ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Ophalen groenafval in Venray

woensdag, 01 september 2010 18:00 Ophalen groenafval in Venray

In het verleden plaatste de gemeente Venray in de herfst bladkorven, verspreid over de hele gemeente.

De bedoeling daarvan was  dat omwonenden in een bomenrijke omgeving  het bladafval in die korven zouden moeten verzamelen. Er bleek echter dat een aantal personen, naast het bladafval van bomen uit eigen tuin, ook snoeiafval uit de tuin in die bladkorven deponeerden .

Daardoor ontstonden bij het leegzuigen van die bladkorven soms verstoppingen. Mede op grond daarvan is door de gemeente het afgelopen jaar een proef gedaan waarbij geen bladkorven meer werden geplaatst. De gemeente bood iedereen de gelegenheid om het tuinafval gratis aan te bieden bij het milieustation. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat het standpunt van de gemeente Venray zal zijn m.b.t. het bladafval van de bomen. Om die reden kunt u - als Burgers van Venray -  uw mening  geven over de stelling :  “ bladkorven zijn een nuttige voorziening voor tuinafval “.

Deze solide bladkorven zouden het gehele jaar op diverse locacties  kunnen blijven staan en regelmatig worden geleegd, zoals dat ook bij bv. glascontainers gebeurt.

REACTIES

 In de maand september hebben de inwoners van de gemeente Venray hun mening gegeven over het tuinafval en......

Lees verder