ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het fietsenplan in het centrum onder de loep.

woensdag, 02 november 2016 09:35 Het fietsenplan in het centrum onder de loep.

Het fietsenplan in het centrum onder de loep

Het fietsen door straten in het centrum van Venray waar het op dit moment verboden is blijft de gemoederen bezighouden.

Wat is er allemaal aan de hand.

Niet alleen wordt er door sommigen gewoon gefietst waar dat niet mag, maar ook het handhavend optreden door politie of boa’s gebeurt nauwelijks.

Voor veel bezoekers van het centrum is dat een doorn in het oog.
Diegenen die zich keurig gedragen door niet te fietsen waar dat verboden is of met de fiets aan de hand door het centrum lopen, ergeren zich aan de daar wel fietsende personen. Die trekken zich immers niets aan van de overal aanwezige verbodsborden.

Voor iemand die op de fiets naar het centrum wil, is het ook vreemd als men ziet dat bevoorradende busjes en vrachtwagens vóór 12.00 uur ’s morgens overal probleemloos mogen staan en gaan. Zou een fietser dan blijkbaar te hinderlijk zijn voor het op dat moment winkelend publiek ?
Waarom zijn berijders van een scootmobiel dan niet hinderlijk, zelfs niet in de winkels?

Op alle pleinen in het centrum is het kris-kras over het plein fietsen toegestaan, terwijl er uit de soort bestrating toch duidelijk een soort straatbeeld wordt aangegeven.

Het neerzetten van de fiets bij de huidige fietsenstallingen geeft op drukke dagen soms wanordelijke toestanden te zien. Er is te weinig ruimte of er vallen fietsen om, waarvan men niet de moeite neemt om die weer recht te zetten.

De stichting Burgers van Venray wil gedurende de maand november uw mening peilen over het fietsenvrije winkelcentrum. Zij nodigt daartoe alle inwoners van de gemeente Venray uit om te reageren op de stelling :
Het fietsenplan in het centrum moet beter.
Bovendien kan men op deze site aangeven op welke wijze u vindt dat het beter of anders moet. Suggesties of aanbevelingen zijn welkom.

 

REACTIES

Winkelen op de fiets door het centrum van Venray.

Op de website Burgers van Venray hebben de inwoners van Venray gedurende de maand november hun mening kunnen geven over het fietsenplan.
De stelling was : Het fietsenplan in het centrum moet beter.
Uit het resultaat van deze peiling van de uitgebrachte stemmen, blijkt dat maar liefst......

Lees verder