ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het inzamelen van plastic afval aan huis.

donderdag, 31 maart 2011 18:00 Het inzamelen van plastic afval aan huis.

Het plastic verpakkingsafval wordt sinds 2010 apart ingezameld. Dat kan op twee manieren. Men kan dit afval brengen naar een aantal ondergrondse containers, of het kan  eenmaal per maand aan huis  worden opgehaald. In het laatste geval moet men het afval in speciaal daarvoor te verkrijgen plastic zakken aanbieden om aan huis opgehaald te worden. Dit blijkt door veel inwoners van Venray op prijs te worden gesteld, omdat men het plastic afval dan niet meer naar die soms overvolle inzamelpunten hoeft te brengen.

Mensen die wat krapper behuisd zijn en die niet de mogelijkheid  hebben om de plastic zak in de berging te leggen, hebben wellicht een voorkeur voor een brengsysteem, waar men dan 24 uur per dag terecht kan.

Als bijkomend voordeel geldt in beide gevallen, dat de grijze container veel minder vaak behoeft te worden geleegd, omdat dat plastic afval nogal volumineus is.

Het college van B & W heeft echter onlangs besloten om de huis aan huis inzameling  in 2011 te beëindigen. 

Als reden daarvoor wordt gesteld dat gebleken is dat de opbrengst van het extra ingezamelde plastic afval niet opweegt tegen de kosten van de inzameling aan huis.

Om  de huidige inzamelpunten te verbeteren, wil men ondergrondse perscontainers  gaan plaatsen, waar 10 x zoveel in kan als in de huidige containers. In Oostrum is zo’n ondergrondse perscontainer als proef geplaatst.

De stuurgroep van de onafhankelijke website Burgers van Venray, vraagt zich af  wat de meeste Venraynaren vinden van het besluit van B & W om  te stoppen met de inzameling aan huis.

Om die reden kunt u  aangeven op deze website of u het eens of oneens bent met de stelling :

Het aan huis inzamelen van plastic afval moet blijven !

Op deze website vindt u ook extra achtergrondinformatie, zodat u uw keuze gefundeerd kunt maken.  Gedurende  de hele maand april kunt u meedoen aan deze enquete..

 

REACTIES

 Het aan huis inzamelen van plastic afval moet blijven !

 

Dat......

Lees verder