ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De Kunst Werk Plaats verdient bestaansrecht.

donderdag, 10 januari 2013 17:00 De Kunst Werk Plaats verdient bestaansrecht.

Ongetwijfeld heeft u de voorbije maanden gehoord of gelezen dat de Kunst Werk Plaats medio 2013 haar deuren op het St. Annaterrein noodgedwongen moet sluiten.

Die noodzaak is het gevolg van het uitblijven van financiële steun.
Steun die het grote aantal vrijwilligers minimaal nodig heeft om de KWP draaiend te houden. Behalve die vrijwilligers werken er namelijk enkele professionele hulpverleners die daar op de loonlijst staan.
Het doel van deze dagopvang voor personen met een psychiatrische achtergrond is om ze een basis te bieden van waaruit een structuur voor de toekomst kan ontstaan.
Die basis bestaat uit het begeleiden en faciliteren van deze personen om creatief bezig te kunnen zijn. Zonder die structuur en ondersteuning is de kans groot dat men terugvalt in de vroegere situatie. Dat er dan voor een professionele hulpverlening veel meer geld nodig is dan voor het in stand houden van dit vrijwilligerswerk wordt gevraagd, wordt blijkbaar niet onderkend door gemeente en VvGI.
Tot voor kort verleende het Vincent van Gogh Instituut die steun, maar kondigde aan dat in 2013 niet meer te zullen doen. Geldelijke steun via de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) is in 2013 niet meer mogelijk. Vanaf 2014 zou de gemeente Venray via een uitkering uit de WMO mogelijkerwijs geld kunnen verstrekken, maar de gemeente gaf het bestuur te kennen dat niet te zullen gaan doen. Zelfs de vraag om in ieder geval een overbrugging in 2013 naar 2014 te subsidiëren, was aan dovemansoren gericht. Om die redenen heeft het bestuur van de Kunst Werk Plaats moeten besluiten de stekker uit deze vorm van dagopvang te moeten trekken.
Burgers van Venray realiseert zich dat waarschijnlijk niet iedere inwoner van Venray van het bestaan van deze Kunst Werk Plaats op de hoogte is. Omdat de mening van de inwoners van Venray er wellicht toe kan bijdragen dat beleidsbepalers op het gemeentehuis hun standpunt willen heroverwegen, nodigen wij u uit in de maand Januari uw mening te geven over de stelling : De Kunst Werk Plaats verdient bestaansrecht op deze website.

REACTIES

Overweldigende steun voor Kunst Werk Plaats.

In januari hebben een groot aantal personen hun mening gegeven over het mogelijk sluiten van de Kunst Werk Plaats op het St. Annaterrein.
Op de website www.burgersvanvenray.nl was die maand de stelling : “de Kunst Werk Plaats verdient bestaansrecht”
Lees verder