ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Over Evenementenhal Venray

donderdag, 01 november 2012 16:20 Over Evenementenhal Venray

In zijn functie als beursorganisator is Robert Hoelen vrijwel vanaf de start in Venray werkzaam bij Evenementenhal.
De voormalige Zenith kent een bijzondere en unieke sfeer en uitstraling. Herman van der Most wist van deze voormalige discotheek een prachtig zakelijk congrescentrum te maken. Multifunctioneel omdat er niet alleen zakelijke bijeenkomsten kunnen worden gehouden. Inmiddels kent het een restaurant (voor standhouders), sfeervolle ontmoetingspleinen en diverse vergader- en feestzalen. Alles kan worden georganiseerd op de bekende en vertrouwde gastvrije Evenementenhal wijze. De twee beurshallen en de verbindingscorridor vergroten het complex met bijna 15.000 m2. Hierdoor kan Evenementenhal een antwoord geven op de behoefte in het zuidoosten van Nederland. Vakbeurzen voor de regio, voor het zuiden, met name ten behoeve van het midden- en kleinbedrijf. En ook voor de grensstreken van Duitsland en België. Consumentenbeurzen voor het brede publiek. Venray is een bijzonder platform geworden voor zakelijke en particuliere evenementen.

Logische keuze
De geboren Venraynaar vervolgt zijn verhaal op enthousiaste wijze. “De keuze voor Venray als derde vestigingsplaats is niet vreemd. De geografische ligging in zuidoost Nederland is uitstekend. Centraal gelegen tussen Eindhoven, Maastricht en Nijmegen. Een complex vlak aan de A73, het station op loopafstand en Weeze Airport op 20 minuten rijden.
Bovendien ligt het Duitse achterland nabij wat ook nog legio kansen biedt.”

Venray promotie
Dat de Evenementenhal tot de promotie van Venray in het algemeen bijdraagt laat voor Robert geen twijfel. “Onze beurzen trekken zakelijk publiek uit heel Nederland en zelfs ook al uit Duitsland. We positioneren hiermee Venray en omstreken als ‘beursstad’ en dat zorgt voor een sterke uitstraling van onze mooie gemeente. We bouwen onze agenda alleen nog maar verder uit met kwalitatieve evenementen. Onlangs constateerden we hier nog met enige trots dat we de snelst groeiende beurslocatie van Nederland zijn. Dat deze in Venray ligt is toch helemaal super? Venray timmert toch al enorm aan de weg; denk aan de nieuwe distributiecentra van Microsoft en Philips. En vergeet onze bekroning als ‘beste binnenstad’ en een nominatie van het centrum als ‘Beste Openbare Ruimte van Nederland’ niet.”

Spin off
Verder zorgt de komst van Evenementenhal uiteraard voor werkgelegenheid en spin off
voor Venrayse bedrijven. Hoelen: “Denk hierbij aan de hotels maar ook aan standbouwbedrijven en bijvoorbeeld reclamebureaus die opdrachten krijgen van onze standhouders. En wat te denken van de nieuwbouw waar ontzettend veel regionale bedrijven en toeleveranciers bij betrokken zijn?
En natuurlijk de directe werkgelegenheid die Evenementenhal biedt; aan onze organisatie in Venray zijn zo’n 150 mensen verbonden, al of niet in vaste dienst of op oproepbasis.
Al met al heeft de komst van Evenementenhal een behoorlijke (positieve) impact voor Venray.”

Robert Hoelen,  beursorganisator Evenementenhal.

 

Gerelateerde artikelen

Evenementenhal Venray bouwt verder aan toekomst

Lees verder

Derde Evenementenhal in Venray

Lees verder

Evenementenhal Venray, een lot uit de loterij

Lees verder

Venray presenteert zich als evenementenstad

Lees verder