomen reacties blijkt dat 55 % het daarmee eens is en 45 % niet.

Vanwege de perikelen bij......

Lees verder