ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Standpunt ondernemers centrum Venray

donderdag, 05 april 2012 17:20 Standpunt ondernemers centrum Venray

Betaald parkeren is ingegeven door de wens om het winkelend publiek goede en veilige parkeerfaciliteiten aan te bieden, dicht tegen het winkelcentrum aan. Parkeerruimte in het centrum is per definitie schaars en om winkelend publiek naar het centrum te trekken is het dus nodig om het winkelend publiek de mogelijkheid te bieden hun auto vlak bij het centrum te kunnen laten parkeren. Dat hiervoor een kleine vergoeding gevraagd wordt, is dan niet meer dan logisch, immers investeren in zodanige goede parkeerfaciliteiten (bv. parkeergarage De Gouden Leeuw) kost geld.
Het winkelend publiek zal het waarderen dat het op goed aangelegde parkeerplaatsen of parkeergarages en vlak bij het winkelcentrum de auto kwijt kan. Er hoeft niet gezocht te worden, er wordt duidelijk aangegeven waar en hoeveel vrije parkeerplaatsen aanwezig zijn en de parkeerfaciliteiten zien er verzorgd uit.

Verder is de perceptie bij het winkelend publiek momenteel toch zo dat bij een “professioneel” winkelcentrum ook professionele parkeervoorzieningen horen. Dat hiervoor een reële vergoeding voor gevraagd wordt, wordt zeker niet als onredelijk beschouwd.

Natuurlijk zouden wij als centrum het liefst hebben dat dit allemaal haalbaar was zonder betaald parkeren. Helaas kost dit de gemeenschap dan erg veel geld.
Conclusie: goede parkeerfaciliteiten, ook al moet daarvoor een redelijke vergoeding betaald worden, zal winkelend publiek aantrekken!
 

Esther Thomassen, binnenstadmanager Venray Centraal.