ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De Venrayse kermis en die in de kerkdorpen.

donderdag, 29 juli 2010 18:00 De Venrayse kermis en die in de kerkdorpen.

De kermis in Venray-centrum heeft een regionale functie. Met maar liefst 65 attracties is het dit jaar in omvang de grootste kermis die tot nu toe in Venray is georganiseerd. Er zijn zelfs maar liefst 26 attracties aanwezig die nog niet eerder in Venray zijn neergestreken. Kortom, voor Venray en de regio Noord-Limburg is deze kermis uitgegroeid tot een bezienswaardigheid die het bezoeken ervan de moeite waard maakt. Bovendien is het samenvallen met de bouwvakvakantie en het meestal mooie zomerse weer een extra reden om te genieten van zo’n groots opgezette kermis.
Ieder van de kerkdorpen van Venray heeft echter ook zijn “eigen“ kermis.

Qua omvang en samenstelling van attracties zijn die kermissen natuurlijk veel kleiner dan die in Venray-centrum. Je kunt je afvragen of het aanhouden van de traditie dat ieder kerkdorp een eigen kermis heeft in deze tijd nog wel zinvol is.
Waar in vroegere tijden – toen de kermissen zijn ontstaan - zo’n jaarlijks terugkerend evenement een feestelijk hoogtepunt was voor de plaatselijke samenleving, wordt die kleine kermis thans vaak alleen maar gezien als een leuk uitje met de (klein)kinderen of een bezoek aan de plaatselijke horeca. Of draagt de kermis in de kerkdorpen wel degelijk bij aan de leefbaarheid in dat dorp?

Als er bovendien gemeenschapsgeld moet worden uitgegeven om kermisattracties te “verleiden” om voor een commercieel minder interessante kermis in te schrijven, kan men zich afvragen of het handhaven van een kleine kermis in een kerkdorp nog wel past in deze tijd. Men bezoekt immers meestal toch al de kermis in Venray centrum.
Om die reden wil “Burgers van Venray” graag dat u uw mening geeft op de vraag :
Maakt de kermis in Venray-centrum een kermis in de kerkdorpen overbodig?

REACTIES

Kermis in kerkdorpen moet blijven !

Die conclusie kan  men trekken aan de hand van de stelling “De kermis in Venray-centrum maakt die in de kerkdorpen overbodig”. Deze stelling was de stelling van de maand augustus op de website www.burgersvanvenray.nl. Bijna......

Lees verder