ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

In het gemeentehuis kun je geen volgnummer meer trekken.

donderdag, 06 december 2012 17:00 In het gemeentehuis kun je geen volgnummer meer trekken.

Met de opening van het gerenoveerde gemeentehuis wordt het voor de Venrayse burgers onmogelijk om onaangekondigd binnen te stappen.

Er wordt van iedereen verwacht dat je vooraf thuis, achter de computer via de website van de gemeente of via de telefoon, een afspraak maakt.
Navraag bij ambtenaren van het gemeentehuis leert dat men hiervoor gekozen heeft omdat het goedkoper zal blijken te zijn.
De publieksbalie kan zodoende efficiënter zaken afhandelen. Bovendien is men van mening dat het zogenoemde klantcontactcenter in staat is om telefonisch alle vragen te kunnen beantwoorden, zodat een bezoek aan het gemeentehuis niet eens meer nodig is.
Het is maar de vraag of deze nieuwe manier van dienstverlening voor iedereen wel zo aantrekkelijk is. De inwoners van Venray waren immers gewend om bij de publieksbalie na het trekken van een volgnummer te worden opgeroepen bij een van de baliemedewerkers. In afwachting daarvan kon men even plaatsnemen.
De klant is koning moet men bij de gemeente gedacht hebben. Een koning hoeft immers nooit te wachten, hij kan zomaar binnenlopen om te worden geholpen. Er is dan wel een klein organisatorisch probleem: de gemeente wil tevoren weten welke klant er zich zal melden en met welk doel hij of zij komt. Om die reden moet een afspraak worden vastgelegd. Je kunt dus voortaan niet meer plompverloren het gemeentehuis binnenstappen voor het aanvragen van een nieuw paspoort of verlengen van een rijbewijs.
De groep onafhankelijke personen die de website Burgers van Venray elke maand van een stelling voorziet, denkt dat het voor de Venrayse burgers allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Om die reden roept zij de inwoners van Venray op om te regeren op de stelling : Ons gemeentehuis opent haar deuren alleen op afspraak.
De gehele maand december kunt u op deze site aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling. Als u ook uw eigen mening hierover kwijt wilt, kunt u dat - desgewenst anoniem - ook op aangeven.

REACTIES