ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het St. Annapark wordt de nieuwe parel van Venray.

maandag, 13 november 2017 17:29 Het St. Annapark wordt de nieuwe parel van Venray.

Het Sint Annaterrein wordt het Sint Annapark.

Na jarenlange vruchteloze pogingen om het St. Annaterrein te redden van een steeds verdergaande verpaupering werden in mei 2015 nieuwe plannen gepresenteerd.
In een zogenoemd ambitiedocument, opgesteld door het ‘Projectteam St. Annapark’ in opdracht van Stichting Vincent van Gogh en Stichting Wonen Limburg, staat beschreven op welke wijze het St. Annaterrein zou kunnen worden gerevitaliseerd.

Het College sanering zorginstellingen besloot in maart 2016 goedkeuring te verlenen aan Stichting Psychiatrisch Centrum St. Anna te Venray, vertegenwoordigd door Stichting Vincent van Gogh Instituut te Venray, voor de verkoop van een perceel grond met de daarop bevindende opstallen, tegen prijs van € 6.500.000,- k.k.
Daarmee was de weg vrij om tot verkoop van het St. Annaterrein over te gaan.

Op 29 mei 2017 gaf het college van B&W het advies aan de gemeenteraad om in te stemmen met de Stedenbouwkundige- en Landschapsvisie St. Annapark als nadere uitwerking van het ambitiedocument.

Op 5 januari 2018 vindt de eigendomsoverdracht plaats van het St. Annapark.
De huidige eigenaar - het Vincent van Gogh Instituut - verkoopt die dag formeel het terrein met een groot aantal gebouwen aan de beoogde nieuwe eigenaar - de Renschdael Groep - uit Horst.
Deze projectontwikkelaar zal een aantal panden slopen om vervolgens gefaseerd het park een geheel ander aanzien te geven. Een ander gebruik van de daarin te handhaven monumentale gebouwen en nieuw te bouwen woningen zullen naast de openbare parkfunctie een aanwinst voor Venray en omgeving vormen.

De Stichting Burgers van Venray is geïnteresseerd in de mening van de inwoners van Venray nu daadwerkelijk het St. Annapark een geheel nieuwe uitstraling zal krijgen.
Om die reden nodigt zij de bevolking van Venray uit om te reageren op de stelling :
Het St. Annapark wordt de nieuwe parel van Venray.
Tot begin januari 2018 kan men op deze website aangeven het hiermee eens of oneens te zijn. Ook de eigen mening kan men aangeven.

In de bij deze stelling opgenomen artikelen beschrijven een aantal betrokken instanties hun visie m.b.t. de toekomst van het park.

Bovendien is het ambitiedocument en het advies van B&W te lezen.

STEM MEE

Door het St. Annapark gaat een frisse wind waaien.

In december hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven op de website Burgers van Venray over de toekomst van het St. Annaterrein.
De stelling was : Het St. Annapark wordt de nieuwe parel van Venray.
Op die website stonden begeleidende artikelen van de......

Lees verder