ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Wie zorgt er straks voor mij?

woensdag, 01 juni 2011 18:00 Wie zorgt er straks voor mij?

Deze vraag is voor de meeste mensen pas aan de orde als men – om welke reden dan ook – hulpbehoevend wordt. Zolang men niets mankeert kan vrijwel iedereen goed voor zichzelf zorgen.  Als er echter verzorging noodzakelijk  wordt en men dus noodgedwongen geconfronteerd wordt met zorgverlening door anderen,  gaat men blijkbaar pas nadenken over die zorg.

Is iedereen zich daarvan wel bewust ?

In de nabije toekomst  is één op de drie inwoners van Venray ouder dan 65 jaar, terwijl dan bijna de helft van de inwoners ouder dan 55 jaar is. Dat  betekent dat de gezondheidszorg in de toekomst, meer dan tot nu toe,  zich moet richten op de hulpbehoevende oudere.

Er zullen meer mogelijkheden moeten worden opgezet om die grote groep ouderen zo lang mogelijk zelfstandig, goed verzorgd en veilig te kunnen laten wonen. 

Als men niet meer zelfredzaam is en familieleden of mantelzorgers de noodzakelijke verzorging niet meer kunnen leveren,  moet die zorg door anderen worden georganiseerd. Verzorgings- en verpleeghuizen, instellingen en professionele organisaties  zijn misschien – als gevolg van financiële beperkingen – niet meer in staat om die verzorging optimaal te realiseren.

Burgers van Venray vraagt zich daarom af of men zich daar nu al zorgen over maakt en nodigt iedereen uit om op deze website te reageren op de stelling :

De toekomstige zorgverlening in Venray ziet er zorgwekkend uit.

Vanwege de vakantieperiode zal deze stelling gedurende de maanden Juni en Juli op deze website openstaan om uw mening hierover  te geven.

REACTIES