ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

alcoholcontrole in Venray

donderdag, 06 februari 2014 14:40 alcoholcontrole in Venray

Alcoholgebruikers van 16 en 17 jaar hoeven in de gemeente Venray vooralsnog niet direct te vrezen voor een boete bij het nuttigen van een glas bier of wijn. Hoewel de leeftijdsgrens voor het drinken en zelfs in het bezit hebben van alcohol sinds woensdag 1 januari 2014 op 18 jaar ligt, is de lokale overheid voorlopig niet van plan hard op te treden bij overtredingen van jongeren die in het nieuwe jaar niet meer de alcoholgerechtigde leeftijd hebben.

“We gaan mogelijkerwijs eerst werken met waarschuwingen, we willen niet direct een heksenjacht ontketenen”, zegt burgemeester Hans Gilissen.
Een belangrijke reden om niet direct strak de nieuwe regels te handhaven, ligt in de wet zelf. Die geeft gemeenten tot 1 juli 2014 de tijd zelf een preventie- en handhavingsplan op te stellen, zoals iedere 4 jaar dient te gebeuren. “Dat is te meer reden om voorlopig een niet al te actieve houding aan te nemen. Het eerste half jaar is een mooie periode om te bekijken hoe het gaat”, aldus Gilissen.
Terwijl Venray werkt aan een handhavingsplan, zitten ook de jongerencentra in de gemeente niet stil. Zij willen, met hulp van welzijnsinstelling Synthese, een ‘sozenbreed alcoholconvenant’ opstellen.
 

 

Gerelateerde artikelen

alcoholboekje

Lees verder

De alcoholvrije puber

Lees verder

Gemeente moet alcoholleeftijd handhaven

Lees verder

Onze kinderen en alcohol

Lees verder

Alcoholleeftijd en gezondheid

Lees verder

Jeugd- en Jongerenwerk Synthese

Lees verder

Alcoholgebruik door jongeren

Lees verder