ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Persbericht over uitslag klantenonderzoek BiblioNu

donderdag, 07 maart 2013 16:20 Persbericht over uitslag klantenonderzoek BiblioNu

PERSBERICHT

UITSLAG KLANTENONDERZOEK BIBLIONU.

Eind 2012 heeft BiblioNu een klantenonderzoek gehouden. Er is onderzocht wat de bezoekers en leden vinden van hun bibliotheek. Er hebben 1796 personen deelgenomen. Over het algemeen zijn de klanten heel tevreden over de bibliotheek.

Op een enkeling na zijn de respondenten allemaal lid van de bibliotheek, velen zelfs meer dan twintig jaar. Een bezoek aan de bibliotheek brengt men meestal alleen en wordt ook regelmatig gecombineerd met een bezoek aan iets anders (in de buurt) zoals een supermarkt. De bibliotheekbezoekers zijn over het algemeen erg tevreden over het personeel. Ook is de meerderheid van de bezoekers tevreden over de inrichting van de bibliotheek en heeft geen moeite om te vinden wat hij of zij zoekt.
BiblioNu biedt een breed scala aan diensten aan. Behalve het lenen van boeken zijn populaire diensten het opzoeken van informatie, het foldermateriaal, de leestafel met tijdschriften en kranten en de tentoonstellingen.
Leesbevordering voor jong en oud is samen met een actueel en ruim aanbod van boeken en tijdschriften het belangrijkste dat een bibliotheek de samenleving en de bezoeker kan bieden. Het nut van de bibliotheek is volgens de respondenten zeker nog niet achterhaald en de bibliotheek wordt door een ruime meerderheid dan ook als een basisvoorziening gezien die in de toekomst zeker nog bestaansrecht heeft.
Als men zelf een locatie zou mogen uitkiezen om bibliotheekmaterialen op te halen dan wel in te leveren, dan kiest met name de meerderheid van de bezoekers uit Grubbenvorst voor de bibliotheekvestiging bij hen in de buurt. Maar ook inleveren bij een andere vestiging of een alternatieve locatie, zoals een supermarkt worden door de bibliotheekklanten interessant gevonden.
De bibliotheekvestiging Horst is onlangs overgegaan op zelfbediening voor de uitleen en inname van materialen. De meeste klanten zijn positief of onverschillig over deze invoering. Men is erover te spreken omdat de afhandeling sneller is. Slechts vier procent vindt het een negatieve verandering. Men mist het persoonlijk contact met het personeel.
Er heerst gemiddeld genomen nog grote onbekendheid over digitale diensten, zoals RomanAdvies, E-book aanbod en de web 2.0 toepassingen binnen de publiekscatalogus. Dit vormt een aandachtspunt voor de bibliotheek.

 

Gerelateerde artikelen

BiblioNu digitaal

Lees verder

De nieuwe bibliotheek in Venray.

Lees verder

Zestigplussers lezen makkelijker op tablet

Lees verder

Persbericht toekomstvisie van de bibliotheek.

Lees verder

Hoe ziet de huidige bibliotheek er straks uit ?

Lees verder