ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

College helpt burgerinitiatief glasvezelnet op weg.

donderdag, 01 mei 2014 16:30 College helpt burgerinitiatief glasvezelnet op weg.

Burgemeester en wethouders stellen een startkrediet van 15.000 euro beschikbaar voor de aanleg van glasvezel in de gemeente.
De bijdrage is bestemd voor de werkgroep Glasweb Venray, waarin vertegenwoordigers van de Venrayse dorpen en wijken hun krachten bundelden. Glasweb Venray heeft als doel het aanleggen, beheren en onderhouden van een 100 procent dekkend glasvezelnetwerk in de gemeente Venray. De werkgroep gebruikt de bijdrage voor het opzetten van een coöperatie en het verder verkennen van de haalbaarheid van het initiatief. Het hele haalbaarheidsonderzoek kost naar schatting dit jaar 125.000 euro. Het resterende bedrag financiert de werkgroep via andere kanalen.

Veelbelovend
De werkgroep Glasweb Venray is in 2013 opgezet vanuit het Dorpsradenoverleg, nadat commerciële partijen er niet in slaagden om een volledig dekkend glasvezelnetwerk te garanderen. Het overleg van de Venrayse wijken sloot zich bij het initiatief van de dorpen aan. Volgens de werkgroep is een eerste opzet veelbelovend, maar is er nog meer voorbereiding nodig en daarvoor ontbreekt het geld bij de werkgroep. Om het initiatief verder op weg te helpen, stelt het college het startkrediet van 15.000 euro voor. Wethouder Ike Busser motiveert de keuze van het college door te wijzen op de actieve burgers, die de handschoen oppakken en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leefomgeving. “Het is alweer een mooi zelfsturingsinitiatief, dat perfect aansluit bij de visie van de gemeente Venray”, meent Busser.